Gość Sadownik Napisano 20 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 20 Stycznia 2020 Jaka cena glostera i zbyt?
Gość sadu Napisano 20 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 20 Stycznia 2020 10 minut temu, Gość Sadownik napisał: Jaka cena glostera i zbyt? cena ch...wa i zbyt ch..wy... nikt nie chce tego badziewia juz. proponuje potrzymac jeszcze chwile, moze bedzie szedl po 3 zl
Gość Jarek Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 21 Stycznia 2020 Princa sprzedałem po 1,6 za wagę w skrzyni , dekosta, jonagored w skrzyni sprzedałem po 1,5, a aktualnie można 1,6 zł szampion to samo kontrola jabło czyste twarde.
Gość Gos Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 21 Stycznia 2020 Idared 1.2 -1.3 Na sortowanie ale zaczynają to dopiero szukać jeszcze chwilkę i cena pójdzie do góry A Idareda nie ma w tym roku
Gość mil Napisano 21 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 21 Stycznia 2020 Idared w jednej z większych grup w grójeckim 1,4 od 7
Gość Realne ceny Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 Prince od 7 jaka cena w tym tygodniu ? Za wagę lub sortownia. Piszcie po ile sprzedajcie, bez marzeń.
Crackers Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 W dniu 21.01.2020 o 13:25, Gość Jarek napisał: Princa sprzedałem po 1,6 za wagę w skrzyni , dekosta, jonagored w skrzyni sprzedałem po 1,5, a aktualnie można 1,6 zł szampion to samo kontrola jabło czyste twarde. Gdzie takie ceny za wage w skrzyni?
Gość gość z zawichostu Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 sandomierskie golden od 7+ po 2zł , jeromino od 7+ też 2zł a szampion mutsu i princ od 7+ po 1.80zł gorzej z glosterem
Gość Przemek Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 3 godziny temu, Gość gość z zawichostu napisał: sandomierskie golden od 7+ po 2zł , jeromino od 7+ też 2zł a szampion mutsu i princ od 7+ po 1.80zł gorzej z glosterem Potwierdzam. Za takie ceny za 1.2kg w/w odmian. Jak z tarcznikiem w waszych okolicach?
Gość Bartek Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 jabłka nie ma co sprzedawać jeszcze trzeba zmuśic sortownie do ceny 2 zł w szkrzyni i przelew od razu.Nasz rok odbić trzeba za tamten
Gość taaaa Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 Godzinę temu, Gość Bartek napisał: jabłka nie ma co sprzedawać jeszcze trzeba zmuśic sortownie do ceny 2 zł w szkrzyni i przelew od razu.Nasz rok odbić trzeba za tamten bedzie 2 złote bedziesz czekał na 2,50 .........
Gość Edek Napisano 22 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2020 Godzinę temu, Gość Bartek napisał: jabłka nie ma co sprzedawać jeszcze trzeba zmuśic sortownie do ceny 2 zł w szkrzyni i przelew od razu.Nasz rok odbić trzeba za tamten No zmusić....marzą sortowni,marzą odbiorcy i końcowa cena 5 zł... A pomarańcze i banany po 2,5 Gratuluje pomysłu
Gość Chop Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Stycznia 2020 8 godzin temu, Gość Edek napisał: No zmusić....marzą sortowni,marzą odbiorcy i końcowa cena 5 zł... A pomarańcze i banany po 2,5 Gratuluje pomysłu Ludziska Jabłko w całym świecie jest droższe od pomarańczy i bananów! Tylko polski jełop za grosze sprzedaje swoje owoce!
Gość Romuald Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Gość Chop napisał: Ludziska Jabłko w całym świecie jest droższe od pomarańczy i bananów! Tylko polski jełop za grosze sprzedaje swoje owoce! Kolanowales po 8 gr a teraz dajesz dobre rady...dziękujemy wujku
Gość Grójec Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Gość Chop napisał: Ludziska Jabłko w całym świecie jest droższe od pomarańczy i bananów! Tylko polski jełop za grosze sprzedaje swoje owoce! A wiesz inteligencie, że np w Hiszpanii tych pomarańczy jest od uja? To teraz pomyśl czemu są kraje w których są one tańsze niż jabłka i czemu tak nie dzieje się w Polsce? Co za geniusz.
Gość Chop Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Stycznia 2020 29 minut temu, Gość Grójec napisał: A wiesz inteligencie, że np w Hiszpanii tych pomarańczy jest od uja? To teraz pomyśl czemu są kraje w których są one tańsze niż jabłka i czemu tak nie dzieje się w Polsce? Co za geniusz. Po komach widać że wam te 8gr pasuję... Nie ma co wchodzić w dyskusję dalej się garba dorabiajcie Pozdrawiam tych umiejących liczyć!
