Gość Bodzio Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 21 Listopada 2020 Witam was rolnicy Pochwalcie się swoimi nowościami wśród odmian oraz plonem jaki się udało osiągnąć Ps Proszę o realne ilości Cytuj
Gość Gosc. Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 21 Listopada 2020 Czy nie za dużo tych wiadomości chcesz uzyskać? Wątpię w szczere odpowiedzi a raczej przypuszczam że ktoś wpuści cię w maliny. Cytuj
Gość Mgr Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 21 Listopada 2020 Nowościami w śród odmian? To co dla jednego jest nowością to dla drugiego jest staroć. Moi detaliczni klienci pytają o Lenino bo Denar to dla nich jakieś nowoczesne wymysły więc wiesz pytanie jest nietrafione z resztą nie plon się liczy a zbyt. Cytuj
Gość FFQ Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2020 Jak dla mnie najlepszy jednak Grunwald. Cytuj
Gość Potentat Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2020 Z nowości to tajfun lord i denar 200t z ha Cytuj
Gość Gosc. Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2020 Godzinę temu, Gość FFQ napisał: Jak dla mnie najlepszy jednak Grunwald. Kolego troszkę powagi i nie rób sobie jaj. Cytuj
Gość Opelek Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2020 Moj numerek 1 to gala sadze tylko ta odmiane i nie zmienie a mam tego 30 ha Cytuj
Ursus4062 Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2020 Ja zawsze miałem lorda, riviere i volumie, a w tym roku kupiłem na rozsade jeszcze arizone i ranomiego od agrico Cytuj
Gość odmiany Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2020 ja tam w nowości nie wierzę nie ma to jak sprawdzone odmiany.U mnie na słabe ziemie 5 klasa najlepiej sprawdzają się odmiany wineta michalina i santina. w tym roku wyszło mi spokojnie po 40-45ton z hektara to jest średnia z wszystkim odmian. Najlepiej zawsze jestem zadowolony z odmiany Michalina radzi sobie z brakiem deszczu i znadmiernymi opadami nie biorą ja żadne choroby sadzeniaki już mam od kilku lat swoje i wogole się nie wyradzają. tez są smaczne ludzie je chwalą. Cytuj
Ursus4062 Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Listopada 2020 14 godzin temu, Gość odmiany napisał: ja tam w nowości nie wierzę nie ma to jak sprawdzone odmiany.U mnie na słabe ziemie 5 klasa najlepiej sprawdzają się odmiany wineta michalina i santina. w tym roku wyszło mi spokojnie po 40-45ton z hektara to jest średnia z wszystkim odmian. Najlepiej zawsze jestem zadowolony z odmiany Michalina radzi sobie z brakiem deszczu i znadmiernymi opadami nie biorą ja żadne choroby sadzeniaki już mam od kilku lat swoje i wogole się nie wyradzają. tez są smaczne ludzie je chwalą. w Michalinie mam rozumieć że jak jest zbyt dużo deszczu, to nie gnije? Bo mam takie pole co jak trafi na mokry rok, to połowe zalewa i i plon dużo niższy Cytuj
Gość odmiany Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Listopada 2020 4 godziny temu, Ursus4062 napisał: w Michalinie mam rozumieć że jak jest zbyt dużo deszczu, to nie gnije? Bo mam takie pole co jak trafi na mokry rok, to połowe zalewa i i plon dużo niższy w tym roku miałem jeden kawałek pola co zalało go w dołku wiadomo woda uszła po paru dniach inne odmiany jak wineta santina w tych miejscach wyginęła a Michalinie nic nie było przy kopaniach tez rewelacja nie ma zielonych bo ziemniaki są głęboko osadzone w ziemi nie pod wierzkiem Cytuj
Gość ROL_ Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 13:22, Ursus4062 napisał: Ja zawsze miałem lorda, riviere i volumie, a w tym roku kupiłem na rozsade jeszcze arizone i ranomiego od agrico Lord - mega odmiana. U mnie idzie Lord, potem Vineta - ludzie się nauczyli i innych nie chcą. W przyszłym roku na próbę idzie odmiana Jurek z HZ zamarte, ponoć lepsza od Vinety ... ponoć Cytuj
Gość kazik Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Listopada 2020 4 godziny temu, Gość ROL_ napisał: Lord - mega odmiana. U mnie idzie Lord, potem Vineta - ludzie się nauczyli i innych nie chcą. W przyszłym roku na próbę idzie odmiana Jurek z HZ zamarte, ponoć lepsza od Vinety ... ponoć Lorda też mam odmiana wczesna ale i tak nać była długo zielona do sierpnia. Dużo jest pod krzakiem i są grube ludzie tez ją zachwalają ze są smaczne bulwy podłużne super się przechowują , babki do stołówek tylko te ziemianki chcą Cytuj
Ursus4062 Napisano 24 Listopada 2020 Zgłoszenie Napisano 24 Listopada 2020 Lord I denar to takie uniwersalne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi