Gość sumsiad Napisano 5 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Maja 2023 39 minut temu, Gość Tom napisał: Żeby jabłka zdrożaly to sami jako producenci musimy zacząć żądać wyższych cen. A na tym forum nic innego tylko "somsiad" obraża "somsiada" a handlarze czytają i sie śmieją Żeby jabłka zdrożały to musimy dostosować wielkość i jakość produkcji do oczekiwań rynku Żądać to sobie możesz i nikt nie musi spełniać twoich oczekiwań Będzie mniej i lepszego to oni będą chcieli kupić a nie my sprzedać jeden przez drugiego który taniej poda Kumasz? Cytuj
Gość Pinn Napisano 5 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Maja 2023 6 godzin temu, Gość przypominam napisał: Jakie były podsmichujki z gali i goldena parę lat temu jak o tym pisałem A teraz sady zasrane gala i golden Lata temu pisałem o nadprodukcji i konieczności jej obniżenia...to już nadchodzi wielkimi krokami Tak więc trolu słuchaj proroka ==== Tak pisały gazety branżowe (jeśli czytasz takie w ogóle), Cytuj
Gość przypominam Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 9 godzin temu, Gość Pinn napisał: ==== Tak pisały gazety branżowe (jeśli czytasz takie w ogóle), Nie czytam bo używam własnego mózgu Wy czytacie a potem piszecie,że lepiej wychodzicie na sampionie i glosterze Bez odbioru Cytuj
Gość Bobek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 2 godziny temu, Gość przypominam napisał: Nie czytam bo używam własnego mózgu Wy czytacie a potem piszecie,że lepiej wychodzicie na sampionie i glosterze Bez odbioru To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. Cytuj
Gość Lolek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 3 hours ago, Guest Bobek said: To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. Pojedyncze przypadki może i lepiej wychodzą na glosterze niż na gali ale cała reszta raczej nie Cytuj
Gość srobek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 4 godziny temu, Gość Bobek napisał: To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. No z pewnością lepiej wychodzi na glosterze gdziekolwiek go sprzedaje Gale i goldena sadzilem latach 90tych...ciągle te odmiany są w sadzie...glostera od 10 lat już nie ma Skończę już te zabawna dyskusje zanim zacznie zmierzać w złym kierunku Cytuj
Gość prezes Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 5 godzin temu, Gość Bobek napisał: To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. Ja z zawodu jestem prezesem grupy Zarabiam na każdej odmianie.na glosterze i schampionie tez Dobrze zawsze i posortuje i 30 gr zawsze mi z kila zostanie Cytuj
Gość Bobek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 1 godzinę temu, Gość srobek napisał: No z pewnością lepiej wychodzi na glosterze gdziekolwiek go sprzedaje Gale i goldena sadzilem latach 90tych...ciągle te odmiany są w sadzie...glostera od 10 lat już nie ma Skończę już te zabawna dyskusje zanim zacznie zmierzać w złym kierunku Uuu to ja myślałem że masz nowoczesne sady w których to cała robotę drony robią A tu lata 90..... Tak.ja uważam że można lepiej zarobić na niby mniej dochodowych odmianach zależnie od tego gdzie się to sprzedaje.kazdy ma swój rynek i swojego finalnego odbiorcę.dla Ciebie ta dyskusja nie ma sensu.zawsze używasz do merytorycznej dyskusji A teraz odpuszczasz bo ktoś ma inne zdanie niż Ty.i to już jest dla Ciebie beee.podobnie jest że wszystkimi produktami.zaleznie od klienta .są czasy że dostosowujemy produkt w tym przypadku mowa o jablku do klienta.jak masz zapotrzebowanie roczne na szampionie całoroczne to uprawiał będziesz Golden którego twój odbiorca nie chce?Nie wspominając już o kosztach produkcji tych przykładowych odmian.jak masz klienta na jabłko od 7 to będziesz robił wszystko żeby było 6.5? Ja akurat glosterze nie mam w sadzie i nie zamierzam go mieć. Generalnie pomału wychodzę z jabłek.ale zaopatrujac kilka hurtowni owocowo warzywnych powiem Ci że większe zainteresowanie jest innymi odmianami niż gala.to tyle ode mnie bo widzę że z Tobą nie ma mowy o jakiejś dyskusji.ty masz rację i koniec kropka Cytuj
Gość Termin Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 2 tygodnie zostało handlu jabłkiem. Niestety. Cytuj
Gość srobek Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 22 godziny temu, Gość Bobek napisał: Chyba czegoś nie zrozumiałeś To że sądziłem w latach 90 tych to nie znaczy,że one jeszcze istnieją To właśnie potwierdziło,że ta dyskusja nie ma sensu bo ty już masz z góry wyrobione zdanie i wszystko wiesz Ja nie zamierzam siedzieć całą zimę w przechowalni i sortować jabłuszka Sporo lat temu przestawiłem się na odmiany na export by mieć więcej czasu a Mniej pieniędzy i był to świadomy wybór Życie to nie tylko jabłka a walizek z pieniędzmi do trumny mi nie wsadza Cytuj
Gość Gosc Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 22 godziny temu, Gość Termin napisał: 2 tygodnie zostało handlu jabłkiem. Niestety. Nie no co Ty, 2 dni zostało haha A niektórzy twierdzą, że 3 miesiące... Cytuj
Gość Yzi Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 37 minut temu, Gość Gosc napisał: Nie no co Ty, 2 dni zostało haha A niektórzy twierdzą, że 3 miesiące... Jeszcze może nie być całkiem zle z handlem jabłkiem po tych przymrozkach… Cytuj
piotrek197704 Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 Najlepsze na tym forum jest to, że jeden drugiemu doradza, żeby zmniejszył ilość nasadzeń a każdy sadzi bez opamiętania.... Cytuj
Gość hmm Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 1 godzinę temu, Gość Yzi napisał: Jeszcze może nie być całkiem zle z handlem jabłkiem po tych przymrozkach… a co maja przymrozki do jablek ktore sa w chlodniach? Cytuj
Gość hmm Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 Godzinę temu, piotrek197704 napisał: Najlepsze na tym forum jest to, że jeden drugiemu doradza, żeby zmniejszył ilość nasadzeń a każdy sadzi bez opamiętania.... ciekawe gdzie i za co, jedynie to widze wymiane starych nasadzen i nowe sady prezesow grup Cytuj
Gość Gosc Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 10 godzin temu, Gość hmm napisał: a co maja przymrozki do jablek ktore sa w chlodniach? Efekt psychologiczny. Cytuj
Gość uzi Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 18 godzin temu, Gość Yzi napisał: Jeszcze może nie być całkiem zle z handlem jabłkiem po tych przymrozkach… Czy ceny jabłek już eksplodowały? Cytuj
Gość Sobienie Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage Cytuj
Gość Zorientowany Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Sobienie napisał: Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage W Sandomierzu już dawno 2 z przodu za wagę Cytuj
Gość WWW.MAŁPA.RUDA. Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Sobienie napisał: Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage KTO TAK PŁACI? Cytuj
Gość Zorientowany Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 Ja słyszałem że na sortowanie princ 1.30 to gdzie te ceny się pytam chyba że pod stołem Cytuj
Gość Marzyciel Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2023 3 godziny temu, Gość Sobienie napisał: Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage Pomarzyc zawsze mozna... Cytuj
Gość Sad Napisano 9 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2023 8 godzin temu, Gość Zorientowany napisał: Ja słyszałem że na sortowanie princ 1.30 to gdzie te ceny się pytam chyba że pod stołem Ceny na sortowniach 1,30zl-1,40zl za popularne odmiany.Zejście takie sobie.Szału juz nie bedzie bo późno,a jabłek naotwierane. Cytuj
Michał S Napisano 9 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2023 W sandomierzu handel troche osłabł po dlugim weekendzie ceny bez zmian 1.3 -1.4 w skrzyni idared prins szampion . kwietniowy hit eksportowy czyli Golden potaniał za ładny towar można było zapiąć 2 za wagę a teraz 1.8 nie ma kto dać rumuny i Węgry mówią że Golden u nich przestał się sprzedawać. Cytuj
Gość Mruz Napisano 9 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2023 Czyli wychodzi na to ze mróz był słaby bo coś ten aspekt psychologiczny zadziałał w drugą stronę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi