Gość Pan Napisano 1 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2023 Wczoraj spadło na Sieradzu do 30 zł ale już się podnosi do góry, nie róbcie takiego zamętu na tym forum, bo ziemniak będzie w cenie rumuńskiego nikt nie chce bo to paść 4 kg ziemi w worku i drobnica o smaku nie wspomnę Pozdrawiam. Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 1 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2023 2 godziny temu, Gość Pan napisał: Wczoraj spadło na Sieradzu do 30 zł ale już się podnosi do góry, nie róbcie takiego zamętu na tym forum, bo ziemniak będzie w cenie rumuńskiego nikt nie chce bo to paść 4 kg ziemi w worku i drobnica o smaku nie wspomnę Pozdrawiam. Normalne że tutaj handlarzyny robią zamęt ,ziemniak będzie w cenie zobaczycie .Dużo ziemniaka wypadło w okolicach Wrocławia + ekstremalna saharioza + majowe ataki zarazy ,także towaru ubyło Cytuj
Gość Marek123 Napisano 2 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2023 Wszystko zależy od chlopa jak spuszcza cene ,susza się pogłębia wydajności aż tak dużych nie ma grunty są słabe jeszcze mowia przymrozki Cytuj
Gość Pan Napisano 2 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2023 Godzinę temu, Gość Marek123 napisał: Wszystko zależy od chlopa jak spuszcza cene ,susza się pogłębia wydajności aż tak dużych nie ma grunty są słabe jeszcze mowia przymrozki To prawda grunt nie jest rewelacyjny świętokrzyskie już 2 razy na grzyba pryskane bo strasznie atakuje, a gdzie te przymrozki u nas zapowiadają 5-7 stopni ciepła Cytuj
Gość Gość Napisano 2 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2023 Taka mentalność polskiego chłopa, nie ważne by zarobić, ważne by się narobić. Braki starego.. a tu byle kopać darmo młodego... Cytuj
Gość Szzone Napisano 2 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2023 Niech kopią jak najwięcej to na jesień już będzie przyzwoita cena. Cytuj
Gość Piotrek Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 I -4 przy gruncie w otwartym polu, ogórki całe poszły, pyra 50%, te co kszak do 20 cm 100% uprawy... Kutno okolice Cytuj
Gość Endriu Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 Po dzisiejszej nocy dalej będą promocje na ziemniaka ?? czy już zmądrzeliscie ? Cytuj
Sieradzak Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 Powiat Sieradzki nie było przymrozku.+4 było Cytuj
Gość Gosc. Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 8 godzin temu, Gość Piotrek napisał: I -4 przy gruncie w otwartym polu, ogórki całe poszły, pyra 50%, te co kszak do 20 cm 100% uprawy... Kutno okolice Mam znajomych w okolicach Kutna i mówią że do przymrozku było jeszcze daleko. Komu wierzyć? Cytuj
Gość Szarlej Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 W okolicach Sieradza dużo plantacji jest czarnych, nie piszcie głupot, że wszystko ok, bo wystarczy w auto wsiąść. Cytuj
Sieradzak Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 4 godziny temu, Gość Szarlej napisał: W okolicach Sieradza dużo plantacji jest czarnych, nie piszcie głupot, że wszystko ok, bo wystarczy w auto wsiąść. Gdzie?Z gminy Wróblew jestem rano obiechałem pola i nic nie było. Cytuj
Gość Scania esi Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 Ale w gminie błaszki jest trochę pól czarnych Cytuj
Gość OpolskiDżonun Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 2 godziny temu, Sieradzak napisał: Gdzie?Z gminy Wróblew jestem rano obiechałem pola i nic nie było. Dzisiaj rano po 7 w Skomlinie obok Wroblewa lądowałem młode było 8 na plusie Cytuj
spioch Napisano 3 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2023 10 godzin temu, Gość Gosc. napisał: Mam znajomych w okolicach Kutna i mówią że do przymrozku było jeszcze daleko. Komu wierzyć? IMGW chyba wierzyć można? Kolejny ciekawy sezon ... Cytuj
Sieradzak Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 8 godzin temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Dzisiaj rano po 7 w Skomlinie obok Wroblewa lądowałem młode było 8 na plusie No tam to nie wiem.Ja jestem z tej gminy Wroblew między Sieradzem i Błaszkami.Tu mrozu nie było. Cytuj
Gość Esi Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 Gmina Wróblew w stronę Sieradza mróz był wszystko zależy jaką odmianę miał ktoś na polu. Poparzone są lepiej jak na zośkę Cytuj
Gość Jak Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 2 godziny temu, Sieradzak napisał: No tam to nie wiem.Ja jestem z tej gminy Wroblew między Sieradzem i Błaszkami.Tu mrozu nie było. Był są plantacje poparzone Cytuj
Gość Pyra90 Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 53 minuty temu, Gość Jak napisał: Był są plantacje poparzone Panowie to jest nasz rok nie zmarnujmy tego Cytuj
Gość Gość Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 Mróz nie wszędzie wszedł. Brzegami wszystko czarne, ale srodek pola nie jest zmarznięty. Ciekawe czy taka sytuacja wpłynie na cenę ziemniaków i innych warzyw? Cytuj
Sieradzak Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 Wątpię.Do momentu aż szaleńcy nie wykopią pod kapustę.Pozniej może Cytuj
Gość Esi Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 Na kapustę to już jest wykopane Cytuj
Sieradzak Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 Nie, jeszcze kopią.A wielu jeszcze nie zaczęło i wk....chodzą bo krzaki do nieba a pod spodem groch Cytuj
Gość Marek123 Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 To trzymajcie cene kupców jest bardzo dużo sami dzwonią o ziemniaka czyli coś jest na rzeczy Cytuj
Gość Marek123 Napisano 4 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2023 Duże wydajności macie tam ba sieradzu ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi