Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
29 minut temu, Gość Xyz napisał:

Ty głupi czy z policji ? Rumun idzie od 10 maja do końca maja, w tamtym roku cena rumuna skończyła się na 1.8 a 2-3 dni później Sieradz sprzedawał po 60 gr 

No i ? Jakoś sobie nie przypominam żeby w zeszłym roku na Wrocławiu był ziemniak w hurcie po 60gr ,także co mnie to interesuje że Sieradz wtedy po tyle dawał .We Wrocławiu już tego rumuna troche się najedli po inne lata

Gość Endriu
Napisano
26 minut temu, Okolice Wrocka napisał:

No i ? Jakoś sobie nie przypominam żeby w zeszłym roku na Wrocławiu był ziemniak w hurcie po 60gr ,także co mnie to interesuje że Sieradz wtedy po tyle dawał .We Wrocławiu już tego rumuna troche się najedli po inne lata

Oj słaba masz pamięć... Był 10-15 zł za 20kg. Przez ładnych parę dni. Był tańszy niż Kalisz i Sieradz. Nawet ruskie zawrócili tira i na Kaliszu sprzedali zakup z Sieradza.

Napisano
Godzinę temu, Gość Endriu napisał:

Oj słaba masz pamięć... Był 10-15 zł za 20kg. Przez ładnych parę dni. Był tańszy niż Kalisz i Sieradz. Nawet ruskie zawrócili tira i na Kaliszu sprzedali zakup z Sieradza.

Poczytaj jeszcze raz poprzednie wpisy i może dojdziesz do jakiegoś wniosku o jaki okres chodzi .Czytanie ze zrozumieniem to już w podstawówce było 

Gość Endriu
Napisano
42 minuty temu, Okolice Wrocka napisał:

Poczytaj jeszcze raz poprzednie wpisy i może dojdziesz do jakiegoś wniosku o jaki okres chodzi .Czytanie ze zrozumieniem to już w podstawówce było 

Widzę ,że ciężko przyjąć do wiadomości ,że Wrocław był najtańszy w kraju..  🤣🤣🤣

Napisano
37 minut temu, Gość Endriu napisał:

Widzę ,że ciężko przyjąć do wiadomości ,że Wrocław był najtańszy w kraju..  🤣🤣🤣

Nie ośmieszają się ,między 1 a 20 czerwca ziemniak był we Wrocławiu 30-35zl za 20kg 🤣🤣🤣Bajki to dzieciom możesz opowiadać na dobranoc 

Gość Tomek
Napisano

Co było to było ważne co będzie w najbliższym sezonie, jak ziemniaki po dzisiejszej nocy ? 

Napisano

Pytanie do fachowców. Mam riviere sadzona na początku kwietnia, krzaki zakryly miedzyrzedzia, zdrowe a pod krzakiem pusto. Ps. Pierwszy raz sadze riviere, sadzeniak rok po

Gość Janek Proszowice
Napisano

W Krakowie na Rybitwach juz wydzielili plac pod 18 tirow ziemniaka Rumuńskiego chlopaki już liczą zyski podobno w tym tygodniu już ma coś wjechać.Nasz zanim się zacznie przy tych temperaturach pewnie złapie 1 zł.

Gość Gosc.
Napisano (edytowane)
16 godzin temu, Gość Mirek napisał:

Witam jak tam po przymrozkach do stały gdzieś czadu 

A jak tam u ciebie?

Edytowane przez IGRiT
Trzeba od razu obrażać?
Gość Gosc.
Napisano
Godzinę temu, Gość Gosc. napisał:

A jak tam u ciebie?

Dlaczego IGRiT broni cwaniaczków? Niech oni napiszą z jakiego są regionu, czy był u nich przymrozek czy jakieś zdarzenie. Jeśli zapytasz skąd jest odpowiedzi nie będzie, już mu taka wiadomość jest zbędna. Sondowanie gdzie ewentualnie można pchać towar. Czy napisanie ,,szukasz głupszego od siebie" jest obelgą?

Napisano

Nie bronimy.

Chodzi o utrzymanie kulturalnego poziomu dyskusji - w przeciwnym wypadku zaczniemy wyzywać się od głupków a skończymy na k... i ch...

Gość HandelZagranica
Napisano

Narazie zamówiłem 2 auta ale cena jest mało atrakcyjna z transportem 1.66 za kg

Gość Michal
Napisano

Kogoś tu wyobraźnia poniosła ją dzisiaj na rumuna wysyłki robiłem ale starego 1,50 w bigbags 

Gość Mirek
Napisano

Sprawdzałem na giełdach rumunia jest tam na razie po 6 zł kilo a poza tym blugaria rumunia Węgry ładuje cały czas u nas resztki bo starego już nie ma 

Gość Gość
Napisano
W dniu 9.05.2023 o 16:49, Gość Mirek napisał:

Witam jak tam po przymrozkach do stały gdzieś czadu 

Widocznie nie dostały bo był by płacz i lamęt.

Napisano
W dniu 10.05.2023 o 15:51, Gość HandelZagranica napisał:

Narazie zamówiłem 2 auta ale cena jest mało atrakcyjna z transportem 1.66 za kg

Daj namiar to odkupie od ciebie po 2 bo do Krakowa przyjechał po 5 zeta miejsca zarezerwowane trzeba płacić a tirów nie ma

Gość HandelZagranica
Napisano
18 godzin temu, Gość Kra napisał:

Daj namiar to odkupie od ciebie po 2 bo do Krakowa przyjechał po 5 zeta miejsca zarezerwowane trzeba płacić a tirów nie ma

Na Wrocławiu moi stoją po 2.80 idzie ładnie

Gość Gosc.
Napisano
Godzinę temu, Gość HandelZagranica napisał:

Dopuścili do komentowania osobników z zaburzeniami wiadomych organów i kształtują poziom forum.

Napisano
4 minuty temu, Gość Gosc. napisał:

Dopuścili do komentowania osobników z zaburzeniami wiadomych organów i kształtują poziom forum.

Cały czas jestem za komentowaniem przez tylko i wyłącznie zalogowanych, wtedy nie będzie podszywania i braku odpowiedzialności, każdy będzie mógł ocenić poziom użytkownika i jego wcześniejsze wpisy. To jedyny sposób na eliminacje tzw. "trolli"

Napisano

Witam, jak u Was rosną? U mnie rajki zamknięte a ziemniak wielkości pestki czereśni co najwyżej orzecha laskowego. Riviera sadzona 16.03

Gość Handel kra
Napisano
7 godzin temu, Gość HandelZagranica napisał:

No widać na Wrocławiu Rumun tańszy niż w Rumuni Polak jak chce to potrafi