Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Leszek
Napisano

Specjalnie wystawiaja ogłoszenia że kupia po 23 zł nie kopac panowie niech zasadza i swoje sprzedają po tyle jak ns giełdzie ponad 30  małp im zarobku 

Napisano
12 godzin temu, Gość Fiagri napisał:

Jaka najlepsza odmiana wczesnego ziemniaka polecacie ze względu na smak?

Corina. Parę dni później niż riviery i inne pękające syfy ale żółta i smak rewelacja. 

Napisano

Corina pod warunkiem że nie złapie parcha którego tak lubi i staje się takim samym syfem jak reszta.

Gość Grzesiek
Napisano

Panowie, chciałbym się Was zapytać czy ten Wojtek koło Piątku płaci w terminie? Mam trochę pyry i stawiam pytanie, jak długo trzeba czekać u niego za kasą? 14 dni czy 6 m-cy? Czy dłużej? Z góry dzięki

Gość Man Esi
Napisano
Godzinę temu, Gość Miro napisał:

Haha nie ma. Jest opór.

Gdzie ,? Bronisze 60 zł  Łódź to samo,nie ma pyrki.

Chopy trzymamy

Gość Michel
Napisano
1 godzinę temu, Gość Man Esi napisał:

Gdzie ,? Bronisze 60 zł  Łódź to samo,nie ma pyrki.

Chopy trzymamy

Kraków  poniżej 30

Gość rolnik
Napisano
22 godziny temu, Gość Grzesiek napisał:

Panowie, chciałbym się Was zapytać czy ten Wojtek koło Piątku płaci w terminie? Mam trochę pyry i stawiam pytanie, jak długo trzeba czekać u niego za kasą? 14 dni czy 6 m-cy? Czy dłużej? Z góry dzięki

Sprzedaj to sie dowiesz ja juz wiem w tamtym roku mu zawozilem

Gość Rolnik
Napisano

Jak u Was nawiązane pod krzakiem? Lubuskie tragedia gala 15 szt pod krzakiem inne odmiany jeszcze gorzej nawet po 5.... 

Gość Grswiet
Napisano
1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

Jak u Was nawiązane pod krzakiem? Lubuskie tragedia gala 15 szt pod krzakiem inne odmiany jeszcze gorzej nawet po 5.... 

Świętokrzyskie gala 35 pod krzakiem a inne odmiany 20 szt 

Gość Antyhandlarz
Napisano
5 godzin temu, Gość Grswiet napisał:

Świętokrzyskie gala 35 pod krzakiem a inne odmiany 20 szt 

Taaaa a świstak siedzi i zawija

Gość Gość
Napisano
W dniu 28.06.2023 o 23:55, Gość Grzesiek napisał:

Ja wstawiałem i wszystko Ok, kwestia dogadania

Gość rolnik
Napisano

to gratuluję bo 35 szt pod krzakiem to nigdy nie miałem nawet gdy plony przekraczały 60 ton z hektara pozdrawiam. 

Napisano
2 godziny temu, Gość Antyhandlarz napisał:

Taaaa a świstak siedzi i zawija

Ogólnie południe polski ziemniaki bardzo ładne dużo wilgoci ciepło jedyny problem to sporo stonki i pojawiająca się zaraza ale narazie środki działają więc chyba ten świstak zawija te sreberka😀😀

Gość Rolnikbł
Napisano

Panowie trzymać cenę żeby potem płaczu nie było jak klient ma kupić to i tak kupi. 

Gość Marian
Napisano

Obecne ceny ziemniaka są akceptowalne przez odbiorcę końcowego więc nie ma powodu do opuszczania cen

Napisano
29 minut temu, Gość Marian napisał:

Obecne ceny ziemniaka są akceptowalne przez odbiorcę końcowego więc nie ma powodu do opuszczania cen

Oczywiście że są, i będą musiały być wyższe akceptowalne. Taki rok. Cebulę akceptowali po 5 zł to ziemniaka nie zaakceptują.