Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 9 minut temu, Prorok napisał: I średnio raz na trzy lata zarabiasz na idaredzie;) Ale jaka kasa 4,6zł za wagę w lipcu.........to dwa razy tyle, co teraz za galę pasek 7+.....eeee więcej!. Ci twoi znajomi są wredni. Cytuj
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 2 minuty temu, Gość RGW Komunista napisał: Ale jaka kasa 4,6zł za wagę w lipcu.........to dwa razy tyle, co teraz za galę pasek 7+.....eeee więcej!. Ci twoi znajomi są wredni. Teraz weźmiesz 1,2 i średnia znacząco spadnie;) Oni w przeciwieństwie do ciebie mówią prawdę Cytuj
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 21 minut temu, Gość RGW Komunista napisał: A świstak siedzi......... W to samo mówię gdy słucham o biznesach na idaredzie:)) Cytuj
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 4 minuty temu, Gość RGW Komunista napisał: Ale jaka kasa 4,6zł za wagę w lipcu.........to dwa razy tyle, co teraz za galę pasek 7+.....eeee więcej!. Ci twoi znajomi są wredni. Już Bartuś mi udowadnia ,że sampion jest najlepszy;) teraz ty mówisz,że idared;) Już sam nie wiem co sadzić:)))) Cytuj
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 1 minutę temu, Prorok napisał: Teraz weźmiesz 1,2 i średnia znacząco spadnie;) Oni w przeciwieństwie do ciebie mówią prawdę Teraz to ja robię to co ty sprzedaję galę,golden red cap ,alwę.........,a o i'daredzie może jeszcze pogadamy, ale nie teraz. Gdzie skłamałem? Cytuj
Gość Gość s Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: Już Bartuś mi udowadnia ,że sampion jest najlepszy;) teraz ty mówisz,że idared;) Już sam nie wiem co sadzić:)))) Nikt nie karze nikomu sadzić Idareda.Produkując.ponad 3mln.ton.ton musimy handlować cały rok. Cytuj
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 43 minuty temu, Prorok napisał: Już Bartuś mi udowadnia ,że sampion jest najlepszy;) teraz ty mówisz,że idared;) Już sam nie wiem co sadzić:)))) Sadź co uważasz za słuszne, produkuj jak najlepiej potrafisz, przechowuj bez ubytków, sprzedawaj po najwyższych cenach. Cytuj
Gość Ola Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość RGW Komunista napisał: 2019 rok sierpień 0,9 pl, a ligol 1,05 netto wiem, bo handlowałem! Widziałem tego idareda w lipcu 50% po sortowaniu było na przemysl Cytuj
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 43 minuty temu, Gość RGW Komunista napisał: Teraz to ja robię to co ty sprzedaję galę,golden red cap ,alwę.........,a o i'daredzie może jeszcze pogadamy, ale nie teraz. Gdzie skłamałem? Nikt nigdy nie podaje strat w przechowywaniu,nie wlicza przemysłu do średniej,nie mówi o ususzce itp itd Każdy tylko podaje cenę baltony jakby miał w skrzyni tylko baltone. Jabłko po mrozach kiepsko się przechowuje a w zeszłym roku fatalnie.moi znajomi nie ukrywali że z grubsza jedna komora z kilku skończyła na taśmie. A ty u każdego nieustające pasmo sukcesów Cytuj
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 27 minut temu, Gość Gość s napisał: Nikt nie karze nikomu sadzić Idareda.Produkując.ponad 3mln.ton.ton musimy handlować cały rok. 3,5 w roku z 20 nocami z temperaturą poniżej 0...w normalnym roku 5-6 jak w 2018. Skoro w nieurodzajnym roku kartofle nie schodzą to co będzie w urodzajnym?? Cytuj
Prorok Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 8 minut temu, Gość RGW Komunista napisał: Sadź co uważasz za słuszne, produkuj jak najlepiej potrafisz, przechowuj bez ubytków, sprzedawaj po najwyższych cenach. Dziękuję wujku dobra rada za podpowiedzi.tak robię Cytuj
Gość Gość s Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 1 godzinę temu, Prorok napisał: 3,5 w roku z 20 nocami z temperaturą poniżej 0...w normalnym roku 5-6 jak w 2018. Skoro w nieurodzajnym roku kartofle nie schodzą to co będzie w urodzajnym?? Pisałem ponad 3mln.ton. Cytuj
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: Nikt nigdy nie podaje strat w przechowywaniu,nie wlicza przemysłu do średniej,nie mówi o ususzce itp itd Każdy tylko podaje cenę baltony jakby miał w skrzyni tylko baltone. Jabłko po mrozach kiepsko się przechowuje a w zeszłym roku fatalnie.moi znajomi nie ukrywali że z grubsza jedna komora z kilku skończyła na taśmie. A ty u każdego nieustające pasmo sukcesów Jak się to ma to cytowanej wypowiedzi? Cytuj
Gość RGW Komunista Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: Nikt nigdy nie podaje strat w przechowywaniu,nie wlicza przemysłu do średniej,nie mówi o ususzce itp itd Każdy tylko podaje cenę baltony jakby miał w skrzyni tylko baltone. Jabłko po mrozach kiepsko się przechowuje a w zeszłym roku fatalnie.moi znajomi nie ukrywali że z grubsza jedna komora z kilku skończyła na taśmie. A ty u każdego nieustające pasmo sukcesów Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 11 godzin temu, Gość RGW Komunista napisał: Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... Nie zawsze jest cukierkowo...ten rok jest ok. W poprzednim nie miałem jabłek.znaczy się pół komory miałem i sprzedałem jesienią. Takie życie.a dziś kazdy opowiada że po 5 złoty wszystko sprzedał za wagę:))) Cytuj
Gość Gość s Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 6 godzin temu, Prorok napisał: Nie zawsze jest cukierkowo...ten rok jest ok. W poprzednim nie miałem jabłek.znaczy się pół komory miałem i sprzedałem jesienią. Takie życie.a dziś kazdy opowiada że po 5 złoty wszystko sprzedał za wagę:))) Proszę zacytować kto tak opowiada.(cytując klasyka z naszego forum)proszę podawać fakty. Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 24 minuty temu, Gość Gość s napisał: Proszę zacytować kto tak opowiada.(cytując klasyka z naszego forum)proszę podawać fakty. Wystarczy uważnie czytać forum;) polecam dobrego okulistę i trenera czytania ze zrozumieniem;) Cytuj
Gość Gość s Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 Godzinę temu, Prorok napisał: Wystarczy uważnie czytać forum;) polecam dobrego okulistę i trenera czytania ze zrozumieniem;) Nie moźesz zacytować, bo nie ma takiego wpisu. Cytuj
Gość Kris65 Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Prorok napisał: Nie zawsze jest cukierkowo...ten rok jest ok. W poprzednim nie miałem jabłek.znaczy się pół komory miałem i sprzedałem jesienią. Takie życie.a dziś kazdy opowiada że po 5 złoty wszystko sprzedał za wagę:))) A to dlatego w poprzednim roku byłeś Tak mocno aktywny na forum . Zaklinajac rzeczywistość że jabłko w maju 2020 nie zejdzie. Że nie będzie ceny. Itd itp etc. Jednym słowem pisząc wtedy na forum leczyłeś swoje kompleksy . Frustrację, wylewałeś gorycz z siebie, często ubliżałeś sadownikom tylko po to żeby sztucznie się pocieszyć. Brak słów dla <ciach> Edytowane 2 Lutego 2021 przez IGRiT Usunięto złośliwości ... Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 Godzinę temu, Gość Gość s napisał: Nie moźesz zacytować, bo nie ma takiego wpisu. Teraz mu tłumacz,że te mityczne 5 zł to skrót myślowy tłumaczący nieralne ceny... Bo on wszystko literalnie bierze.morawieckiego też rozliczysz z tego co mówi???? Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 19 godzin temu, Gość RGW Komunista napisał: Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... Tylko w przeciwieństwie do twoich opowieści mam kwity z sortowania;) Cytuj
Gość Gość s Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) 47 minut temu, Prorok napisał: Teraz mu tłumacz,że te mityczne 5 zł to skrót myślowy tłumaczący nieralne ceny... Bo on wszystko literalnie bierze.morawieckiego też rozliczysz z tego co mówi???? Większość twoich wpisów to jeden wielki skrót myślowy oderwany od realiów sadowniczych. Edytowane 2 Lutego 2021 przez IGRiT proszę bardziej merytorycznie w temacie ... Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 1 godzinę temu, Gość Kris65 napisał: A to dlatego w poprzednim roku byłeś Tak mocno aktywny na forum . Zaklinajac rzeczywistość że jabłko w maju 2020 nie zejdzie. Że nie będzie ceny. Itd itp etc. Jednym słowem pisząc wtedy na forum leczyłeś swoje kompleksy . Frustrację, wylewałeś gorycz z siebie, często ubliżałeś sadownikom tylko po to żeby sztucznie się pocieszyć. Brak słów dla <ciach> W tym roku też jestem mocno aktywny i też pisze,że nie będzie ceny:))) o ile zeszły rok był kompletnym wypadkiem przy pracy i nałożyło się na to wiele czynników o tyle w tym cudu raczej nie będzie. Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 53 minuty temu, Gość Gość s napisał: Większość twoich wpisów to jeden wielki skrót myślowy oderwany od realiów sadowniczych. Leczysz swoje kompleksy pisząc te bzdury?;) Cytuj
Prorok Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 20 godzin temu, Gość RGW Komunista napisał: Jeżeli sprzedaję za wagę w skrzyni to mam to.......... Odnośnie pasma sukcesów to kto?....ma 4 komory extra towaru, kto najlepiej negocjuje ceny, komu z sortowania w grupie wychodzi max 3% przemysłu......... 20.11. Red delicious na sortowanie. Cena 1,7 netto 6,5+ Na ponad 30 t jabłka 750 kg przemysłu. Jeszcze jakieś pytania odnośnie jakości,negocjacji czy ilości odrzutu przez sortownie? Chętnie odpowiem;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi