Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

ceny ziemniaka - notowania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

gość zjazdowa 8-7 zeta sieradz podobno 6-7 bronki 8 irga 12 a jak południe Polski katowice kraków? tzn chodzi mi o belarose i zejście

Gość bodzio
Napisano

Ziemniak to wielkie gówno kraków 6 zł niema żadnego ruchu  trzy dni  trzeba stać żeby 200 worków spszedać

Gość Jelly
Napisano

Witam Panowie jak w tym tygodniu było z cena i zejściem na proszowicach bo niewiem czy szykować na przyszły tydz. Z góry dzieki

Napisano

Witam Panowie jak w tym tygodniu było z cena i zejściem na proszowicach bo niewiem czy szykować na przyszły tydz. Z góry dzieki

5 zeta i zejście słabe

Gość kamil
Napisano

ziemniaki na areale ponizej 40 ha jest mało opłacalny ziemniak uprawiam na areale 60 ha i smiech mnie ogarnia jak ktos pisze ze za ziemniaka dostał 7.50zł ja  sprzedaje za 40 gr ilosci tirowe

Gość vodka
Napisano

Ziemniak Kraków 7 złotych u handlarza. towaru opór zero ruchu i caly tydzien wszyscy się paluja.śmieszne targi czyli moje moje WOLBROM Proszowice skalbmierz 6 zł.powodzonka handlarze placcie i placzcie i stojcie za chlopka po 3 4 może 5 dni na giełdach :)

• 1 month later...
Napisano

Prosze o podanie ceny ziemniaków wcałei polsce  cholera coraz trudniej kupić

Zapraszam na giełdę do Proszowic bezproblemowo 5-6zł załadujesz się 

Napisano

Prosze o podanie ceny ziemniaków wcałei polsce  cholera coraz trudniej kupić

Coraz trudniej to może i tak ale za bezcen ...

Na WGRo jest towar po 10 zł ... :)

Wogóle to po cenach jakie podajecie to chyba Poznań jest jakiś szczególny w tej kwestii ... drożyzna ...

• 2 weeks later...
Gość chmiel
Napisano

Panowie jak tam ceny, jak sytuacja w poszczególnych regionach ?

sandomierz Swietokrzyskie rumun ładuje tira po 12zł czerwonego

Napisano

Proszowice zółty 10zł czerwony 12 zł schodzą jak ciepłe bułeczki zarówno Polak jak i Rumun ładują na tiry

• 1 month later...
Napisano

WGRO Poznań:

15 za worek starego (koledzy rolnicy to jest ten ostatni moment na sprzedaż)

4.5-5 za kg młodego (nawet ładnego i sprego, nie jakieś tam mirabelki ...)