Gość Pkk Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 Ludzie pytają czy będzie lepiej. Nie nie będzie lepiej bo zmieniła się firma dystrybucji towaru i targi oraz giełdy są w odwrocie. Market teraz w każdej dziurze a tam dostawy nie robią tacy jak my. Nawet na takich wiochach jak u mnie w świętokrzyskiem pakowacze życza sobie po 100 ton minimum jednolitego towaru w partii i jak ma to schodzić jak tu mają ludzie po 2 morgi i to jedna z ciemnego druga z jasnego . Poza tym komu teraz chce się chodzić , czy rozbijać kramy zimą. Idzie jeden z drugim do markieta i tam się okupi wszystkiego co dystrybuują masowcy. Pozostaje zgasić swiatło i kurtyna na dół. Cytuj
Gość Scania ESI Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 Słychac wycie - znakomicie. Chłopy wyją !!! W kolejnym sezonie zostaną wytrwali. Sadzeniak cena bez zmian. Nawozy w górę. Produkt chłopa w dół. Będą się wieszać. Cytuj
Gość Gość Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 47 minut temu, Gość Scania ESI napisał: Słychac wycie - znakomicie. Chłopy wyją !!! W kolejnym sezonie zostaną wytrwali. Sadzeniak cena bez zmian. Nawozy w górę. Produkt chłopa w dół. Będą się wieszać. Handlarze też bardzo kiepsko kończą,z pobliskiej giełdy już 3poszło w piach i to wszyscy handlujacy ziemniakami. Cytuj
Gość Rumi Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 59 minut temu, Gość Scania ESI napisał: Słychac wycie - znakomicie. Chłopy wyją !!! W kolejnym sezonie zostaną wytrwali. Sadzeniak cena bez zmian. Nawozy w górę. Produkt chłopa w dół. Będą się wieszać. Ty handlarzyno tez od darmowego przezucania woreczkow żebyś w psychiatryku z garbem nie wylądował. Cytuj
Sieradzak Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 Godzinę temu, Gość Scania ESI napisał: Słychac wycie - znakomicie. Chłopy wyją !!! W kolejnym sezonie zostaną wytrwali. Sadzeniak cena bez zmian. Nawozy w górę. Produkt chłopa w dół. Będą się wieszać. Ci z kredytami to z pewnością choć jest to tragedia która i tak niczego nie zmienia.Do następnych zbiorów jest bardzo daleko a rachunki są co tydzień jakieś do zapłaty.Kto szalał za pieniądze z zeszłego sezonu jest w czarnej du....e. Cytuj
Gość Grozer Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 Jest belejak kto mocno poszedł... kowry niech doją i dzierżawcy... a tu właśnie potrzeba pełne kieszenie kasy zeby zacząć kolejny sezon zakupami nawozem sadzeniakiem paliwem opryskami itp a za co tu odłożyć jak tona kapusty 300zl a tona ziemniaka 200zl co to za ceny... Cytuj
Gość Rolnik lubelskie Napisano 2 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2025 40 minut temu, Gość Grozer napisał: Jest belejak kto mocno poszedł... kowry niech doją i dzierżawcy... a tu właśnie potrzeba pełne kieszenie kasy zeby zacząć kolejny sezon zakupami nawozem sadzeniakiem paliwem opryskami itp a za co tu odłożyć jak tona kapusty 300zl a tona ziemniaka 200zl co to za ceny... Kasa jeszcze jest bo jest ruch za nawozami a na moje oko to ogromny błąd.Zamiast protestów na drogach niech nikt nic nie kupi i cena spadnie albo zaczną drożej płacić za zboża to jest tylko moja opinia. Cytuj
Gość Ugon Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 13 godzin temu, Sieradzak napisał: Ci z kredytami to z pewnością choć jest to tragedia która i tak niczego nie zmienia.Do następnych zbiorów jest bardzo daleko a rachunki są co tydzień jakieś do zapłaty.Kto szalał za pieniądze z zeszłego sezonu jest w czarnej du....e. Panowie Bialorus zaczyna brac. Dzisiej zabrali ode mnie 2 samochody Zobaczycie ze posprzedajemy tylko bedzie slaby zarobek. Telefony sie ruszają. Wiec spokojnie. Cytuj
Gość Volvo fh Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 Centrum logistyczne biedronka w Sieradzu 10kg i 5kg opakowania Zamówili teraz 8 tirów w tygodniu do świąt cena 0.80zł kg bardzo się cieszę że ominąłem firmy handlujące i jestem teraz bezpośrednim dostawcą i tak człowiek to pakował ale zarabiał pośrednik a teraz w Równej ile dostajecie 0.25zł kg w luzie ? Cytuj
Gość Rolnik Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 Byłem teraz w pewnym niemieckim sklepie na L i ziemniak luz 3.00 zl/kg. Czyli 12 razy wiecej niż dostaje rolnik. Cytuj
Gość Kra Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Byłem teraz w pewnym niemieckim sklepie na L i ziemniak luz 3.00 zl/kg. Czyli 12 razy wiecej niż dostaje rolnik. Przecież tam są niemieckie ziemniaki 100% !!! A tępe ludzie wywożą towar całymi wózkami Cytuj
Gość Tracer Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Byłem teraz w pewnym niemieckim sklepie na L i ziemniak luz 3.00 zl/kg. Czyli 12 razy wiecej niż dostaje rolnik. Normalna cena w każdym markecie czy to na L czy na B czy na D bądź inne chyba ze jest akurat promocja to te 0.99 potrafią zrobić także , nasz towar w dużej mierze jedynie kto najwięcej się naje to bydło , o ile mamy w okolicy producentów bydła to trochę wybawią człowieka , inaczej powrót spowrotem na pole. Zjazdowa 6zl worek wywoławcza , zejścia brak. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 Jaki masz nr global gap przy dostawach do marketu na b Cytuj
Gość Stonka Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 6 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Byłem teraz w pewnym niemieckim sklepie na L i ziemniak luz 3.00 zl/kg. Czyli 12 razy wiecej niż dostaje rolnik. Ale pewnie na zakupach,a nie pooglądać ziemniaki Cytuj
Gość Byku Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 Godzinę temu, Gość Stonka napisał: Ale pewnie na zakupach,a nie pooglądać ziemniaki Stonka sam leci na promocje do zagranicznych sklepow a potem placxe że ziemniak tani u chlopa i nikt tego nie kupuje. I dobrze. Taki sknera bedzie musial na wiosne wywozic do rowu. Cytuj
Gość Kol Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 24 minuty temu, Gość Byku napisał: Stonka sam leci na promocje do zagranicznych sklepow a potem placxe że ziemniak tani u chlopa i nikt tego nie kupuje. I dobrze. Taki sknera bedzie musial na wiosne wywozic do rowu. W wolbromiu ziemniaki 3 zł ale za worek Skalbmierz Proszowice 2 zł trza sprzedawać brak słów nawozy 20 % w górę no mamy uśmiechniętą wieś Cytuj
Gość Mars Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 37 minut temu, Gość Byku napisał: Stonka sam leci na promocje do zagranicznych sklepow a potem placxe że ziemniak tani u chlopa i nikt tego nie kupuje. I dobrze. Taki sknera bedzie musial na wiosne wywozic do rowu. Szczera prawda. Sami siebie nie szanują, a żądają żeby mieszczuchy ich szanowali. Cytuj
Gość Rolo Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 2 godziny temu, Gość Mars napisał: Szczera prawda. Sami siebie nie szanują, a żądają żeby mieszczuchy ich szanowali. Narobiles wstydu stonce. Chyba poszla 2 metry pod ziemię. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 Chłopaki, w sklepach na L czy B to jestem dosłownie kilka razy do roku i dosłownie po to by sprawdzić po ile maja cebule cze ziemniaki. Leje na zakupy w tych sklepach. Dla mnie one moglyby naprawde nie istniec. Spożywkę kupuje tylko w lokalnej hurtowni, której właścicielem jest Polak. Cytuj
Gość Mieszczuch Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Chłopaki, w sklepach na L czy B to jestem dosłownie kilka razy do roku i dosłownie po to by sprawdzić po ile maja cebule cze ziemniaki. Leje na zakupy w tych sklepach. Dla mnie one moglyby naprawde nie istniec. Spożywkę kupuje tylko w lokalnej hurtowni, której właścicielem jest Polak. Tak, wszyscy jestescie tacy sami Wystarczy wam rzucic haslo promocja to juz od 4 rano przed sklepem stoicie. Cytuj
Gość Burek Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Chłopaki, w sklepach na L czy B to jestem dosłownie kilka razy do roku i dosłownie po to by sprawdzić po ile maja cebule cze ziemniaki. Leje na zakupy w tych sklepach. Dla mnie one moglyby naprawde nie istniec. Spożywkę kupuje tylko w lokalnej hurtowni, której właścicielem jest Polak. Oj jakiś ty prawilny Cytuj
Gość Martinx77 Napisano 4 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 4 Grudnia 2025 19 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Jaki masz nr global gap przy dostawach do marketu na b Ha ha, nie doczekasz się, bo on nic takiego nie ma. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 4 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 4 Grudnia 2025 Słyszeliście,że inspekcja sprawdza ogłoszenia w kategorii sadzeniak i wzywa do okazania dokumentów potwierdzających licencje do obrotu materiałem siewnym Cytuj
Gość Gość Napisano 4 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 4 Grudnia 2025 36 minut temu, Gość Rolnik napisał: Słyszeliście,że inspekcja sprawdza ogłoszenia w kategorii sadzeniak i wzywa do okazania dokumentów potwierdzających licencje do obrotu materiałem siewnym Kilka lat temu do mnie dzwonili jak miałem ogłoszenie o sadzeniaki i straszyli kara.Jakby się zastanowić i dobre sadzeniaki zamiast sprzedać wywieść w pole to nasadzeń było by mniej. Cytuj
Gość Martinx77 Napisano 4 Grudnia 2025 Zgłoszenie Napisano 4 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Słyszeliście,że inspekcja sprawdza ogłoszenia w kategorii sadzeniak i wzywa do okazania dokumentów potwierdzających licencje do obrotu materiałem siewnym Wystarczy napisać, że ziemniaki drobne wielkości sadzeniaka, odmiany takiej i takiej. Oczywiście kupione w zeszłym sezonie z centrali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi