Gość Miki Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 2020 Zauważyłem na plantacji więdnięcie krzaków ogórka,najpierw było kilka, z każdym dniem jest więcej,z tego co czytam w necie to chyba fuzarioza..Macie jakieś sprawdzone metody zwalczania?Piszą ,że nie ma na to środków obecnie...ehh...poradzicie coś? Cytuj
Gość Agronom Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 2020 Zrób gnojówkę z pokrzywy. Cytuj
Gość Kpr Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 2020 A weź wyrwij zwiednieta roślinę i poszukaj w ziemi i na korzeniu czy niema rolnic albo turkucia. U mnie w dyni zdrowe rośliny nagle więdły i okazało się że rolnice podgryzały. Roztwór Dursbanu i podlewanie pomoglo Cytuj
Gość Enolofos Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 19 Lipca 2020 14 godzin temu, Gość Kpr napisał: A weź wyrwij zwiednieta roślinę i poszukaj w ziemi i na korzeniu czy niema rolnic albo turkucia. U mnie w dyni zdrowe rośliny nagle więdły i okazało się że rolnice podgryzały. Roztwór Dursbanu i podlewanie pomoglo Więc radzisz podlać ogórka dursbanem ? Dobrze się czujesz ? Cytuj
Gość Kaliber 44 Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 19 Lipca 2020 44 minuty temu, Gość Enolofos napisał: Więc radzisz podlać ogórka dursbanem ? Dobrze się czujesz ? A to co on go będzie jadł? Cytuj
Marek87 Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 19 Lipca 2020 Chciałbym poinformować że dursban został wycofany w tym roku wiec nima czym druga sprawa to po tym środku przez miesiąc nie ma opcji żeby komuś sprzedać po trzecie chodzą teraz kontrole po gospodarstwach z PIORIN i sprawdzaj czym pryskacz pobierają próbki po wykryciu wszystko do wyrwania 2 tygodnie karę cji na ziemi plus mandat od 500 w górę Cytuj
Gość Edek Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 19 Lipca 2020 Typowy rolas,potruc kogos byle by zarobic 5 zloty .I przez takich wszyscy maja latke przyszyta Cytuj
Gość oguraz Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Lipca 2020 zmiennik lucernowiec - decis wieczorem i po problemie Cytuj
Gość Kpr Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 17:15, Gość Edek napisał: Typowy rolas,potruc kogos byle by zarobic 5 zloty .I przez takich wszyscy maja latke przyszyta A weź ty się chłopie nie podniecaj. Podlewalem jak było można stosować np.Dursban. Teraz to możesz podlewać święconą woda a towar i ziemię mam badana 3razy zanim zacznę sprzedawać. Nie każde nawozy mogę stosować że względu na metale ciężkie a będziesz mi tu od rolasa wyjeżdżał amatorze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi