Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

CENY JABŁEK EXPORT sezon 2019/2020

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Champion z chłodni zazwyczaj ma 4/5 jędrność, na cześć już za późno aby naszykować na market, cześć jeszcze można ale raczej to ostatni czas. Cena za championa 1.2/1,4

jonagored 1,4 70+

glostet 1,0 70+

golden 1,60 70+

idared 1,10 /1,20 70+

ceny na sortowanie

• Odpowiedzi 1.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ceny na sortowanie Grójec. Prince 1.6, jonagored 1.5 1.5. Idared 1.2. Champion 1.4. Alwa 1.9, red delicious1.8. W karton plus 10gr

Gość Sadownik
Napisano

Grójec okolice cena z dziś na sortowanie szampon princ  1.50  ligol 1.70

Gość Grecki filozof
Napisano
13 godzin temu, Gość Scyzro napisał:

Grecki filozof jak widzę to na tym forum stały bywalec on wszędzie był, wszystko wie, a na drodze za jego język to pewnie ktoś dałby mu w papę.

Skąd chłopie możesz wiedzieć jakie ten ktoś ma jabłko w chłodni? To sprzedający wie czy to jabłko nadaje się jeszcze do sprzedaży czy tylko na spad. Nie pisz głupot, bo u mnie w lodówce leżą od zerwania gruszki konferencje i nic im się nie dzieje to tym bardziej jabłko.

Stary zajmij się jakaś robotą podziab drzewo, wygarnij liście z rowu popracujesz to i lepiej będziesz się czuł. Siedzisz nic nie robisz, a tylko podnosisz nerwy ludziom. Taką inteligentny jesteś to powinieneś gdzieś tam w jakiejś dużej firmie siedzieć i doradzać innym za grube miliony, a ty jabłkiem się zajmujesz.

Sampion ze zwykłej chłodni o tej porze ma jędrność zbliżona do waty dlatego nikt nie chce go kupic

Dziękuję wujku dobra rada ...zaraz tak zrobie

Gość Gość Realista
Napisano
18 godzin temu, Gość Sadownik napisał:

Grójec okolice cena z dziś na sortowanie szampon princ  1.50  ligol 1.70

Tak princ 1,50  70-85. 85+ to 1,00.Za całość to wyjdzie ok.1,20 za kilo.Jak jeszcze nie oszukają na wagę.I termin płatności 60 dni.Pozdrawiam mądrych.

Napisano
10 godzin temu, Gość Jacek napisał:

Opole lubelskie i okolice 65-70 1.1 zł. 70+ 1.5 na sortowanie

Nieźle was tam dymają, 1,5 to za 6,5+ dają ?

Ja mogę powiedzieć że za ładnego princa z KA chciałem 1,5 za wagę w skrzyni ale poszedł po 1,4. Mogłem jeszcze poczekać ale wolałem nie ryzykować. 

Gość Grecki filozof
Napisano
16 godzin temu, Gość mil napisał:

Nieźle was tam dymają, 1,5 to za 6,5+ dają ?

Ja mogę powiedzieć że za ładnego princa z KA chciałem 1,5 za wagę w skrzyni ale poszedł po 1,4. Mogłem jeszcze poczekać ale wolałem nie ryzykować. 

1,4??ładnie cię wydymali

Każdy wie,że ni ma jabka i będzie po 3 zł...

Taka strata...przezyjesz??

Napisano
9 godzin temu, Gość Gość Realista napisał:

Nie pisz bzdury.1,80 za Princa nikt nie da gotówki w karton.1,50 bez problemu w karton robią z kontroli.1,6 biorą na sortowanie grupy.Płatność 40-60 dni.I po sortowaniu otrzymasz 1,4 na rękę niestety.Taka jest prawda panie ..

1.6 do 1.7 za ładnego Princa rusek wczoraj proponował gotowa na załadunku...

Napisano
Godzinę temu, Gość Pioter napisał:

1.6 do 1.7 za ładnego Princa rusek wczoraj proponował gotowa na załadunku...

to trzabyło sprzedać .Tylko twój towar się do jego oczekiwań nie nadaje?

Gość Realne ceny
Napisano

Za Princa w tym tygodniu miałem propozycje 1,5 zł na sortownie a w karton 1,6. Firma pewna, handlujemy od lat. Na igrit dominuje cena 1.5.

Napisano

Edziu, moj kochany Edziu, czy Ty masz coś w głowie? W tym może być jeszcze mniej jabłek niż w poprzednim. Taki rok jak dwa lata temu się nie powtórzy długo, na co złożyło się dużo czynników, które już dziś wiemy, że nie zainstnieja w tym roku:) soki nie zeszły z jabłek, większy mróz i będzie wesoło. Do tego majowe przymrozki dopiero przed nami. Więc narazie to zapowiada się ale katastrofa A nie tani rok :)

także możesz sobie włożyć swoje gadki wiesz gdzie. 

Golden 6.5+ 1.7 za 1 kg

Prince 1.7

Alwa 2.2

Jonagored 1.7

Ligii 1.7

Idared 1.4

Ceny w karton, gotówka przy kole

Dziękuję:) 

Gość Grecki filozof
Napisano
2 godziny temu, Gość kamil napisał:

idared 1.2

Taaa....1,2..chyba kpisz

Przecież jabłek nie ma

Gość Filozof
Napisano
18 godzin temu, Gość Grecki filozof napisał:

Taaa....1,2..chyba kpisz

Przecież jabłek nie ma

A ile jest ? Serio pytam bo kolega nie przesadził 

Napisano

Słyszałem od znajomych o cenach 1,5 za wagę za czerwone odmiany (poza idared gloster), PODOBNO po tyle sprzedali. 

Gość sadownik spod miasta
Napisano

Sam wiesz najlepiej jakich masz znajomych?,ja dziś miałem propozycję 1,60 zł w karton kupującego za szampion,rubinstar 7+,nie wiem czy to dużo czy mało...czekam jeszcze tydzień,niech miną na dobre rosyjskie święta?

Gość Grecki filozof
Napisano
Godzinę temu, Gość kamil napisał:

1.6 prince,ale słabo leży,dużo odrzutu wychodzi.

A skąd....tylko 6 %...nie ma wcale przemyslu

Napisano
1 godzinę temu, Gość kamil napisał:

1.6 prince,ale słabo leży,dużo odrzutu wychodzi.

jeszcze się strzymaj jabłka nie ma cena idzie do góry

Napisano
4 godziny temu, Gość gość napisał:

jeszcze się strzymaj jabłka nie ma cena idzie do góry

Do mają strzymaj...nie ma jabłka...będzie po 3 zl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...