Prorok Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 5 Września 2021 W dniu 31.08.2021 o 17:30, Gość gość napisał: Wszyscy płacą po 12-13 zł/h a jak dasz ogłoszenie po 15zł/h to nikt się nie zgłasza... Bo tak mówią prawdę... Tylko mówią bo z prawdą to niewiele ma wspólnego W necie każdy najdrożej sprzedaje i najtaniej produkuje Nieustające pasmo sukcesów Cytuj
Gość timo Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 5 Września 2021 10 godzin temu, Gość Roman wgr napisał: I tak będzie bujna i gęsta,ma jeszcze czas,poza tym dosyć mokro jest. Poza tym saletra trochę glebę zakwasza. Może racja, Część zostawie, zeby rosła bez dopalacza, a na kawałku sypne troche. Zobacze jaka bedzie różnica. Cytuj
Prorok Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 5 Września 2021 Mam pytanie albo dwa;) Widzę oferty zatrudnienia Ukraińców do zbioru jablek po 14-15zl/h Co chcecie zbierać jak od wiosny drzecie japy ,ze wam wszystko zmarzlo. Z czego dokładacie żeby płacić po 14-15?? Cytuj
Gość Olo Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 5 Września 2021 25 minut temu, Prorok napisał: Mam pytanie albo dwa;) Widzę oferty zatrudnienia Ukraińców do zbioru jablek po 14-15zl/h Co chcecie zbierać jak od wiosny drzecie japy ,ze wam wszystko zmarzlo. Z czego dokładacie żeby płacić po 14-15?? Z roboty na budowie Cytuj
Gość Ola Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 5 Września 2021 Polski sadownik bardzo głupie myśli ja pracownikowi z Ukrainy dał by nawet 15zl na godz. Aby jabłko oberwac i pozbierać a jak później sprzedać to i po 10gr spad i po 50gr Export może sprzedać. Zero ambici na dobrą cenę.. Cytuj
Prorok Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 5 godzin temu, Gość Ola napisał: Polski sadownik bardzo głupie myśli ja pracownikowi z Ukrainy dał by nawet 15zl na godz. Aby jabłko oberwac i pozbierać a jak później sprzedać to i po 10gr spad i po 50gr Export może sprzedać. Zero ambici na dobrą cenę.. Wszystko zależy od ceny sprzedaży. Mamy gigantyczna inflacje, wszystko poszło ostro do góry więc i siła robocza,której brak też podskoczyła. Teraz najważniejsza kwestia jest sprzedaż po oplacalnych cenach a z tym w bieżącym roku będzie ciężko Cytuj
Gość Jan uczeń proroka Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 10 minut temu, Prorok napisał: Wszystko zależy od ceny sprzedaży. Mamy gigantyczna inflacje, wszystko poszło ostro do góry więc i siła robocza,której brak też podskoczyła. Teraz najważniejsza kwestia jest sprzedaż po oplacalnych cenach a z tym w bieżącym roku będzie ciężko A jakie są przewidywania na obecny sezon? Mógłbyś nam przedstawić 2-3 scenariusze co może się wydarzyć w tym sezonie? Cytuj
Gość Ola Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Ten rok może być bardzo słaby pod względem ceny za jabłko. 1. Duże zbiory dość ładnych jabłek, 2. Problem z Exportem na wchód.. Jabłka będą się kumulować i cały sezon może być pod znakiem dużej podaży jabłka. Rynku azjatyckie i Egip są rynkami które kupować mogą tylko wybrane odmiany i o określonym kalibrze np. Idared do Egiptu rozmiar 7-8,5cm..Raczej tym roku w sadownik nie zobaczy u siebie inflacji.. Cytuj
Gość SKS Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Ten rok to ceny ok 1 zl za kg, lepsze odmiany. Cytuj
Gość gość Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 2 hours ago, Guest Ola said: Ten rok może być bardzo słaby pod względem ceny za jabłko. 1. Duże zbiory dość ładnych jabłek, 2. Problem z Exportem na wchód.. Jabłka będą się kumulować i cały sezon może być pod znakiem dużej podaży jabłka. Rynku azjatyckie i Egip są rynkami które kupować mogą tylko wybrane odmiany i o określonym kalibrze np. Idared do Egiptu rozmiar 7-8,5cm..Raczej tym roku w sadownik nie zobaczy u siebie inflacji.. Dodaj do tego jabłko z zeszłego roku w chłodniach i robi sie ciekawie. Cytuj
Kupiec Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 W dniu 5.09.2021 o 08:12, Prorok napisał: Bo tak mówią prawdę... Tylko mówią bo z prawdą to niewiele ma wspólnego W necie każdy najdrożej sprzedaje i najtaniej produkuje Nieustające pasmo sukcesów Jak ktoś normalnie traktuje pracowników i z roku na rok jest większość tych samych to płaci 12-13zł, zależy kto i gdzie. Masa ludzi ma normalnych pracowników za te pieniądze i pisanie, że to bujdy to zaklinanie rzeczywistości. Ps. Ktoś wie czy u Marka na Sandomierzu Holender już był oglądać towar? Ciekawe czy zdążył, może już wszystko zamówione przez kogoś innego i zadatek leży na koncie. Cytuj
Prorok Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 21 minut temu, Kupiec napisał: Jak ktoś normalnie traktuje pracowników i z roku na rok jest większość tych samych to płaci 12-13zł, zależy kto i gdzie. Masa ludzi ma normalnych pracowników za te pieniądze i pisanie, że to bujdy to zaklinanie rzeczywistości. Ps. Ktoś wie czy u Marka na Sandomierzu Holender już był oglądać towar? Ciekawe czy zdążył, może już wszystko zamówione przez kogoś innego i zadatek leży na koncie. To tylko pracownicy i uwierz mi,że za 1 zł na h więcej nie mają żadnych sentymentów. A robert z Markiem też już pogonili ??? Cytuj
Prorok Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 6 godzin temu, Gość Jan uczeń proroka napisał: A jakie są przewidywania na obecny sezon? Mógłbyś nam przedstawić 2-3 scenariusze co może się wydarzyć w tym sezonie? Koniec przemytu przez Białorus. Zostają dalekie rynki czyli golden,gala ,Red chief i troche innych Reszta market i przemysl. Nie widzę możliwość zagospodarowania wszystkich deserowych jabłek w opłacalnych cenach. To będzie kiepski rok moim zdaniem Cytuj
Gość Dron Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: To tylko pracownicy i uwierz mi,że za 1 zł na h więcej nie mają żadnych sentymentów. A robert z Markiem też już pogonili ??? Tylko pracownicy?przypominam że bez tych pracowników 90 %gospodarstw nie istniało by.a pisanie "tylko" pokazuje brak szacunku do człowieka nie tylko jako pracownika Cytuj
Gość Sadownik Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Co myślicie o cenach za alwe i Empire..? Cytuj
Gość Realne Ceny Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Godzinę temu, Gość Sadownik napisał: Co myślicie o cenach za alwe i Empire..? 1 zł jak będzie to git Cytuj
Prorok Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Godzinę temu, Gość Realne Ceny napisał: 1 zł jak będzie to git Paweł z YouTube mówi, że zapłaci alwa Cytuj
Gość Adam Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Tylko z tego co wiem to alwa i Empire kupował tylko wchód. A ten rok nie zapowiada że kupcy że wchodu będą od nas kupować jabłko.. Cytuj
Gość Pepe Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: Paweł z YouTube mówi, że zapłaci alwa Alwa szła praktycznie tylko na Rosję także raczej będzie cena jak za glostera Cytuj
Prorok Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Panowie...od wiosny słyszę,że wszystko zmarzlo ... Przewincie pare stron i znajdziecie potwierdzenie moich słów A teraz nagle martwicie się gdzie sprzedacie?? Czegoś tu nie rozumiem bo w lipcu pisałem o 4 mln ton to zostałem nazwany debilem:)) Cytuj
Gość zac Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 pokaż gdzie ktos nazwał Cię debilem. jak pamiętam to sam kilka razy tak pisałeś o sadownikach... Cytuj
Gość Adam Napisano 6 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2021 Godzinę temu, Prorok napisał: Panowie...od wiosny słyszę,że wszystko zmarzlo ... Przewincie pare stron i znajdziecie potwierdzenie moich słów A teraz nagle martwicie się gdzie sprzedacie?? Czegoś tu nie rozumiem bo w lipcu pisałem o 4 mln ton to zostałem nazwany debilem:)) Prorok tu niema czego rozumieć, handel jabłkiem od jakiegoś czasu jest zupełnie oderwany od jakichkolwiek reguł. Fakty są takie że puki co exporty nie idą prawie wcale, rynek krajowy martwy i jeśli się coś nie zmieni to czy będzie 3,5mln czy 4,5mln to i tak będziemy wszyscy w czarnej d.... Cytuj
Prorok Napisano 7 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 7 Września 2021 7 godzin temu, Gość Adam napisał: Prorok tu niema czego rozumieć, handel jabłkiem od jakiegoś czasu jest zupełnie oderwany od jakichkolwiek reguł. Fakty są takie że puki co exporty nie idą prawie wcale, rynek krajowy martwy i jeśli się coś nie zmieni to czy będzie 3,5mln czy 4,5mln to i tak będziemy wszyscy w czarnej d.... Ja to wiem Ty to wiesz... A reszta liczy na cud,którego nie będzie Cytuj
Prorok Napisano 7 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 7 Września 2021 8 godzin temu, Gość zac napisał: pokaż gdzie ktos nazwał Cię debilem. jak pamiętam to sam kilka razy tak pisałeś o sadownikach... I zdania nie zmieniłem Cytuj
Gość zac Napisano 7 Września 2021 Zgłoszenie Napisano 7 Września 2021 ,,Czegoś tu nie rozumiem bo w lipcu pisałem o 4 mln ton to zostałem nazwany debilem:)) '' to po co nagciągasz fakty? zeby było na Twoje zawsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi