Majkel207 Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2020 34 minuty temu, Prorok napisał: Niemożliwe... przecież nima japka ja tam nie wierze w żadne szacunki GUS itp, najłatwiej ilość jabłka rozpoznać po ty czy ludzie szukają skrzyń w czasie zbiorów czy może sprzedają skrzynie, a to teraz łatwo określić Cytuj
Prorok Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2020 4 godziny temu, Majkel207 napisał: ja tam nie wierze w żadne szacunki GUS itp, najłatwiej ilość jabłka rozpoznać po ty czy ludzie szukają skrzyń w czasie zbiorów czy może sprzedają skrzynie, a to teraz łatwo określić Jak szukają to jest 5 z przodu. Cytuj
Majkel207 Napisano 13 Października 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 13 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 11:51, Prorok napisał: Jak szukają to jest 5 z przodu. Ale widzę, że jest więcej skrzyń na handel nie w poprzednim sezonie i to zdecydowanie Cytuj
Prorok Napisano 13 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 13 Października 2020 Godzinę temu, Majkel207 napisał: Ale widzę, że jest więcej skrzyń na handel nie w poprzednim sezonie i to zdecydowanie Ale widzę,że po prostu jest więcej jabłek niż w poprzednim sezonie Cytuj
Majkel207 Napisano 17 Października 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 W dniu 13.10.2020 o 18:49, Prorok napisał: Ale widzę,że po prostu jest więcej jabłek niż w poprzednim sezonie gdzie jest więcej tych jabłek, u ciebie w sadzie? w twojej wsi, gminie, powiecie, województwie, kraju, europie, świecie i oceniasz to na podstawie wizji lokalnych których dokonywałeś? Cytuj
Prorok Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 16 minut temu, Majkel207 napisał: gdzie jest więcej tych jabłek, u ciebie w sadzie? w twojej wsi, gminie, powiecie, województwie, kraju, europie, świecie i oceniasz to na podstawie wizji lokalnych których dokonywałeś? GUS,trsk,wapa,i dane z USA...wszyscy twierdzą,że jest więcej... Pewnie uważasz,że wszyscy powyżej to idioci a tylko ty masz rację i jest mniej Cytuj
Gość sds Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 Jechalem ostatnio do Radomia przez Białą Rawską i Grójec, towaru na drzewach na pewno wiecej niż było. Gadki ze jest mało to zaklinanie rzeczywistości i zwykle bzdury Cytuj
Prorok Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 Jest więcej ale nie na tyle by ceny deseru były tak niskie Mówię jak jest;) Cytuj
Gość Chop Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 Godzinę temu, Gość sds napisał: Jechalem ostatnio do Radomia przez Białą Rawską i Grójec, towaru na drzewach na pewno wiecej niż było. Gadki ze jest mało to zaklinanie rzeczywistości i zwykle bzdury Wiem z autopsji w moim sadzie, przy drodze ciepło drzewa oblepione ''czym dalej w las tym bidnieje wszystko....'' Cytuj
Gość sds Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 48 minut temu, Prorok napisał: Jest więcej ale nie na tyle by ceny deseru były tak niskie Mówię jak jest;) najwidoczniej jest pod dostatkiem skoro spadły ceny. "ssanie" reguluje cene i tyle Cytuj
Prorok Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2020 Godzinę temu, Gość sds napisał: najwidoczniej jest pod dostatkiem skoro spadły ceny. "ssanie" reguluje cene i tyle Ssanie jest bo dzwonią i szukają na igricie tylko ceny nie podnoszą Cytuj
Gość gość Napisano 18 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 18 Października 2020 teraz drony latają i widać jaka jest rzeczywistoś.A marudzenie że nie ma na drzewach tylko komory zapchane pod sam dach Cytuj
Majkel207 Napisano 25 Października 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 W dniu 17.10.2020 o 09:21, Prorok napisał: GUS,trsk,wapa,i dane z USA...wszyscy twierdzą,że jest więcej... Pewnie uważasz,że wszyscy powyżej to idioci a tylko ty masz rację i jest mniej Dlaczego na podstawie moich postów wysuwasz jakieś głupie stwierdzenia? JA tylko opisuje swoje spostrzeżenia, a idiotą jak już o bym nazwał kogoś kto bazuje na szacunkach zbiorów w PL robionych w USA, kolejnym moim spostrzeżeniem jest to że szczególnie idared zawiódł, po tragicznym poprzednim roku na drzewach wydawało się sporo jabłka, a praktyce wyszło znacznie mniej i słyszę z różnych stron podobne spostrzeżenia, u mnie jabłka jest więcej niż rok temu, ale u mnie rok temu było 10% normalnego zbioru a w tym roku będzie jakieś 35% Cytuj
Prorok Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 Ja też tylko opisuje swoje spostrzeżenia plus szacunki uznanych organizacji i instytucji;) Jakie posty takie stwierdzenia;) Cytuj
Majkel207 Napisano 25 Października 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 Godzinę temu, Prorok napisał: Ja też tylko opisuje swoje spostrzeżenia plus szacunki uznanych organizacji i instytucji;) Jakie posty takie stwierdzenia;) Tylko stwierdziłeś, że pewnie mam ich za idiotów, nie mam, ale pewnie ty, tak samo jak wiemy, że ich szacunki to tylko prognozy, nie raz się mylili w przeszłości bardziej lub mniej, myślę, że też w tym sezonie się mylą, jabłka wg mnie będzie mniej niż oni szacują i duużo mniej niż w 2018, kwestia tylko o ile się mylą, a tego to już nie wiem, a druga kwestia to ile będzie deseru a ile przemysłu Cytuj
Prorok Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 2 godziny temu, Majkel207 napisał: Tylko stwierdziłeś, że pewnie mam ich za idiotów, nie mam, ale pewnie ty, tak samo jak wiemy, że ich szacunki to tylko prognozy, nie raz się mylili w przeszłości bardziej lub mniej, myślę, że też w tym sezonie się mylą, jabłka wg mnie będzie mniej niż oni szacują i duużo mniej niż w 2018, kwestia tylko o ile się mylą, a tego to już nie wiem, a druga kwestia to ile będzie deseru a ile przemysłu Mylili się na + i na - Moim zdaniem jest więcej i deseru i przemysłu.do tego większość gazuje i nastawia się na długie trzymanie . Sam jestem ciekaw tego sezonu ,jak to wszystko się potoczy Cytuj
Majkel207 Napisano 25 Października 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 22 minuty temu, Prorok napisał: Mylili się na + i na - Moim zdaniem jest więcej i deseru i przemysłu.do tego większość gazuje i nastawia się na długie trzymanie . Sam jestem ciekaw tego sezonu ,jak to wszystko się potoczy Więcej od 2018 czy 2019? Cytuj
Prorok Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 Godzinę temu, Majkel207 napisał: Więcej od 2018 czy 2019? Więcej niż w 2k19... Cytuj
Gość Pioter Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 Mój przykłady Towaru ogólnie jakieś 20% więcej niż 19, ale deseru -20 % od ilości z 19 Tak to wygląda realnie u mnie okolice Grójca Cytuj
Gość czarek Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2020 u mnie też srednia 60ton z ha jest bardzo dobrze1zł jest ok Cytuj
Prorok Napisano 26 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 26 Października 2020 U mnie 80 ton z ha jest bardzo dobrze ale cena 1 zł jest do dudy Cytuj
Gość Bot Napisano 26 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 26 Października 2020 U mnie 90 ton z hektara ale cena 1 zł nie pokrywa kosztów Cytuj
Gość gość Napisano 27 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 27 Października 2020 U mnie 120 ton z ha i rok do d*p y Cytuj
Gość gość Napisano 27 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 27 Października 2020 1zł i 90 ton nie pokrywa kosztów. To gdzie kolega ten sad zasadził? Na Księżycu i transport taki drogi? Cytuj
Gość robert Napisano 27 Października 2020 Zgłoszenie Napisano 27 Października 2020 17 godzin temu, Gość Bot napisał: U mnie 90 ton z hektara ale cena 1 zł nie pokrywa kosztów u mnie 120 ton z ha .1,30. hahahaha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi