Gość stas Napisano 7 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2020 Kapusta jaguar w tym sezonie robiła się miękka jaka przyczyna Cytuj
Gość Gość Napisano 9 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2020 Bo za póżno wsadziłeś ją w pole. Cytuj
Gość JK1 Napisano 10 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 10 Stycznia 2020 Kapusta Jaguar: termin sadzenia 1 maj do 15 czerwca okres wegetacji 127 dni Ja sadziłem 10 czerwca i też miałem miękką , Gość Gość mógłbyś uzasadnić dlaczego piszesz o zbyt późnym terminie sadzenia Cytuj
Sieradzak Napisano 10 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 10 Stycznia 2020 Terminy sadzenia nie uwzględnia zmiany klimatu. Terminy są liczone na optymalne warunki a o takie coraz trudniej w zeszłym sezonie niektóre odmiany potrzebowały niemal miesiąc dłuższej wegetacji i tu nawet nie chodzi o wodę tylko o temperatury jakie były latem. A jak wiadomo Kapusta upałów nie lubi. Diagnoza według mnie twojego problemu jest taka że zapewniles wodę i nawóz co spowodowało szybki wzrost ale jak by to powiedzieć główki nie były odpowiednio wypełnione i z tad miękkość. Przerabiam to kiedyś. Cytuj
Gość staś Napisano 12 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 12 Stycznia 2020 kapusta jaguar robiła się miękka błoto w kiszeniu, sadze już kilka lat i nigdy tak nie było głowki ładne duże Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi