Gość HandelZagranica Napisano 30 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2021 2 godziny temu, Gość Kupiec napisał: Ciekawe dlaczego w tamtym roku nie byłeś taki mądry tylko żebrałeś żeby ci ktoś dał 3zł za worek nie martw się kupiec za darmo nie powiezie w przeciwieństwie do rolnika Kolego nie obrazaj mnie bo moje same auta są warte więcej niż twoje gospodarstwa w wiosce smerfow papusiu i nigdy nie zebrałem tak jak ty prosisz takich ludzi jak ja i psujesz cenę rolnikom Cytuj
Gość Kupiec Napisano 30 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2021 3 godziny temu, Gość HandelZagranica napisał: Kolego nie obrazaj mnie bo moje same auta są warte więcej niż twoje gospodarstwa w wiosce smerfow papusiu i nigdy nie zebrałem tak jak ty prosisz takich ludzi jak ja i psujesz cenę rolnikom Sorry że cię uraziłem ale to był komentarz do wcześniejszego postu a z tymi autami może masz i więcej tylko się cieszyć a co do psucia ceny to nikt jej bardziej nie psuje niż sami rolnicy Cytuj
Gość Asd Napisano 30 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2021 4 godziny temu, Gość HandelZagranica napisał: Kolego nie obrazaj mnie bo moje same auta są warte więcej niż twoje gospodarstwa w wiosce smerfow papusiu i nigdy nie zebrałem tak jak ty prosisz takich ludzi jak ja i psujesz cenę rolnikom Jak ty się chwalisz że twoje auta są droższe, to jesteś naprawdę biedny! Cytuj
Gość Kupiec Góral Napisano 30 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2021 A niech panowie towar bedzie drogi zarobimy wszyscy a dziady którzy chcą płacić za ziemniaka 3 zł przestaną chandlować i wszyscy będą zadowoleni.Ja tez myślę że po nowym roku zdrożeje towar. Cytuj
Gość Kpr Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Grudnia 2021 Witam wszystkich 150 worków sprzedane po 9 zł w Proszowicach na giełdzie za ładny towar kupcy płacą 7.50 to jeden góral ładował na ciezarówkę ale mogło się z worków lać nie zwracał uwagi byle by worek był.Tak ze Panowie za tydzień juz 10 zl za porządny towar można będzie wziąść.Nie puszczamy z ceny bo nawóz nic nie staniał. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Grudnia 2021 no i czym tu się chwalić ? WLKP 12 zł/worek z domu ilości 150 worków jednorazowo bez stania i koczowania na giełdzie, a i tak myślę że to bardzo tanio. Cytuj
Gość Kris OPO Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Grudnia 2021 Dziś załadoawne gala 45+ 400 worków. Cena 14zł/15kg... Cytuj
Select WLKP Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Grudnia 2021 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: no i czym tu się chwalić ? WLKP 12 zł/worek z domu ilości 150 worków jednorazowo bez stania i koczowania na giełdzie, a i tak myślę że to bardzo tanio. Potwierdzam cenę, przy ilościach 1000 worków również z domu Cytuj
Gość Mały rolnik Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Grudnia 2021 Powiedzcie jak zejście i cena ziemniaka na rybitwach Cytuj
Gość Gość Napisano 2 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2021 15 godzin temu, Gość Kris OPO napisał: Dziś załadoawne gala 45+ 400 worków. Cena 14zł/15kg... Teraz nawóz niech drożeje przy tej cenie ziemniaka Cytuj
Gość Mati Napisano 2 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2021 W Kielcach nie ma kto nawet 9zł dać za ładnego ziemniaka żółtego Cytuj
Gość Jan P. Napisano 2 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2021 6 hours ago, Guest Gość said: Teraz nawóz niech drożeje przy tej cenie ziemniaka Kim ty jesteś, że takie bzdury wypisujesz? Kupcem, który nie ma pojęcia o kosztach produkcji? 14 za 15 kg to była dobra cena w poprzednich latach, teraz to już nie rusza po wzoście cen nawozów, energii, paliw, żywności, robocizny, itd. Cytuj
Gość marl Napisano 2 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Grudnia 2021 12 godzin temu, Gość Mati napisał: W Kielcach nie ma kto nawet 9zł dać za ładnego ziemniaka żółtego 7 zł oferują w Pińczowie. Dlatego masz 9 zł w Kielce :! Cytuj
Sieradzak Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 Wszyscy mówią czekać, jeszcze tydzień może dwa i będzie drogo. A tu czas mija i nic się wiele nie zmienia. Ziemniaki czeka los chodowli świń. Cytuj
Gość Michal_mazowieckie Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 No właśnie. Co z tą cena. Może widać jakieś delikatne ruchy, ale są tak nieduże, ze nie bardzo można je uznać za ekonomicznie dodatnie. Jak to jest z ta jakością? U mnie nigdy ziemniaki nie śniły. Zawsze zdrowe każdą odmiana. W tym roku słabo. Gnije, lecą. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 nie do końca.... odchodzi do lamusa sprzedaż w workach na giełdach itp. bo teraz ludzie idą raz w tygodniu do marketu i kupują kilka kilo lub siatkę 2,5 kg a kto wstawia na markety ? pakowalnie. Teraz handluje się z pakowalnią a nie z mirkiem handlarzem co po 100 woreczków zabiera. Pakowalnie więcej płacą za pyrę luzem niż większość co sprzedaje zapakowaną przesortowaną w worku. No ale to trzeba mieć odpowiednie odmiany i jakość. Cytuj
Gość OpolskiDżonun Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 23 godziny temu, Gość Mati napisał: W Kielcach nie ma kto nawet 9zł dać za ładnego ziemniaka żółtego Cena jest wszędzie taka sama +- 1zl i nie słuchaj tych co na psychotropach jadą że 15 za 15 kg Cytuj
Gość Mati Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 Ktoś chętny po 9zł za ładnego żółtego ziemniaka w woreczkach po 15kg Cytuj
Gość handlarz Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 gdzie tak tanio daj namiary chętnie wezmę. Cytuj
Gość OpolskiDżonun Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 44 minuty temu, Gość Mati napisał: Ktoś chętny po 9zł za ładnego żółtego ziemniaka w woreczkach po 15kg Skąd jesteś? Cytuj
Gość Mati Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 58 minut temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Skąd jesteś? od Chmielnika Cytuj
Gość Mati Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 Ziemniak ładny nie gnije ręcznie wybierany ok 400 woreczków Cytuj
Gość jaro Napisano 3 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Grudnia 2021 Panowie który ziemniak lepszy ricardo czy monte carlo Cytuj
Gość Lolo Napisano 4 Grudnia 2021 Zgłoszenie Napisano 4 Grudnia 2021 Jaka cena była w tym tygodniu za żółtego i czerwonego na Skalbmierzu ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi