Gość Olo Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Słomków,Wągłczew pijany, Boysi przygrywali, na Łodzi 18, Bronisze 20, Kalisz 15 więcej Boysów Cytuj
Konstantynopolitanczyk Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 5 godzin temu, Gość Taaa napisał: Tylko szkoda że psujesz też cene innym! Szkoda że twój iloraz inteligencji nie pozwala ci tego zrozumieć Dobrze powiedziane. Popieram Cytuj
Gość Niemiec Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Tycu wydzwania od rana, 0.80 zł w luzie płacą netto, cos się przejaśniło, Kalisz wczoraj 15zł worek bez problemu przeżuty na Szczecin ładowały tam podobno 20zł juz Cytuj
Gość Łodziak Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Ta 15 zł ale za 2 worki w Kaliszu... masz taki rozum jak matka.... byłem widzialem jak ściągali na paletę. Cenili 12 próbowli sprzedać po 10 a oddawali za 8 zl Cytuj
gosp.rolne Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 11 godzin temu, Gość Taaa napisał: Tylko szkoda że psujesz też cene innym! Szkoda że twój iloraz inteligencji nie pozwala ci tego zrozumieć Jak mogę psuć cenę jak nie robię ziemniaka. Inteligentnie zejdź z rynku skoro nie umiesz konkurować z innymi,albo rób co innego. Wielu się chwali plonami na poziomie 40-50 ton z ha wiec można zrozumieć ze ta cena którą dostają im się opłaca. Cytuj
Gość Gość WLKP Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 21 godzin temu, Gość Jarek ARiMR napisał: 21 864 ha ziemniakow jest mniej niż w roku ubiegłym. Dane agencyjne, więc sorry ale nikt niech nie mówi że jest areal taki sam jak w roku ubiegłym. A dla niedowiarkow mogę przedstawić dowody nie do podważenia. A warunki nie są ciekawe, część Europy walczy z susza u nas też nie jest ciekawie. Sieradz zastanów się za ile sprzedajesz towar bo tak naprawdę urodzaj się nie szykuje, jest mało zawiazanych bulw. Pisałem że nasadzeń jest tak samo jak w 2020 i 10 % mniej niż w 2021. Masz racje te 10 % mniej to jest te 21,8 tys ha. W tym roku całości jest 181,7 tys ha. Jeżeli tylko plon będzie tylko 15 -20% większy niż w poprzednim roku a wszystko na to wskazuje to masz odpowiedź - na rynek i tak wejdzie więcej towaru niż w poprzednim sezonie. Cytuj
Gość elzbieta Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 1 godzinę temu, Gość Łodziak napisał: Ta 15 zł ale za 2 worki w Kaliszu... masz taki rozum jak matka.... byłem widzialem jak ściągali na paletę. Cenili 12 próbowli sprzedać po 10 a oddawali za 8 zl Masz narybek z kiełbi w główce, każdy to widzi. Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 46 minut temu, gosp.rolne napisał: Jak mogę psuć cenę jak nie robię ziemniaka. Inteligentnie zejdź z rynku skoro nie umiesz konkurować z innymi,albo rób co innego. Wielu się chwali plonami na poziomie 40-50 ton z ha wiec można zrozumieć ze ta cena którą dostają im się opłaca. To tylko można w jeden sposób skomentować -hahaha Skąd ty się chłopie wziełes ? Z jaskini wylazles ? Cytuj
gosp.rolne Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 1 godzinę temu, Gość Gość WLKP napisał: Pisałem że nasadzeń jest tak samo jak w 2020 i 10 % mniej niż w 2021. Masz racje te 10 % mniej to jest te 21,8 tys ha. W tym roku całości jest 181,7 tys ha. Jeżeli tylko plon będzie tylko 15 -20% większy niż w poprzednim roku a wszystko na to wskazuje to masz odpowiedź - na rynek i tak wejdzie więcej towaru niż w poprzednim sezonie. Masz racje. Susza była i owszem ale większość plantatorów nawadnia swoje plantacje,więc nie powinno być źle z plonem. Cytuj
Gość Buszujący w zbożu. Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 3 minuty temu, gosp.rolne napisał: Masz racje. Susza była i owszem ale większość plantatorów nawadnia swoje plantacje,więc nie powinno być źle z plonem. nawadniają za darmo? Każdy liczyć potrafi gdby nie import, polski ziemniak byłby w cenie ekogroszku i nawozu, a że Państwo zdradzieckie chce utrzymać niskie ceny ziemniaka dla miastowych to już inna kwestia, ziemniak ma być tanim zapychaczem żołądka firmy nasienne i pakowanie skrupulatnie ten plan realizują Cytuj
Gość Ulka Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 1 godzinę temu, Okolice Wrocka napisał: To tylko można w jeden sposób skomentować -hahaha Skąd ty się chłopie wziełes ? Z jaskini wylazles ? Wrocław to sami przesiedleńcy z Ukrainy, wsadzili tyłki w poniemieckie gospodarstwa i poza maszynami z dotacji UE niczego się nie dorobili, nawet rozumy maja mniejsze bo im dachowki na głowy spadają. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 2 godziny temu, gosp.rolne napisał: Jak mogę psuć cenę jak nie robię ziemniaka. Inteligentnie zejdź z rynku skoro nie umiesz konkurować z innymi,albo rób co innego. Wielu się chwali plonami na poziomie 40-50 ton z ha wiec można zrozumieć ze ta cena którą dostają im się opłaca. To skoro nie robisz to się nie odzywaj bo te forum nie dla Ciebie Cytuj
Gość Jarek Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 2 godziny temu, Gość Gość WLKP napisał: Pisałem że nasadzeń jest tak samo jak w 2020 i 10 % mniej niż w 2021. Masz racje te 10 % mniej to jest te 21,8 tys ha. W tym roku całości jest 181,7 tys ha. Jeżeli tylko plon będzie tylko 15 -20% większy niż w poprzednim roku a wszystko na to wskazuje to masz odpowiedź - na rynek i tak wejdzie więcej towaru niż w poprzednim sezonie. Jeszcze nic nie wskazuje że będzie większy. Deszczu jak na lekarstwo. Jeszcze podczas wykopów każdy się rozczaruje.ale zaraz mamy 4 mln ludzi więcej którzy jedzą dużo ziemniaka. No tak ale handlarz nie da rolnikow zarobic. Cytuj
gosp.rolne Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 45 minut temu, Gość Buszujący w zbożu. napisał: nawadniają za darmo? Każdy liczyć potrafi gdby nie import, polski ziemniak byłby w cenie ekogroszku i nawozu, a że Państwo zdradzieckie chce utrzymać niskie ceny ziemniaka dla miastowych to już inna kwestia, ziemniak ma być tanim zapychaczem żołądka firmy nasienne i pakowanie skrupulatnie ten plan realizują Za darmo nie nawadniają,policz mi koszt nawodnienia hektara,to ja ci wytłumaczę czemu się opłaca. Ziemniak nie może być w cenie nawozu bo kto go kupi . Cena w przedziale 0,80 -1 zł to dobra cena a jak ktoś twierdzi ze jest inaczej to niech mi to wyjaśni i innym też. Cytuj
Gość Rolnik2 Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Godzinę temu, gosp.rolne napisał: Masz racje. Susza była i owszem ale większość plantatorów nawadnia swoje plantacje,więc nie powinno być źle z plonem. Nawadnianie to nie to co deszcz. Zresztą były upały aż liście poparzylo, odbije się na plonie. Cytuj
Gość Michal Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 3 godziny temu, Gość Gość WLKP napisał: Pisałem że nasadzeń jest tak samo jak w 2020 i 10 % mniej niż w 2021. Masz racje te 10 % mniej to jest te 21,8 tys ha. W tym roku całości jest 181,7 tys ha. Jeżeli tylko plon będzie tylko 15 -20% większy niż w poprzednim roku a wszystko na to wskazuje to masz odpowiedź - na rynek i tak wejdzie więcej towaru niż w poprzednim sezonie. Kolego uprawiasz ziemniaki? Jakie odmiany? Cytuj
Gość Stanley Scania Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Co tam na Bronkach ? Cytuj
Gość Legnica Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Godzinę temu, Gość Ulka napisał: Wrocław to sami przesiedleńcy z Ukrainy, wsadzili tyłki w poniemieckie gospodarstwa i poza maszynami z dotacji UE niczego się nie dorobili, nawet rozumy maja mniejsze bo im dachowki na głowy spadają. To po co sieradzkie wieluńskie i kaliskie bambry przyjeżdżacie na Wrocław jak tam sami nie tacy mieszkają. Sprzedawajcie te, swoje śmierdzące ziemniaki swoim prawilnym mieszkańcom. A nie zebrzecie weź Pan ziemniaka wezPan ziemniaka taniej Ci dam dam Ci taniej. Nie, szukaj tam mają drogo. Mówią że po zł. To jaCi dam po 80 gr. Zero honoru i ambicji. A takie pany wielkie co to łony nie mają i jacy to nie są. Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Godzinę temu, Gość Ulka napisał: Wrocław to sami przesiedleńcy z Ukrainy, wsadzili tyłki w poniemieckie gospodarstwa i poza maszynami z dotacji UE niczego się nie dorobili, nawet rozumy maja mniejsze bo im dachowki na głowy spadają. Tak oczywiście tak było ,ale to moja wina że mój dziadek walczył i przeszedł cały front aż do Berlina i później tutaj się osiedlilł ?I coś Ci się pomyliło bo jak ruscy wracali z frontu to wszytsko popalili także tak kolorowo nie było .A twoi przodkoqie co robili ? Byli volksdojczami czy dziadzia chrust kradł i go niemiaszki postrzelili i był pozniej wielkim zbowidowcem ? Cytuj
Gość Siwy Traktorzysta Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 3 godziny temu, Gość Legnica napisał: To po co sieradzkie wieluńskie i kaliskie bambry przyjeżdżacie na Wrocław jak tam sami nie tacy mieszkają. Sprzedawajcie te, swoje śmierdzące ziemniaki swoim prawilnym mieszkańcom. A nie zebrzecie weź Pan ziemniaka wezPan ziemniaka taniej Ci dam dam Ci taniej. Nie, szukaj tam mają drogo. Mówią że po zł. To jaCi dam po 80 gr. Zero honoru i ambicji. A takie pany wielkie co to łony nie mają i jacy to nie są. Na te sieradzkie, wieluńskie i kaliskie rejony powinny zrzucić bombę żeby to zrównać z ziemią i może wtedy coś by dregnelo w kwestii cen ziemniaków i innych warzyw. Chłopaki bez szkoły tam gospodarzą, a powinien być kurs ekonomii dla każdego biznesmena, który za pół darmo oddaje. Z chęcią zobaczę te wyliczenia opłacalności. Zaraz zacznie liczyć i wyjdzie mu 1-3 tys zarobku czy dokładki do hektara i będzie zadowolony. Co za buraki... Cytuj
Gość Gość WLKP Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 4 godziny temu, Gość Michal napisał: Kolego uprawiasz ziemniaki? Jakie odmiany? Tylko na późny zbiór i przechowywanie Gala, Queen Anna Madeira, Lilly Noblese Wczesnych nie mam. Cytuj
Gość OpolskiDżonun Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 W dniu 3.07.2022 o 09:48, Gość Mister ziemniaka napisał: Ja czuję że pomagam polskim rolnikom bo kupuje po 1zl a sprzedaje po 2.50w detalu X 3 busy bo 3 chłopaków zatrudniam i jeżdżą po targowiskach i te 500 kg to jest dzienne minimum X 1.50 zarobku minus dniówka dla chłopaków i paliwo.pozdrawiam a gdzie reszta warzyw...SOŚ NIE SOŚ POTRAFIE JA POPROSTU MAM TALENT Cytuj
Gość Scania esi Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2022 Dziś się ładowałem w slomkowie, 8 zł i całują w rękę. Cytuj
Sieradzak Napisano 5 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 5 Lipca 2022 Szkoda że w końcówke cię nie całują.Bujasz waść. Cytuj
Gość Ula Napisano 5 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 5 Lipca 2022 4 godziny temu, Gość Scania esi napisał: Dziś się ładowałem w slomkowie, 8 zł i całują w rękę. Jesteś tak mądry jak Twoja madka! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi