Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Plon ziemniaka 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sieradz
Napisano

ziemniak nie sypie mała wydajność 15 do 18 ton z hektara

co ty bredzisz ja mam wydajnosć na dzien dzisiejszy 43 tony z hektara i jeszcze sa zielone ale ja daje gnój 35 ton na hektar i pyra rosnie sąsiad daje nawóz i ledwie 18 tonek mój dziadek mówił gdzie gnój to sie nie bój

Gość szczepan
Napisano

panowie dobre plantacje to 60t!!!po 50 gr to kaska sama leci ;) na jesieñ jelonek na kostce stanie B)

Napisano

ja tez daje obornik zaraz po zniwach poplon i nie mam takiej wydajnosci z tego powodu ze jest malo zawiazane sadzeniak wysadzony z elity ktos sie chwali ale z tego powodu w na kacie nie urosnie a jelonki to z tych co sprzedaja po 5 zt woreczek

Gość mały człowiek
Napisano

ja tez daje obornik zaraz po zniwach poplon i nie mam takiej wydajnosci z tego powodu ze jest malo zawiazane sadzeniak wysadzony z elity ktos sie chwali ale z tego powodu w na kacie nie urosnie a jelonki to z tych co sprzedaja po 5 zt woreczek

nie przeżywaj te jelonki są własnością banku a ci co się chwalą siedzą w długach po szyję.

Napisano

nie przeżywaj te jelonki są własnością banku a ci co się chwalą siedzą w długach po szyję.

nie przezywam robie swoje na razie po zecie hi hi a piatka dla jelonka z sieradza

Gość ziemniaki
Napisano

john deere tylko najlepsi z najlepszych mogą mieć  i dośiąsc  john deere na podwórku wyłozonym kostką ABY NAM SIE!!!!! nie kazdego stać na john deere trzeba mieć na polu wydajność minimum 45 ton z ha i  areał ziemi

Gość marti sieradz
Napisano

W zeszłym roku kupiłem od takiego potentata Johna 3letniego na licytacji komorniczej koło środy wlkp.Też była kostka na podwórku i 600tys długu.Także trochę skromność panowie bo nie wiemy kiedy karta się odwróci.

Gość pyrlandja
Napisano

zgadza się bank się nie lituje jak dołek z ziemniakiem  a kostka grimmme i jelonki na kreskę wzięte

Gość weber
Napisano

ja tam nie nazekam 5 zł za worek to dobra cena  wydajnosc mam 42 tony z ha ziemniak sie opłaci porównując mam ziemie 5-6 klasa zasieje zyto umłóci sie  maxs 4 tony po 50 zł z ha  to 2 tys.  odliczy sie koszta i co zostaje takze niema zle

Gość pyrlandja
Napisano

masz weber 42 tony z 5-6 klasy ziemi ? chyba zapomniałeś dać przecinka i powinno być 4.5 tony

Gość michał realista
Napisano

45 ton z ha zapomniał odjąć tary ciągnikaiprzyczepy znam takie chistorie

Gość mocny w gębie
Napisano

kto się zna ten ma, lepiej mieć 5 ha po 45ton niż 10ha po 15ton

Niech ma 45ton! Po 30gr to garb mu wczesniej urośnie niż majątek!

Gość jurosz
Napisano

masz weber 42 tony z 5-6 klasy ziemi ? chyba zapomniałeś dać przecinka i powinno być 4.5 tony

jak ni wiezysz to przyjec zapraszam sadokrzyce pod lasem 5 klasa ziemi miejscami 6 z  nawadniana plantacia 45 ton z ha