Gość Grecki filozof Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Gość Chop napisał: Po komach widać że wam te 8gr pasuję... Nie ma co wchodzić w dyskusję dalej się garba dorabiajcie Pozdrawiam tych umiejących liczyć! Licz Licz dalej i trzymaj do maja Darz bór
Gość Co tam jak tam Napisano 24 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 24 Stycznia 2020 Jakie ceny i zejście oraz zainteresowanie kupujących ? Prince, mutsu. Sortownie i za wagę, ewentualnie białorusini z podwórka jak płacą ?
Gość Izydor Napisano 24 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, Gość Co tam jak tam napisał: Jakie ceny i zejście oraz zainteresowanie kupujących ? Prince, mutsu. Sortownie i za wagę, ewentualnie białorusini z podwórka jak płacą ? Ni ma japka...wszystko zmarzlo..... Po 3 zł będzie japko a pomarańcze po 2,49 są... Trzymaj dalej bo cena rośnie a towar znakomicie Sie przechowuje ..bez ubytków i rozchodu...
Gość Xxx Napisano 24 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 24 Stycznia 2020 Godzinę temu, Gość Izydor napisał: Ni ma japka...wszystko zmarzlo..... Po 3 zł będzie japko a pomarańcze po 2,49 są... Trzymaj dalej bo cena rośnie a towar znakomicie Sie przechowuje ..bez ubytków i rozchodu... Nie rozumiem takich ironicznych wpisów. Przecież to normalne że każdy chce sprzedać za jak najlepszą cenę. 3 zł na bank nie będzie bo to juz by była przesada.ale jak jest ok 2 zł za ładny towar to uważam że jest ok.biorąc pod uwagę wszystkie koszty ciągle zresztą rosnące. Zaraz ktos qyliczy pewnie ze 80 ton z ha po 1.5zl to ile ci sadownicy zarabiaja.To że Polakowi zawsze mało i zawsze narzeka tez rozumiem bo taka już nasza mentalnosc.wiem ze najlepiej byłoby kupić po 0.80gr a potem wystawić w sklepiej po 3.50 ale myślę że to już się kończy. Każdy powinien uczciwie zarabiać żeby móc godnie za to żyć. I proszę nie pisać znowu o Mercedesach ,wielkich inwestycjach,domach w warszawie itd. Bo takich sądownictwa jest jednostką. Ja np znam bardzo wielu kupców w nowych salonowych samochodach i co...no i nic.zarobili to mają. ..
Gość Izydor Napisano 24 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 24 Stycznia 2020 Gdzie tu ironia? Suche fakty...wiosna był płacz,że wszystko zmarzlo?był W biedronce pomarańcze po 2,49..też fakt.. Za chwilę średnie spożycie jabłek będzie 3 kg a nie 13 bo każdy ma w siatce pomarańcze zamiast jabłek... 2zł za ładny towar plus przygotowanie,transport,opakowanie i marza oraz druga marza dla sprzedawcy...wychodzi 3,5 w sklepie Dlatego schodzą pomarańcze z nie jabłka .
Gość sadownik Napisano 24 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 24 Stycznia 2020 5 godzin temu, Gość Izydor napisał: Gdzie tu ironia? Suche fakty...wiosna był płacz,że wszystko zmarzlo?był W biedronce pomarańcze po 2,49..też fakt.. Za chwilę średnie spożycie jabłek będzie 3 kg a nie 13 bo każdy ma w siatce pomarańcze zamiast jabłek... 2zł za ładny towar plus przygotowanie,transport,opakowanie i marza oraz druga marza dla sprzedawcy...wychodzi 3,5 w sklepie Dlatego schodzą pomarańcze z nie jabłka . Mam znajomego kupca ,który od lat bierze ode mnie jabłka i detaluje je w niebogatym mieście Łodzi na osiedlowym rynku w sklepiku na terenie hali,ceny u niego na tę chwilę to Szampion,Ligol,Jonagored -4 zł za kg,Alwa,Empire,Lobo- 6 zł za kg,gruszka Konferencja-8 zł.Zgadnijcie ,które odmiany sprzedają się najlepiej?Te najdroższe i bardzo dobrze gruszka,więc jakaś gadanina na temat pomarańczy z dyskontu jest tu bezcelowa...konsumentowi smakuje lepiej droższy towar,to prawda stara jak świat...kupując drożej dowartościowuje się ,a coś taniego...to chłam po prostu.Jabłka w wielu krajach są towarem luksusowym,choćby w takim Egipcie..nie każdego na nie stać i mam nadzieję ,że i u nas tak będzie już wkrótce...jak zostanie nas sadowników połowa..a może i jedna czwarta,bo do ciężkiej i bardzo niewdzięcznej pracy chętnych coraz mniej
Gość Realny Napisano 25 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Stycznia 2020 Ble,ble,ble,a o cenach...........? My Polacy.....
Gość yhy Napisano 25 Stycznia 2020 Zgłoszenie Napisano 25 Stycznia 2020 taa coraz mniej tylko jak ktoś wystawi 2 ha ziemi to jest sprzedana moment i od razu idą nasadzenia.
Rekomendowane odpowiedzi