Gość Anna Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 Ceny na galę paskowaną są nastęoujące Gala 68+ lub 70+ ( zależy na które rynki się sprzedaje) - 1,80 - 1,90 zł Gala 65-70 - 1,30- 1,35 zl Gala 60-65 - 0,90- 1 zł Gala 55/60 - 0,70 - 0,80 To są maksymalne ceny na ten sezon przy obecnych realiach eksportowych ( transport, dostępność kontenerów, kursy walut) Radzę wszystkim sprzedawać, bo sezon na galę już powoli zmierza do końcówki. Mało kto wysyła eksport z gali po 1 marca Cytuj
Gość gosc Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 A ile zostanie z tego po sortowaniu? Ile kg zniknie z każdej skrzyni??? Płatność za miesiac czy za pół roku??? Cytuj
Gość Idz pan Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 36 minutes ago, Guest Anna said: Ceny na galę paskowaną są nastęoujące Gala 68+ lub 70+ ( zależy na które rynki się sprzedaje) - 1,80 - 1,90 zł Gala 65-70 - 1,30- 1,35 zl Gala 60-65 - 0,90- 1 zł Gala 55/60 - 0,70 - 0,80 To są maksymalne ceny na ten sezon przy obecnych realiach eksportowych ( transport, dostępność kontenerów, kursy walut) Radzę wszystkim sprzedawać, bo sezon na galę już powoli zmierza do końcówki. Mało kto wysyła eksport z gali po 1 marca Czyżby Prima Warka japka znaleźć nie mogła? Nie, wam i tak nie sprzedamy Cytuj
Gość Ggg Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 Nikt teraz nie otworzy komory z dobrym jabłkiem więc życzę powodzenia dla kupujących chyba że dadzą z 20gr na każdej odmianie to ktoś się skusi Cytuj
Gość Jan Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 2 godziny temu, Gość Idz pan napisał: Czyżby Prima Warka japka znaleźć nie mogła? Nie, wam i tak nie sprzedamy Hehe. Nie mogą kupić towaru i stąd ta podpucha. Waga w skrzyni, ważone na mojej wadze kasa przed załadunkiem i mogę sprzedać 200ton gali brookfield i 150ton galaval. Global gap posiadam. Cena 2zl waga w skrzyni. 7+ 80-90%. Pani Aniu czy jest pani zainteresowana? Cytuj
Gość Marek Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 Hahaha co za poniżenie. Słychać ostatnio że ciężko kupić jabłko ładne, zaznaczam ładne bo pozamykane. Cena chyba w górę. Co to znaczy cena maksymalna? Co to znaczy? Kontenery? Transport. Wszystko w górę ok. A co my mamy powiedzieć? U nas pewnie obniżenie kosztów produkcji. Nadorodukcja? Najłatwiej powiedzieć. jaka nadorodukcja? Niech nam rzad, jeden czy drugi, z zaznaczeniem ten drugi, nie zamyka rynków zbytu to nie będzie nadorodukcji. "To nie nasz rząd wprowadził embargo" - to wie każdy, tylko że doprowadził do tego że ktoś to embargo jednak wprowadził. Pokloceni z kazdym, symboliczne 27:1. Dziękuję 100 ton schniga i 60 ton brookfield. Waga 2zl. Jak kolega wyżej. Moja waga minus kilka procent na ubytki. Wybieramy losowo kilka skrzyń do przesortowania u mnie pogladowo. Kasa przed zakładunkiem. Zapraszam Cytuj
Gość Piotr Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 16 minut temu, Gość Marek napisał: Hahaha co za poniżenie. Słychać ostatnio że ciężko kupić jabłko ładne, zaznaczam ładne bo pozamykane. Cena chyba w górę. Co to znaczy cena maksymalna? Co to znaczy? Kontenery? Transport. Wszystko w górę ok. A co my mamy powiedzieć? U nas pewnie obniżenie kosztów produkcji. Nadorodukcja? Najłatwiej powiedzieć. jaka nadorodukcja? Niech nam rzad, jeden czy drugi, z zaznaczeniem ten drugi, nie zamyka rynków zbytu to nie będzie nadorodukcji. "To nie nasz rząd wprowadził embargo" - to wie każdy, tylko że doprowadził do tego że ktoś to embargo jednak wprowadził. Pokloceni z kazdym, symboliczne 27:1. Dziękuję 100 ton schniga i 60 ton brookfield. Waga 2zl. Jak kolega wyżej. Moja waga minus kilka procent na ubytki. Wybieramy losowo kilka skrzyń do przesortowania u mnie pogladowo. Kasa przed zakładunkiem. Zapraszam Jest moc i energia Cytuj
Gość Gość Napisano 3 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2022 W dniu 7.01.2021 o 20:21, Prorok napisał: Albo od7 albo za wagę...zdecyduj sie. Niby gdzie ten golden po 1,9? W markecie takie ceny Cytuj
Gość Marek Napisano 4 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2022 Możesz się Pjoter śmiać, ale gdyby tak podchodził każdy to dziś byśmy mieli cenę jaka chcieli, czyt. przyzwoitą. Skąd by ściągnęła? Z zachodu? Gdzie jabłka nie mówiąc o klubowych od 3zl w górę? Z południa? Z Serbii? Gdzie jabłko 1.6zl i jedzie na Rosję aż się gumy uginają? Z Ukrainy? Gdzie może tyle nie kosztuje bo to około 1.2 ale jak doliczyć transport to wyjdzie i tak duzo drożej niż nasze. Myślcie. Miałem nadzieję ze pokolenie sadownikow którzy teraz przejmują gospodarstwa, a jest ich duzo, będzie mądrzejsze ale nie. Te same błędy Cytuj
Gość Kupujący z łaską Napisano 4 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2022 2 godziny temu, Gość Marek napisał: Możesz się Pjoter śmiać, ale gdyby tak podchodził każdy to dziś byśmy mieli cenę jaka chcieli, czyt. przyzwoitą. Skąd by ściągnęła? Z zachodu? Gdzie jabłka nie mówiąc o klubowych od 3zl w górę? Z południa? Z Serbii? Gdzie jabłko 1.6zl i jedzie na Rosję aż się gumy uginają? Z Ukrainy? Gdzie może tyle nie kosztuje bo to około 1.2 ale jak doliczyć transport to wyjdzie i tak duzo drożej niż nasze. Myślcie. Miałem nadzieję ze pokolenie sadownikow którzy teraz przejmują gospodarstwa, a jest ich duzo, będzie mądrzejsze ale nie. Te same błędy Spokojnie chopy aby do lutego i tyle będzie gali z tym waszym paskiem ( na d..ie)że będziecie za 1.50 się prosić robię screena i przypomnę wam w lutym Cytuj
Gość Sprzedający Napisano 4 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2022 Godzinę temu, Gość Kupujący z łaską napisał: Spokojnie chopy aby do lutego i tyle będzie gali z tym waszym paskiem ( na d..ie)że będziecie za 1.50 się prosić robię screena i przypomnę wam w lutym Panie Marku Nie macie towaru.... Ja w tamtym roku oferowałem Wam piękną galę. Cena ustalona telefonicznie. Wszystko pasuje. Za 2 minuty sms już z niższą ceną. Ja od Was trzymam się z daleka. Wiem czym pachnie współpraca... Powodzenia w zakupie przez Was dużych ilości towaru. Zawsze się znajdzie ktoś kto spróbuje współpracy, ale co roku takich będzie mniej. A Pan niech dalej wrzuca ogłoszenia po 22 godzinie. Niech wszyscy widzą jak się staracie o klienta Cytuj
Gość Rafik Napisano 6 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Stycznia 2022 W dniu 4.01.2022 o 12:15, Gość Sprzedający napisał: Panie Marku Nie macie towaru.... Ja w tamtym roku oferowałem Wam piękną galę. Cena ustalona telefonicznie. Wszystko pasuje. Za 2 minuty sms już z niższą ceną. Ja od Was trzymam się z daleka. Wiem czym pachnie współpraca... Powodzenia w zakupie przez Was dużych ilości towaru. Zawsze się znajdzie ktoś kto spróbuje współpracy, ale co roku takich będzie mniej. A Pan niech dalej wrzuca ogłoszenia po 22 godzinie. Niech wszyscy widzą jak się staracie o klienta U mnie też były takie cyrki z Panem Markiem Cytuj
Gość cenowy Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Ceny praktycznie od 2 m-cy bez zmian. Tylko wymagania wzrosły. Proroku wróć Cytuj
