Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, Gość jaro napisał:

Panowie po ile macie ziemniaków pod krzakiem w gruncie , wczoraj pryskałem od zarazy i spojrzałem to czy irga  catania  czy tajfun to od  3 do 8 a nawet wyrwałem duży krzak tajfuna tobył tylko 1. 

Irga 4-14, Lord 6-18. Denar, Lilly, Gala, Melody nie wiem, bo nie wyrywałem. Przewaga krzaków co nie mają więcej niż 8 bulw.

Gość elzbieta
Napisano
2 godziny temu, Gość jaro napisał:

Panowie po ile macie ziemniaków pod krzakiem w gruncie , wczoraj pryskałem od zarazy i spojrzałem to czy irga  catania  czy tajfun to od  3 do 8 a nawet wyrwałem duży krzak tajfuna tobył tylko 1. 

Kolego najsmutniejsze jest że na tej drobnicy nie ma żadnego przyrostu. Z zawiązaniem podobnie jak u Ciebie, jak jest dużo to żaden nie osiągnie wielkości handlowej bo już czas wegetacji mija. Nie  wiem jaka sytuacja jest w póznych odmianach.

Gość pankracy
Napisano

od 20 do 25 zalezy od towaru i ile jest kupca.ale za ladny towar mniej jak 23 się nie bierze

Napisano
2 godziny temu, Gość pankracy napisał:

od 20 do 25 zalezy od towaru i ile jest kupca.ale za ladny towar mniej jak 23 się nie bierze

2 godziny temu, Gość pankracy napisał:

Wolbrom targ kpr sprzedaje detal 12-14 zł i tacy jestescie mądrzy szkoda ze tylko na forum

Gość pankracy
Napisano
3 godziny temu, Gość Kol napisał:

Wolbrom targ kpr sprzedaje detal 12-14 zł i tacy jestescie mądrzy szkoda ze tylko na forum

taka odmiana jak irga to znasz? sadzileś kiedyś?? może jak zaczniesz uprawiać to stwierdzisz ze wolisz swoje tansze zółtki. Pozdrawiam wszystkich szanujących się producentów

Napisano

i następuje zmiana trendu Dzis poszukiwanie ziemniaków Kopałem dziś po 13,50 a na jutro było już z 10 tel żeby szykować Mysle ze czas zweryfikował plony i cena sei utrzyma ok 1 zł

Gość konefał
Napisano

Widzę że na igrit-cie co raz więcej ogłoszeń za dychę, chłopy opanujta się.

Gość Gość
Napisano
2 godziny temu, Gość Bronek napisał:

Bronisze noc 13-15 zł

Bronek to się robi nudne.

Gość pankracy
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, Gość Bronek napisał:

Bronisze noc 13-15 zł

upały zaszkodziły??

Edytowane przez IGRiT
usunięto atak personalny
Gość Gosc
Napisano
6 godzin temu, Gość Gość sochaczew napisał:

Jak dzis Bronisze? 

Ciężko stwierdzić bo jest pusty plac

Gość Rolnik
Napisano

Będzie chwilowa zwyżka a później dołek koniec tygodnia może unormuje cenę chociaż kto wie co będzie ;) 

Gość Gosc.
Napisano
7 godzin temu, Gość Stanley Scania napisał:

Na Bronisze pusty placyk cena w nocy 30zł irga arrow podobnie

Razem z twoją scanią i z tobą do pracy za 30 zł.

Gość gosc 2
Napisano
12 godzin temu, Dynamit napisał:

Piątek irga i arrow 30zl nawet 32 zl. Potwierdzam.

dosadzta jeszcze bo braknie

Gość gosc 2
Napisano
12 godzin temu, Dynamit napisał:

sadzta bo braknie ziemniaka jeszcze urosnie

Napisano
13 godzin temu, Dynamit napisał:

Wieczorem cenili nawet 35 

A kupczykom ręka się trzęsła jak płacili.