Krzysztof.kkkk Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 12 minut temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: Lepiej nie podawaj ,bo idiota im zaproponuje po 50gr żeby tylko sprzedać Z jadalnych miałem 40 h i juz po nich posadziłem 140 skrobiowych a wy tu bijcie się kto da taniej Cytuj
Gość Scania ESI Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 Widzę, że tu jest wielu bajkopisarzy szamanów co zaklinają rzeczywistość, a ta jest zupełnie inna i brutalna. Cytuj
Gość rolnik Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 Godzinę temu, Krzysztof.kkkk napisał: Z jadalnych miałem 40 h i juz po nich posadziłem 140 skrobiowych a wy tu bijcie się kto da taniej Od razu widać ,że porządny gospodarz trzeba z domu sprzedawać granica opłacalności 1 pln,a nie gdzieś tam jeździć i wystawiać się co laska jak dziewka spod..... Cytuj
Gość Gds Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 W dniu 4.07.2025 o 21:53, Sieradzak napisał: Mam tu takiego pod bokiem.Moze złotych koni nie ma ale za to Mieczysławy nowe stoją i nos wyżej niż druty z prądem.Z nikim tu nie handluje a towar z Pomorza ściąga choć w koło ziemniaczane pola. Wlocinioki Gredowaty Cytuj
Gość Okolice Wrocławia Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 2 godziny temu, Gość Scania ESI napisał: Widzę, że tu jest wielu bajkopisarzy szamanów co zaklinają rzeczywistość, a ta jest zupełnie inna i brutalna. Ty masz jakąś dwubiegunowość ? Jedź lepiej do Tworek na turnus Cytuj
Sieradzak Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 58 minut temu, Gość Gds napisał: Wlocinioki Gredowaty Ten też jest dobry.Ale w Slomkowie też złote klamki już zakładają Cytuj
Gość Grozer Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 Panowie pomału się odbijamy 15 zl Łódź wołane żółty dzis 12 handlarze płaciły już poniżej 10 nie puszczają... wybór słaby towar gruntowy nie zaciekawy Cytuj
Gość rolnik Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 Granica opłacalności 15 worek Cytuj
Gość sztukmistrz z lublina Napisano 6 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2025 Lilly sadzona na późne 8 pod krzakiem, zawsze minimum 20 było. Cytuj
Gość Romek Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 Słabe zbiory będą w większości kraju ziemniaka późnego ale bajeranci będą tu pisać o 60 a może nawet 70 t z ha Cytuj
Gość Luki kpr Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 Godzinę temu, Gość Romek napisał: Słabe zbiory będą w większości kraju ziemniaka późnego ale bajeranci będą tu pisać o 60 a może nawet 70 t z ha Gość Romek jakie 60/70t od razu 100t i to bez nawadniania Małopolskie na słabszych glebach już usychają i pod krzakiem nie ma jakiegoś szału. Cytuj
Gość Martinx77 Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 11 godzin temu, Gość sztukmistrz z lublina napisał: Lilly sadzona na późne 8 pod krzakiem, zawsze minimum 20 było. Lilly, jak dostanie teraz wody, to ponownie zakwitnie. Tak, że te 20 spokojnie będzie. Cytuj
Gość Ppl Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 2 godziny temu, Gość Martinx77 napisał: Lilly, jak dostanie teraz wody, to ponownie zakwitnie. Tak, że te 20 spokojnie będzie. Może i zawiążę ale raczej nie dorośnie Cytuj
Gość Filipek Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 Niesamowite jest to zaklinanie rzeczywistości na forum , ziemniak w tym sezonie nie będzie miał ceny choćby nwm co . Wbrew pozorom może to i dobrze bo za rok to już by był Armagedon no kto normalny będzie siak QQ jak po wpuszczeniu UA cena będzie po 300-400 zł , pszenicę jeszcze zasieją na jesień z nadziejami. Prawda jest taka a żeby te 10 zł się utrzymało to nie będzie tragedii, w zeszłym roku już w sierpniu Rumun coś ziemniaka podbierał, teraz gadałem z Rumunem to mówi żeby zapomnieć póki co skoro ich ziemniak do Polski w maju/czerwcu nie pojechał to swojego grubasa mają od groma. Cytuj
A_2 Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 Ukraina + Mercosur, brak ochrony (200 substancji aktywnych zakazanych od 2026), to wszystko bardzo szybko zniszczy rolnictwo. Cytuj
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 Sądzę tylko na późny zbiór i żaden ze mnie potentat. Nie nawadniam bo nie mam takich możliwości. I przez kilka lat mimo suszy udawało się dosyć przyzwoity plon uzyskiwać. W tym sezonie raczej nie mam co liczyć na dobry on. Rok jest bardzo specyficzny. Czytam to forum i cóż ceny za bardzo nie ma ale może w zimę nie będzie tak źle... Cytuj
Gość Kuman Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 1 godzinę temu, A_2 napisał: Ukraina + Mercosur, brak ochrony (200 substancji aktywnych zakazanych od 2026), to wszystko bardzo szybko zniszczy rolnictwo. Będziemy brali spod lady Cytuj
Gość Okolice Wrocławia Napisano 7 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2025 4 godziny temu, Gość Filipek napisał: Niesamowite jest to zaklinanie rzeczywistości na forum , ziemniak w tym sezonie nie będzie miał ceny choćby nwm co . Wbrew pozorom może to i dobrze bo za rok to już by był Armagedon no kto normalny będzie siak QQ jak po wpuszczeniu UA cena będzie po 300-400 zł , pszenicę jeszcze zasieją na jesień z nadziejami. Prawda jest taka a żeby te 10 zł się utrzymało to nie będzie tragedii, w zeszłym roku już w sierpniu Rumun coś ziemniaka podbierał, teraz gadałem z Rumunem to mówi żeby zapomnieć póki co skoro ich ziemniak do Polski w maju/czerwcu nie pojechał to swojego grubasa mają od groma. Wyskoczyłeś jak prawdziwy Filip z konopi A jak ten ziemniak miał do nas jechać maj/czerwiec jak tam w zagłębiach ziemniaczanych było po -7 .pier**lić to ty sobie możesz z kolegami przy piwie pod sklepem ,u nas już dużo plantacji leży i kwiczy także nawet deszczem im nie pomogą . Cytuj
Sieradzak Napisano 8 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2025 I jak szybko pojawiła się nadzieja na Zjazdowej tak szybko zdechła.12-13 większość realnie 10zl. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 8 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2025 Trzeba opuszczać opuszczać to sie sprzeda dwa razy tyle Cytuj
Gość Kot Napisano 8 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2025 1 godzinę temu, Sieradzak napisał: I jak szybko pojawiła się nadzieja na Zjazdowej tak szybko zdechła.12-13 większość realnie 10zl. 10 lepiej niż 8 Cytuj
Gość Krk hurt Napisano 8 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2025 13 godzin temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: Wyskoczyłeś jak prawdziwy Filip z konopi A jak ten ziemniak miał do nas jechać maj/czerwiec jak tam w zagłębiach ziemniaczanych było po -7 .pier**lić to ty sobie możesz z kolegami przy piwie pod sklepem ,u nas już dużo plantacji leży i kwiczy także nawet deszczem im nie pomogą . Co Ty człowieku gadasz, oferty na Rumuna były non stop tylko nasz się pojawił w tej samej cenie a zejścia nie było aż takiego żeby szedł ten i ten, oferty były i w czerwcu przez cały miesiąc ale to nie było sensu przy tym popycie na naszego . Handlujemy masę z RU wszystkim, więc wiem co w trawie piszczy. To w takim razie skąd się wziął ten Rumun co był w handlu skoro tam nie było Cytuj
Gość Handel kr Napisano 8 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2025 1 godzinę temu, Gość Krk hurt napisał: Co Ty człowieku gadasz, oferty na Rumuna były non stop tylko nasz się pojawił w tej samej cenie a zejścia nie było aż takiego żeby szedł ten i ten, oferty były i w czerwcu przez cały miesiąc ale to nie było sensu przy tym popycie na naszego . Handlujemy masę z RU wszystkim, więc wiem co w trawie piszczy. To w takim razie skąd się wziął ten Rumun co był w handlu skoro tam nie było Rumuna nie było a i tak chłopki zje.. cenę młodego mimo braku konkurencji może to i dobrze bo by im się całkiem w głowach poprzewracało od przesytu! Cytuj
Gość Okolice Wrocławia Napisano 8 Lipca 2025 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2025 3 godziny temu, Gość Krk hurt napisał: Co Ty człowieku gadasz, oferty na Rumuna były non stop tylko nasz się pojawił w tej samej cenie a zejścia nie było aż takiego żeby szedł ten i ten, oferty były i w czerwcu przez cały miesiąc ale to nie było sensu przy tym popycie na naszego . Handlujemy masę z RU wszystkim, więc wiem co w trawie piszczy. To w takim razie skąd się wziął ten Rumun co był w handlu skoro tam nie było A ile tego ziemniaka przyjechało w porównaniu z innymi latami ?Biznesmeni od was przyjeżdżali interes kręcić na Wrocław ,postali dwie doby i zrezygnowali bo już nikt tego syfu nie chciał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi