Jump to content

Plon ziemniaka 2016

Recommended Posts

Guest sieradz
Posted

ziemniak nie sypie mała wydajność 15 do 18 ton z hektara

co ty bredzisz ja mam wydajnosć na dzien dzisiejszy 43 tony z hektara i jeszcze sa zielone ale ja daje gnój 35 ton na hektar i pyra rosnie sąsiad daje nawóz i ledwie 18 tonek mój dziadek mówił gdzie gnój to sie nie bój

Guest szczepan
Posted

panowie dobre plantacje to 60t!!!po 50 gr to kaska sama leci ;) na jesieñ jelonek na kostce stanie B)

Posted

ja tez daje obornik zaraz po zniwach poplon i nie mam takiej wydajnosci z tego powodu ze jest malo zawiazane sadzeniak wysadzony z elity ktos sie chwali ale z tego powodu w na kacie nie urosnie a jelonki to z tych co sprzedaja po 5 zt woreczek

Guest mały człowiek
Posted

ja tez daje obornik zaraz po zniwach poplon i nie mam takiej wydajnosci z tego powodu ze jest malo zawiazane sadzeniak wysadzony z elity ktos sie chwali ale z tego powodu w na kacie nie urosnie a jelonki to z tych co sprzedaja po 5 zt woreczek

nie przeżywaj te jelonki są własnością banku a ci co się chwalą siedzą w długach po szyję.

Posted

nie przeżywaj te jelonki są własnością banku a ci co się chwalą siedzą w długach po szyję.

nie przezywam robie swoje na razie po zecie hi hi a piatka dla jelonka z sieradza

Guest ziemniaki
Posted

john deere tylko najlepsi z najlepszych mogą mieć  i dośiąsc  john deere na podwórku wyłozonym kostką ABY NAM SIE!!!!! nie kazdego stać na john deere trzeba mieć na polu wydajność minimum 45 ton z ha i  areał ziemi

Guest marti sieradz
Posted

W zeszłym roku kupiłem od takiego potentata Johna 3letniego na licytacji komorniczej koło środy wlkp.Też była kostka na podwórku i 600tys długu.Także trochę skromność panowie bo nie wiemy kiedy karta się odwróci.

Guest pyrlandja
Posted

zgadza się bank się nie lituje jak dołek z ziemniakiem  a kostka grimmme i jelonki na kreskę wzięte

Guest weber
Posted

ja tam nie nazekam 5 zł za worek to dobra cena  wydajnosc mam 42 tony z ha ziemniak sie opłaci porównując mam ziemie 5-6 klasa zasieje zyto umłóci sie  maxs 4 tony po 50 zł z ha  to 2 tys.  odliczy sie koszta i co zostaje takze niema zle

Guest pyrlandja
Posted

masz weber 42 tony z 5-6 klasy ziemi ? chyba zapomniałeś dać przecinka i powinno być 4.5 tony

Guest michał realista
Posted

45 ton z ha zapomniał odjąć tary ciągnikaiprzyczepy znam takie chistorie

Guest wójek
Posted

Niech ma  45ton! Po 30gr to garb mu wczesniej urośnie niż majątek!

Guest mocny w gębie
Posted

kto się zna ten ma, lepiej mieć 5 ha po 45ton niż 10ha po 15ton

Niech ma 45ton! Po 30gr to garb mu wczesniej urośnie niż majątek!

Guest jurosz
Posted

masz weber 42 tony z 5-6 klasy ziemi ? chyba zapomniałeś dać przecinka i powinno być 4.5 tony

jak ni wiezysz to przyjec zapraszam sadokrzyce pod lasem 5 klasa ziemi miejscami 6 z  nawadniana plantacia 45 ton z ha