Gość Sylwek Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Stoi na rynku, nie przeszkadzaj mu. Cytuj
Gość Ggg Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Wzrost w Grójeckim widać po 10-20gr jak chcą na siłę kupić to daj i nikt o tym nie wie bo pi cichuuuuu prins1zl Golden 1.20-1.30 Alwa 1zł Idared 70-80 gr Gala pasek 1.6 Jonagoldy 90gr To wszystko od 7 dziś sprzedałem ładny towar można wyciągnąć więcej A przemysł propozycja 55 za Idareda suchy . Cytuj
Gość llll Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 39 minutes ago, Guest Ggg said: Wzrost w Grójeckim widać po 10-20gr jak chcą na siłę kupić to daj i nikt o tym nie wie bo pi cichuuuuu prins1zl Golden 1.20-1.30 Alwa 1zł Idared 70-80 gr Gala pasek 1.6 Jonagoldy 90gr To wszystko od 7 dziś sprzedałem ładny towar można wyciągnąć więcej A przemysł propozycja 55 za Idareda suchy . ja slyszalem o Goldenie 1,4 i Gala pasek 1,8, ale tylko slyszalem Cytuj
Gość Gość Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Nima co teraz jabłka sprzedawać.Towar spokojnię się przetrzymuje.Nie wiadomo czy już puki nie przemarzły.Na wiosnę będzie dobra cena i za idareta.2zł za wagę .Będą na kolanach płaćić.jak dwa lata temu.Zobaczyta że miołym racjie Cytuj
Gość Zygmunt Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Idared w karton 60 gr śmiech sortownia 70gr a po sortowni średnio 50 gr /kg Cytuj
Gość Bbnn Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 1 hour ago, Guest Zygmunt said: Idared w karton 60 gr śmiech sortownia 70gr a po sortowni średnio 50 gr /kg Ja miałem propozycję za Idareda w karton 0.75 65-85 Cytuj
Gość Bronek Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 4 godziny temu, Gość Sylwek napisał: Stoi na rynku, nie przeszkadzaj mu. Z gala i goldenem.a ty obok z glosterem i idaredem Cytuj
Gość Ggg Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Idared z chłodni poszedposzedł na przemysł suchy przed świętami A w kontroli mało już kto ma ten towar więc kto odda za 70gr na sortowanie przynajmniej 1zł A jak nie to dalej poleci na suchy przemysł A jest ssanie Cytuj
Gość Adam Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 52 minuty temu, Gość Ggg napisał: Idared z chłodni poszedposzedł na przemysł suchy przed świętami A w kontroli mało już kto ma ten towar więc kto odda za 70gr na sortowanie przynajmniej 1zł A jak nie to dalej poleci na suchy przemysł A jest ssanie Tylko że w tej KA czy ULO tego idareda jest bardzo dużo.. A zbytu na Export nie widać lepszego na niego... Cytuj
Gość Gsp Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 Nie wiem czy jest tak dużo tego Idareda raczej bym się zgadzał z Panem wyżej że idareď poszedł na suchy przemysł okolice Grójca i Warki praktycznie każdy sypał .Abyście się nie zdziwili jak to nie będzie na eksport za ta cene Cytuj
Gość Sylwek Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 2 godziny temu, Gość Bronek napisał: Z gala i goldenem.a ty obok z glosterem i idaredem I obaj co zarobimy to wydajemy na obiad, herbatkę, kawę i po papierosku co chwilę. Ważne, ze wesoło jest i gitara jest Cytuj
Gość Jarosław Napisano 7 Stycznia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2022 52 minuty temu, Gość Gsp napisał: Nie wiem czy jest tak dużo tego Idareda raczej bym się zgadzał z Panem wyżej że idareď poszedł na suchy przemysł okolice Grójca i Warki praktycznie każdy sypał .Abyście się nie zdziwili jak to nie będzie na eksport za ta cene Mhy.kazdy wysypał idareda, zwłaszcza z KA. Nie wiem co bierzesz ale już przestań Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi