Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

ceny ziemniaka - notowania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A dlaczego tak się wydaje? Do końca roku na pewno lepiej nie będzie a może nawet gorzej.

Ale po nowym może być odbicie

Napisano

Mysle ze tak zostanie 3,5-4,5 za 15kg a w marcu max 3,5 zl gdy otworza kopce. Nie wirze w cuda i atak rumuna na tyle aby wykupil tyle zeby Zrobilo sie luzniej na rynku

Gość Dominik
Napisano

Jeśli ktoś wierzy w ścieme po ile to kupujący może kupić to niech sprzedaje po 4zł/15kg a jeśli ktoś ma głowę na karku i z bajek już dawno wyrósł to wie, że można sprzedać po sporo wyższej cenie. Są tacy którzy pierwszy raz sadzą i nie mają odbiorców i dlatego zaniżają cenę i psują rynek a ziemniak czy będzie po 5zł/15kg czy po 10zł/15kg to zejdzie tyle samo.

Napisano

A ja sprzedaje w gabinie po 8 zl 15kg. To jest takie male miasteczko kolo gostynina gdzie gielda jest tylko w czwartki rano ale zejscie jest dobre ostatio byl rumun co wszystkie ziemniaki zaladowal i teraz w czwartek tez ma byc.

Gość kujawiak
Napisano

witam dzis we włoclawku na rynku  cena ziemniakow za worek sa w cenie od 5zl takie drobne a juz ladny towar 7-8zl zejscie slabe. w sklepie lewiatan cena za kg 69gr kg

Gość Piotrek
Napisano

proszowice 3-3,5 za 15kg czerwone 4-4,5 za 15kg

Tak było potwierdzam, cebula max 3zł/10kg, kapusta 5-6zł/25kg , marchew brudna 2-3/10kg, pietruszka brudna 2-3zł/5kg. Tyle było płacone w hurcie

Napisano

WGRO Poznań 7-10 zł za worek

Zaznaczam, że nie jest to cena hurtowa z podwórka tylko bardziej detal i półhurt z giełdy od pośrednika.

Spokojnych i wesołych wszystkim życzę! :)

Gość piotrek
Napisano

żółtek na broniszach to 3zl a zejscia zero bylem przed swietami i przywiozlem wszystko z powrotem. bronisze to najgorsza gielda w Polsce

Napisano

żółtek na broniszach to 3zl a zejscia zero bylem przed swietami i przywiozlem wszystko z powrotem. bronisze to najgorsza gielda w Polsce

oddali Ci za wjazd? jak nie to trzeba było wołać usługa z ich strony nie została wykonana masz prawo żądać zwrotu poniesionych kosztów, na Broniszach same importery

Gość wałkoń
Napisano

Ty Denis chlasz chyba wodę brzozową, jaka usługa nie wykonana, ich usługa polega na udostępnieniu miejsca a nie sprzedaży lipnego towaru.

Napisano

pyrka w góre koło Środy po świętach zaklepane po 0,50gr w workach 25kg towar 45 w wzwyż pieniądz z góry rumunki

Gość happy new year
Napisano

pyrka w góre koło Środy po świętach zaklepane po 0,50gr w workach 25kg towar 45 w wzwyż pieniądz z góry rumunki

Hyniek pomyliłeś święta.chodziło ci o majówkę.

Napisano

Witam w nowym roku. Miłe zaskoczenie od początku stycznia --Kupcy dzwonia. cena nadal 4,5 do 5 z domu przy całym samochodzie. Kuj-pom

Gość Konrad
Napisano

Wczoraj do mnie dzwonił jakiś kupiec i oferował po 5 zeta za 15 kg zółtka. Coś się zmienia na rynku?

Gość Szymon Rolnik
Napisano

Witam do mnie też dzwonią kupcy  cena 5 zł to minimalna
Trzymać cene rolnicy :)

Gość hahaha
Napisano

Bez kitu czym wy sie podniecacie ? przyzwyczailiscie sie chuyba do 1,5 ze sie piatka podniecacie barany jak by bylo 0,80 za kg to mozna sie tasowac a nie 5 zł ludzie...

Napisano

A do mnie znów z 2 strony producenci dzwonią czy towar szykować 4 zł od nich wyjście. 3 telefony dzis

Gość Młody
Napisano

To są jakieś kpiny żeby dawać takie pieniądze za ładny zdrowy towar... znajomy handlarz(akurat jeden z nielicznych uczciwych)  dzwoni czy mam kartofla z parchem jakiegoś jak w tamtym roku(niestety tak to jest jak sie weźmie w dzierżawę zaniedbane pole). Akurat w tym roku nie mam, zapytałem o cene ...20gr/kg daje od 4+. Ludzie a wy sie cieszycie z 5 zeta za worek ładnego ziemniaka;/