Guest Dalek Posted July 4, 2020 Report Posted July 4, 2020 Mam pytanie odnośnie desykacji ziemniaków. Czy można już wykonać ten zabieg czy może za wcześnie chodzi mi oczywiście o ziemniaki z przeznaczeniem na sadzeniaka. Kalibraż ziemniakow to sadzeniaka i większy Quote
Guest Gosc. Posted July 5, 2020 Report Posted July 5, 2020 Z tego co mi wiadome to już w ubiegłym tygodniu na holenderskich odmianach robili desykację. Ja jutro planuję ściąć i za jakiś czas desykację przeprowadzić. Quote
Guest Stachu Posted July 5, 2020 Report Posted July 5, 2020 Ale środki są zabronione reglone jest wycofany bardzo duży problem będzie w całej Europie Quote
Damii Posted July 5, 2020 Report Posted July 5, 2020 100kg saletry na hektar do opryskiwacza i działa jak reglone Quote
Guest Gosc Posted July 5, 2020 Report Posted July 5, 2020 Godzinę temu, Gość Stachu napisał: Ale środki są zabronione reglone jest wycofany bardzo duży problem będzie w całej Europie Jaki problem? Nie ma środków? Spotlight Plus 060EO Wpisz w przeglądarkę Quote
Guest pankracy Posted July 5, 2020 Report Posted July 5, 2020 12 minut temu, Damii napisał: 100kg saletry na hektar do opryskiwacza i działa jak reglone ale po takim zabiegu to chyba by do wiosny by nie przeleżaly .dawno temu jak reglone bylo drogie znajomy zrobił randapem no i stało się ...kiedyś zachcialo mi się dać siarki nalistnie w postaci siarczanu amonu to 3kg je poparzylo jakby dać 30kg ??? Quote
Guest obserwatore romano Posted July 29, 2020 Report Posted July 29, 2020 W dniu 5.07.2020 o 12:49, Gość pankracy napisał: ale po takim zabiegu to chyba by do wiosny by nie przeleżaly .dawno temu jak reglone bylo drogie znajomy zrobił randapem no i stało się ...kiedyś zachcialo mi się dać siarki nalistnie w postaci siarczanu amonu to 3kg je poparzylo jakby dać 30kg ??? 100kg/ha mocznika dolistnie nie spali tylko zciemnieją pokazówka Quote
Recommended Posts