Guest Marek Posted March 15, 2020 Report Posted March 15, 2020 Czy ktoś spotkał się z takim problem a mianowicie jak pochodzi ciągnik i nagrzeje się silnik to zaczyna tak jakby kopcić z tłumika ciągnik się dusi i gaśnie. Odczeka się chwilę, aby lekko przestygł i można dalej pracować. W czym może tkwić problem? Wymieniłem filtry paliwa, filtr oleju zmieniłem też olej (chciałem już wymienić na nowy), ale nie wiem, w czym może tkwić przyczyna. Ktoś może nasunie jakieś rozwiązanie. Quote
Sieradzak Posted March 15, 2020 Report Posted March 15, 2020 To mogą być obawy zacierajacych się wtryskiwaczy. Quote
Guest Marek Posted March 15, 2020 Report Posted March 15, 2020 Co więc zrobić wymienić na nowe czy można je jakoś sprawdzić czy to aby one na pewno? Quote
Sieradzak Posted March 16, 2020 Report Posted March 16, 2020 Sam nie sprawdzisz. Wykręcić trzeba i do warsztatu gdzie pompy paliwa nprawiaja. Koszt sprawdzenia znikomy. Sprawdź też zawory czy jest prawidłowy luz. Jeśli silnik gaśnie tylko po rozgrzaniu a zimny odpala i pracuje normalnie to raczej będzie któraś z tych przyczyn. Quote
Guest Damian Posted March 22, 2020 Report Posted March 22, 2020 Zaciera Ci się silnik najprawdopodobniej. Miałem podobne objawy w c-330 podczas kopania ziemniaków aż po kilku razach obróciło panewkę i po temacie. Quote
Guest Malinowykrol Posted March 23, 2020 Report Posted March 23, 2020 Ja bym proponował wyczyścić albo wymienić jeszcze filtr powietrza lub filterek na pompie wtryskowej. Pzdr Quote
Guest korona Posted March 23, 2020 Report Posted March 23, 2020 zaciera sie silnik,/ tłok-> tuleja Quote
Guest gosc Posted March 24, 2020 Report Posted March 24, 2020 A moze zawor ktory trzyma cisnienie w pompie. Quote
Guest Illopolo Posted March 24, 2020 Report Posted March 24, 2020 Silnik od tak się nie zatrze jeśli nie bierze oleju i pali na tyk to szkoda kasy w remont pchać Quote
Recommended Posts