Gość Kkr Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 7 godzin temu, Gość Gość napisał: Co rok dobry towar zwłaszcza tej samej parti w dużych ilościach jest w lepszej cenie i nic dziwnego w tym nie ma.chyba,że sprzedajecie marnym handlarzykom którzy stoją pozniej na giełdach i minimum 3-4zl chce zarobic na worku. Problemem nie są handlarze a głupota chłopa!!! Cytuj
Gość Stary Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 Jaka realna cena na ziemniaka luzem na brudno/na mycie ? Pytam realnie ile można dostać za tirowe ilości a nie po ile ktoś z domu sprzedaje 20 workow na tydzień? Cytuj
Gość Xyz Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 Słyszeliście ze są problemy z odbiorami zakontraktowanych ziemniakow frytkowych przez firmy pod pretekstem braku jakości? Cytuj
Gość Master Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 1 godzinę temu, Gość Xyz napisał: Słyszeliście ze są problemy z odbiorami zakontraktowanych ziemniakow frytkowych przez firmy pod pretekstem braku jakości? Wcale by mnie , to nie zdziwiło... Wystarczy zobaczyć jaka jest sytuacja z ziemniakiem w Europie . Cytuj
Gość Robert Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 7 godzin temu, Gość Jacek napisał: Moja żona sprzedaje swojemu koledze który ma sieć ekskluzywnych lokali weselnych.Kazdy ziemniak obejrzany z każdej strony po kilka razy w kalibrazu 40mm.Ilosci małe okolo 15 worków tygodniowo ale w cenie 50zl. Miesięcznie ma lepiej niż ja sprzedając tony na giełdzie. 50 zł to chyba dostaje za pusty worek, i tak z 15 razy w tygodniu Cytuj
Gość Rolnik Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 Słłyszałem o problemach z suchą masą w frytkowych Cytuj
Gość Klop Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 38 minut temu, Gość Robert napisał: 50 zł to chyba dostaje za pusty worek, i tak z 15 razy w tygodniu Sam jesteś pusty jak bęben rolingstonsów. Cytuj
Krzysztof.kkkk Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 22 godziny temu, Gość elzbieta napisał: A wiesz co wykończyło rolnictwo? Telefony komórkowe i internet, resztę niech każdy dopowie sobie sam po głębikim przemyśleniu. Dobrej nocy, u nas grzmi i pada. Nie rolnictwo tylko pseudo giełdy i przeżuty Cytuj
Krzysztof.kkkk Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 59 minut temu, Gość Rolnik napisał: Słłyszałem o problemach z suchą masą w frytkowych Raczej gra na zbicie kontraktu stara szkoła Cytuj
Gość Jasiu Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Ta gadka ze ty masz ,dobry towar, to w tym roku psu na bude klient idzie tam gdzie taniej, tak samo ty kupujac rozne rzeczy idziesz tam gdzie taniej. W tym roku towaru jest opór nie tylko u nas w Europie tez a apogeum dopiero przed nami- za dwa trzy tygodnie wykopki tzn główne zbiory. Trochę prawdy w tym jest ,ale jak kupuje kiełbasę w masarni to nie lecę do innej bo taniej bo pozniej zjeść się nie da.ktos tu pisał, że do domu weselnego sprzedaje po 50zl i wierzę Gość za wesele zgarnie 100tys to musi jakość trzymać raz kupi gorszy towar i straci dobre opinie i klientów .dotyczy to wszystkich produktów nie tylko pyrek. Cytuj
Gość Qwerty Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 1 godzinę temu, Gość Master napisał: Wcale by mnie , to nie zdziwiło... Wystarczy zobaczyć jaka jest sytuacja z ziemniakiem w Europie . Nie sytuacja tylko nagonka na wszystkie produkty rolne żeby zbic cene. Cytuj
Gość Gienek Napisano 31 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpnia 2025 2 godziny temu, Gość Master napisał: Wcale by mnie , to nie zdziwiło... Wystarczy zobaczyć jaka jest sytuacja z ziemniakiem w Europie . Jaka niby jest?wierzysz w to,że Niemiec sprzedaje ziemniaki po 6groszy?jak pisał jakiś portal? Cytuj
Gość Marek_112 Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 9 godzin temu, Gość Gienek napisał: Jaka niby jest?wierzysz w to,że Niemiec sprzedaje ziemniaki po 6groszy?jak pisał jakiś portal? W końcówce sierpnia za ziemniaki konsumpcyjne w Niemczech to było 20-30 centów/kg. Cytuj
Gość elzbieta Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 11 godzin temu, Krzysztof.kkkk napisał: Nie rolnictwo tylko pseudo giełdy i przeżuty Akurat to jest to samo, koniec rolnictwa, interpretacja indywidualna pod kątem poglądów. Cytuj
Gość Do marek112 Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 Skad masz takie informacje o cenie ziemniakow w Niemczech 20 30 eurocentów? Cytuj
Gość Kkr Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 14 godzin temu, Gość Gienek napisał: Jaka niby jest?wierzysz w to,że Niemiec sprzedaje ziemniaki po 6groszy?jak pisał jakiś portal? W Holandii, jak przekazuje serwis AD, cena ziemniaków przeznaczonych do produkcji frytek spadła poniżej 5 centów (około 0,21 zł/kg). Warto jednocześnie dodać, że z gospodarstw w Europie napływają już pierwsze wzmianki o zaprzestaniu zbiorów ziemniaka. Ceny pozostają na niskim poziomie, a sprzedaż stanowi poważne wyzwanie. Istnieją wprawdzie alternatywy w postaci sprzedaży bulw na paszę dla zwierząt czy do biogazowni, jednak stawki przedstawiają się w tych przypadkach na jeszcze niższym poziomie. Cytuj
Gość Lukasz Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 65 groszy sprzedaje bellarose w big bagu z domu kalibraz powyżej 40mm .18 t na tydzień Cytuj
Gość Jarek Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 26 minut temu, Gość Kkr napisał: W Holandii, jak przekazuje serwis AD, cena ziemniaków przeznaczonych do produkcji frytek spadła poniżej 5 centów (około 0,21 zł/kg). Warto jednocześnie dodać, że z gospodarstw w Europie napływają już pierwsze wzmianki o zaprzestaniu zbiorów ziemniaka. Ceny pozostają na niskim poziomie, a sprzedaż stanowi poważne wyzwanie. Istnieją wprawdzie alternatywy w postaci sprzedaży bulw na paszę dla zwierząt czy do biogazowni, jednak stawki przedstawiają się w tych przypadkach na jeszcze niższym poziomie. Czytałem ten artykuł.Czytalem również, że niemiecki rolnik do każdego kilograma ziemniaków który pójdzie na eksport dostaje dopłatę w przeliczeniu na złotówki ok 1.2 także firmom eksportowym mógłby dać za darmo a i tak dobrze wyjdzie.Slyszal ktos o tym?jest to prawda?bo jeśli tak to znów nas zasypia Cytuj
Gość Bamber Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 19 minut temu, Gość Jarek napisał: Czytałem ten artykuł.Czytalem również, że niemiecki rolnik do każdego kilograma ziemniaków który pójdzie na eksport dostaje dopłatę w przeliczeniu na złotówki ok 1.2 także firmom eksportowym mógłby dać za darmo a i tak dobrze wyjdzie.Slyszal ktos o tym?jest to prawda?bo jeśli tak to znów nas zasypia Daj linka albo jakieś wiarygodne źródło odnośnie tej dopłaty 1,2 zł. Pomyśl jeżeli by tak było to Oni by sadzili 2 albo 3 razy więcej z przeznaczeniem na eksport. Polska i inne kraje UE by nie miała żadnych szans Cytuj
Luqq Napisano 1 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 1 Września 2025 Ziemniak odmiany orchestra sadził kto w tym roku ? Cytuj
Gość Stary Napisano 2 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2025 Ja miałem z 8 lat lat temu, utkwiły mi tak bardzo w pamieci bo przyjechało to z Holandii jako kwalifikat po wsadzeniu do ziemii wszystko zgniło zero wschodów. Cytuj
Gość Marek_112 Napisano 2 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2025 19 godzin temu, Gość Do marek112 napisał: Skad masz takie informacje o cenie ziemniakow w Niemczech 20 30 eurocentów? AI. To był stan z końca sierpnia. Teraz ceny w hurcie (ziemniaki jadalne) to 0,12-0,20 euro/kg, zależnie od regionu. Natomiast w przetwórstwie ceny są niższe. Za odmiany typu Innovator ceny są 7-10euro/100 kg. Agrarmarkt-nrw podaje na 1.09 ceny w hurcie 0,12-14 euro/kg, a przemysłowe 7,50 euro/100 kg z kontraktem na kwiecień 2026. Cytuj
g Napisano 2 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2025 mają dopłaty parę lat temu z hurtowni przyjejali po ziemniaka bo były święta im brakło ale normalnie brali z niemiec od baorów jeden jak kończyli brać od niego przyznał im się ze ma 0,16 eu dopłaty Cytuj
Gość Rolnik Napisano 2 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2025 Czyli stosują dumping. Szkoda ze my nie możemy. Cytuj
Gość Gość Napisano 2 Września 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2025 Pare ladnych lat temu jeździłem tirem u gościa w hurtowni owoców.Szef od holendra dostawał pod stolem 5tys żeby zabrać towar a tu w polsce sypałem to u niego w pole.Sprawa dotyczyła pomidorów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi