Gość Kupiec Napisano 1 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Gość Stach napisał: Te dane Wapa to wiesz gdzie sobie włóż ...... Podali że idareda jest więcej jak w tamtym roku a rzeczywistość pokazuje że idared za chwilę będzie najdroższa odmianą . Zresztą szkoda tu cokolwiek pisać rzeczywistość zweryfikuje i żadne pisanie niczego nie zmienii. Zgadzam się. Za chwilę patelnia 1zł,a Idared 5 zł za wagę. Już widzę to Cytuj
Gość Zenek Napisano 1 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2022 29 minut temu, Gość Kupiec napisał: Zgadzam się. Za chwilę patelnia 1zł,a Idared 5 zł za wagę. Już widzę to WAPa .To tylko pisanie .Co im do głowy przyjdzie to piszą bzdury.Jch nie bezę się pod uwagę.Szkoda zdrowia Cytuj
Gość Adam Napisano 1 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Gość Robert napisał: Już nie aktualne. 80gr już daja Wow, to jutro albo w pon dzwonię za 80 groszy będę miał kilka autek dla nich. Cytuj
Gość Jan1973 Napisano 1 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2022 Muszą dać Trochę by sadownik wyprodukował za rok towar na przetwórnie akt łaski nawet kosztów nie pokryje licząc amortyzację wszystkiego i swój czas , o czym tu rozmawiacie.... Przemysł w cenie deseru ?? Myślicie że przypadek? 2-3 lata zachęty by przejść na sady przemysłowe a później dołeczek paradoks że każdy robi deser a wychodzi przemysl... Cytuj
Gość Piotr Napisano 2 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2022 10 godzin temu, Gość Adam napisał: Wow, to jutro albo w pon dzwonię za 80 groszy będę miał kilka autek dla nich. Za kilka autek to jeszcze coś wyciągniesz. To cena jest przy jednej patelni Cytuj
Gość albert Napisano 2 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Gość Jan1973 napisał: Muszą dać Trochę by sadownik wyprodukował za rok towar na przetwórnie akt łaski nawet kosztów nie pokryje licząc amortyzację wszystkiego i swój czas , o czym tu rozmawiacie.... Przemysł w cenie deseru ?? Myślicie że przypadek? 2-3 lata zachęty by przejść na sady przemysłowe a później dołeczek paradoks że każdy robi deser a wychodzi przemysl... będzie dobrze przemarznie w Europie a my zarobimy swoje spokojnie bez emocji ! Cena przemysłu 65-70 to bardzo dobra cena Cytuj
Gość Jan1973 Napisano 2 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2022 32 minuty temu, Gość albert napisał: będzie dobrze przemarznie w Europie a my zarobimy swoje spokojnie bez emocji ! Cena przemysłu 65-70 to bardzo dobra cena Bardzo dobra pod warunkiem że wyprodukuje ten towar pod kątem przemysłu za max 30 -40 gr. no chyba że klubowe odmiany to też ok bo nadrobią plonem Cytuj
Gość Adrian budyń Napisano 2 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Gość albert napisał: będzie dobrze przemarznie w Europie a my zarobimy swoje spokojnie bez emocji ! Cena przemysłu 65-70 to bardzo dobra cena Nie będzie dobrze W Europie Jest 10% więcej jabłek niż w ubiegłym roku Będzie taniej Cytuj
Gość Zenek Napisano 2 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Gość Jan1973 napisał: Bardzo dobra pod warunkiem że wyprodukuje ten towar pod kątem przemysłu za max 30 -40 gr. no chyba że klubowe odmiany to też ok bo nadrobią plonem Może już ta cena zostanie to jeszcze będzie się opłacało produkować przemysł Cytuj
Gość Marian Napisano 2 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2022 To się po niedzieli zdziwicie, optymiści, wrozbici z fusów Cytuj
Gość Marek Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 Ludzie, czy wy naprawdę nie zauważyliście przez tyle lat o co tu chodzi? Każą nam wymieniać sady. Ok. W ciągu 5 lat wymieniłem swoje 15 ha prawie w 100 procentach. Nie mam śladu po idaredzie czy glosterze. Głównie teraz Golden, Red Delicious, Empire, Gala. I co? Co mi to dalo? Wywalone setki tysięcy złotych. Ja już się nauczyłem. Śmieszą mnie teksty typu A w Europie to x procent więcej. A w Polsce to 5 procent mniej. Nie ma to żadnego znaczenia. Rządzi nami polityka. Wszystkie najważniejsze rynki pozamykane. Za chwilę będziemy produkować pół miliona tylko ton jabłka deserowego, a i tak nie będzie gdzie tego sprzedać. Rozumiecie? Możemy produkować z 10 milionów jeżeli jest gdzie to sprzedać Polacy są tak głupim narodem, że to aż wali po oczach. Za chwilę wojna się skończy, za miesiąc, dwa, za rok. Wszystkie koty z zachodu się dogadają z Rosją i będą normalnie handlować bo na tym polega swiat. A my? Nasz zakompleksiony karzeł dalej będzie krzyczał zamach jak się kończy paliwo polityczne. Odetniemy się od rosyjskich surowców, pewnie będziemy jedyni w Europie. A zapłacimy 12 zl za litr. Co tam. No i oczywiście zostaniemy z kilkoma milionami Ukraińców którzy w perspektywie 20, 30 lat będą mieli glos w sprawie polskich spraw. Kto wie może wcześniej. Już blokują nasze przejścia z Białorusią. Smiech na sali. W polskim kraju. To są ważne tematy, które wpływają na wartość naszych produktów A nie 5 % w jedną czy drugą. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Jan Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 Dużo w tym Grójcu jeszcze macie przemysłu? Może pora się wysypać wkoncu z tych jabłek, żeby deser miał normalną cenę. Cytuj
Gość Stach Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Gość Marian napisał: To się po niedzieli zdziwicie, optymiści, wrozbici z fusów Już nie mogę się doczekać marian... Cytuj
Gość Zorientowany Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Gość Marian napisał: To się po niedzieli zdziwicie, optymiści, wrozbici z fusów A co patelnia będzie po 0,90?))) Cytuj
Gość Guest Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 12 hours ago, Guest Marian said: To się po niedzieli zdziwicie, optymiści, wrozbici z fusów 10 w dół czy wiecej? Cytuj
Gość sadzimy nie spimy Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 trza sadzic bo malo prynsa xD no nie mogę https://igrit.pl/ogloszenie/gielda-ogrodnicza-szkolkarstwo-sadownicze/kupie-2-latki-drzewka-odmiany-red-jonaprins-1519171 Cytuj
Gość Prync Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 Jeszcze godzina i ksiądz po sumie ogłosi obniżkę. Cytuj
Gość Daniel Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Gość sadzimy nie spimy napisał: trza sadzic bo malo prynsa xD no nie mogę https://igrit.pl/ogloszenie/gielda-ogrodnicza-szkolkarstwo-sadownicze/kupie-2-latki-drzewka-odmiany-red-jonaprins-1519171 Co się dziwisz toć to okolice sandomierza, tam to prinsy i inne czempiony, jakies nowe odmiany, może mają przyszłość. Jak tam sandomierz co u was słychać, jak nastroje? Cytuj
Gość Zenek Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Gość Marian napisał: 10 No muszą jakoś zagrać żeby mieć co robić na zakładach. Jak mało teraz kupują, to każdego dnia duże pieniądze przechodzą koło nosa. I ciekawe czy się chłopki przestraszą ? będzie panika ? jak myślicie ? Cytuj
Gość Guest Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 41 minutes ago, Guest Zenek said: No muszą jakoś zagrać żeby mieć co robić na zakładach. Jak mało teraz kupują, to każdego dnia duże pieniądze przechodzą koło nosa. I ciekawe czy się chłopki przestraszą ? będzie panika ? jak myślicie ? Odrazu raczej nie będzie, ale jak się okaże że nie chcą ceny podnosić to może się zacząć Cytuj
Gość Sandomierz Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Gość sadzimy nie spimy napisał: trza sadzic bo malo prynsa xD no nie mogę https://igrit.pl/ogloszenie/gielda-ogrodnicza-szkolkarstwo-sadownicze/kupie-2-latki-drzewka-odmiany-red-jonaprins-1519171 Całe 400 sztuk... Cytuj
Gość Tsa Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Gość Daniel napisał: Co się dziwisz toć to okolice sandomierza, tam to prinsy i inne czempiony, jakies nowe odmiany, może mają przyszłość. Jak tam sandomierz co u was słychać, jak nastroje? A w grojcu tylko gala pasek i Red capy? Ciekawe co tak widzicie na tych bdfach od sierpnia do sierpnia. Sambor, dreher zasypane waszym jabłkiem "deserowym" Cytuj
Gość grujec Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 2 hours ago, Guest Tsa said: A w grojcu tylko gala pasek i Red capy? Ciekawe co tak widzicie na tych bdfach od sierpnia do sierpnia. Sambor, dreher zasypane waszym jabłkiem "deserowym" wszedzie to samo badziewie jest, za pare lat to i gala z redcapem beda tam jezdzic Cytuj
Gość Zenek Napisano 3 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Gość Marek napisał: Ludzie, czy wy naprawdę nie zauważyliście przez tyle lat o co tu chodzi? Każą nam wymieniać sady. Ok. W ciągu 5 lat wymieniłem swoje 15 ha prawie w 100 procentach. Nie mam śladu po idaredzie czy glosterze. Głównie teraz Golden, Red Delicious, Empire, Gala. I co? Co mi to dalo? Wywalone setki tysięcy złotych. Ja już się nauczyłem. Śmieszą mnie teksty typu A w Europie to x procent więcej. A w Polsce to 5 procent mniej. Nie ma to żadnego znaczenia. Rządzi nami polityka. Wszystkie najważniejsze rynki pozamykane. Za chwilę będziemy produkować pół miliona tylko ton jabłka deserowego, a i tak nie będzie gdzie tego sprzedać. Rozumiecie? Możemy produkować z 10 milionów jeżeli jest gdzie to sprzedać Polacy są tak głupim narodem, że to aż wali po oczach. Za chwilę wojna się skończy, za miesiąc, dwa, za rok. Wszystkie koty z zachodu się dogadają z Rosją i będą normalnie handlować bo na tym polega swiat. A my? Nasz zakompleksiony karzeł dalej będzie krzyczał zamach jak się kończy paliwo polityczne. Odetniemy się od rosyjskich surowców, pewnie będziemy jedyni w Europie. A zapłacimy 12 zl za litr. Co tam. No i oczywiście zostaniemy z kilkoma milionami Ukraińców którzy w perspektywie 20, 30 lat będą mieli glos w sprawie polskich spraw. Kto wie może wcześniej. Już blokują nasze przejścia z Białorusią. Smiech na sali. W polskim kraju. To są ważne tematy, które wpływają na wartość naszych produktów A nie 5 % w jedną czy drugą. Pozdrawiam. I dobrze, że wymieniłeś. Wszyscy dookoła na tym zarobili, i Dohler jeszcze zarobi, a dla Ciebie zostanie tylko robota przy tym.Bo większość i tak zaraz wyląduje jako deser patelniowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi