Gość gość Napisano 16 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Marca 2019 zachłaność się powoli konczy co roku nie będzie po 2 zł
Gość Tadek Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2019 Nie wiem po co jeździć na Warszawę z tym drobnym ktorgo nikt nie chce skoro na export piros jest 1.1 1.2 od 6.5
Gość Warka Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2019 13 godzin temu, Gość Grecki filozof napisał: 40 to było ....tydzień temu 25 za grubasy...drobnego nikt nie chce Na jesieni grubasy będą po 15 zł, przymrozki tylko przerzedziły jabłka i jabłek będzie tylko trochę mniej niż w tamtym roku, zbiory jabłek przekroczą na pewno 4miliony ton
Gość Efekty Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2019 5 godzin temu, Gość Mariusz napisał: Potwierdzam 25 za niezłego sredniaka. Gruby krzyczą 35. Oddają 33 32. 25 to się kolego mocno mylisz z tymi grubasami Jestem codziennie s czereśnia i widzę ile krzyczą a za ile oddają...bo nie sprzedają
Gość Rok Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2019 To się zdziwisz kolego Warka. Będzie nie więcej niż 3 mln A te 15zl to będzie za przemysł:)
Gość Dziadek Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Gość Warka napisał: Na jesieni grubasy będą po 15 zł, przymrozki tylko przerzedziły jabłka i jabłek będzie tylko trochę mniej niż w tamtym roku, zbiory jabłek przekroczą na pewno 4miliony ton 2 godziny temu, Gość Warka napisał: Na jesieni grubasy będą po 15 zł, przymrozki tylko przerzedziły jabłka i jabłek będzie tylko trochę mniej niż w tamtym roku, zbiory jabłek przekroczą na pewno 4miliony ton Tak . na jesieni grubasy będą po 12 zł. Przymrozki były tylko na Podlasiu. Drzewa były wypoczęte po 2018r. Susza jest tylko w miastach. Ogólnie w całej Europie są idealne warunki dla rolnictwa. Zbiory przekroczą 5,5mln ton.
Gość Pablo Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2019 Dziadek,zjedz snickersa,bo bredzisz!
Gość Nnnn. Napisano 4 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia 2019 Czy ktoś się orjetuje w cenie najdareda, ile placa, jakie zejście.
Gość Beb Napisano 4 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia 2019 Nie ma jeszcze najdareda. Obecnie piros celesta startują. Za około 6 tygodni najdared się zacznie. Także teraz ciężko ugasnac jaka cena będzie. Ale przemysł będzie max 60 gr więc około 1 zł może być to jabłko
Gość Chop Napisano 5 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2019 15 godzin temu, Gość Nnnn. napisał: Czy ktoś się orjetuje w cenie najdareda, ile placa, jakie zejście. Czerwone 90 Princ 1
Gość Mariusz Napisano 7 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia 2019 Piros 1.4 1.5 od 6.5 Dawno nie bylo takiej ceny na letnie. Przemysl juz 50 gr dobra nasza
Gość Sadek Napisano 7 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Gość Mariusz napisał: Piros 1.4 1.5 od 6.5 Dawno nie bylo takiej ceny na letnie. Przemysl juz 50 gr dobra nasza Gdzie przemysł 50? W lubelskim złodzieje skuposzczyki się zamówili i jest 42gr
Gość Rok Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Przecież już nawet na ogłoszeniach dają 50 i więcej za całe fury
Gość Marzyciel w gumowcach Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Okolice Warki 0,47 przemysł, cała paka nie wiem czy coś więcej. Haha cała nasza.. Nie mam pirosa, ale znajomi wysypali na taśme bo taki był piękny po mrozie. U sąsiada to samo. No faktycznie cena dobra haha szkoda, że nie ma czym handlować
Gość Majki Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 WAPA podczas kongresu PROGNOSFUIT w Belgii oszacowała polskie zbiory na 2,7 milionów ton podczas gdy rok wcześniej WAPA szacowała polskie zbiory na 4,8 milionów
Gość hedonista Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Prognozy zbioru dla jabłek w sezonie 2019/2020, cytując jeden z portali: "W sumie zbiory jabłek w krajach UE w 2019 roku wyniosą wedle tych szacunków 10,556 mln ton. To o 20 procent mniej niż rok wcześniej (zbiory 2018 to 13,275 mln ton) i o 8 procent mniej w stosunku do średniej 2016 – 2018. Największy względny spadek przewiduje się dla: Litwy (-65 proc.), Węgier (-42 proc.), czyli dla niedużych producentów tych owoców. Jeśli chodzi o trójkę największych unijnych dostawców jabłek, to w Polsce zbiory mają wynieść 2,710 mln ton i będą niższe aż o 44 procent w stosunku do 2018 roku i o 31 procent w stosunku do średniej 3-letniej, we Włoszech prognozuje się je na 2,195 mln ton i będą one niższe o 3 procent r/r, ale wyższe od 3-letniej średniej o 6 procent, we Francji zbiory jabłek mają wynieść 1,652 mln ton i byłoby to o 12 procent więcej i w stosunku do 2018 i w stosunku doi średniej, zaś dla Niemiec prognoza mówi o zbiorach 912 tys. ton (0,912 mln ton), czyli o spadku o 17 procent rok do roku i braku zmian w stosunku do średniej 2016 – 2018." Najważniejsza informacja dotycząca PL, najniższy zbiór jabłek od 2011 r. czyli handlowcy w tym roku nie będą stosować cen dumpingowych czyli de facto zaniżać cenę jabłek w całej Europie! Usatysfakcjonowani? hedonista
Gość Jan Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Coś nie chce mi się wierzyć w te prognozy. Jabłek jest więcej niż 2017 roku. A jezdzilem po okolicy Grójca, Warki i Opola lubelskiego.
Gość hedonista Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Gość Jan napisał: Coś nie chce mi się wierzyć w te prognozy. Jabłek jest więcej niż 2017 roku. A jezdzilem po okolicy Grójca, Warki i Opola lubelskiego. Niektórzy też nie mogą uwierzyć w prognozy zbioru jabłek dla Francji, Włoch, Holandii czy Belgii. Cytując: "Francuzi o dziwo mają zebrać więcej owoców niż w 2018 roku (1 652 tys. ton). Ten dwunastoprocentowy wzrost wyraźnie koliduje z dochodzącymi do nas przez całe lato wiadomościami o gradobiciach, wysychaniu winnic i oparzeniach słonecznych na owocach. Kolejne zaskoczenie to prognoza dotycząca Włoch. Tylko 3% spadek produkcji. Niezwykle niskie temperatury na dużych wysokościach spowodowały zdaniem tamtejszych sadowników poważne straty. Także Holendrzy mają zebrać więcej jabłek niż w ubiegłym roku. 7% więcej niż w 2018. Symboliczny 1% spadek produkcji w Belgii z 231 000 do 229 000 ton jest ciężki do uwierzenia." hedonista
Gość Chop Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Gość Jan napisał: Coś nie chce mi się wierzyć w te prognozy. Jabłek jest więcej niż 2017 roku. A jezdzilem po okolicy Grójca, Warki i Opola lubelskiego. Przy drogach jest, wejdź głębiej..... Ogólnie mam działki z normalnym plonem, ale mam też z praktycznie zerowym.... I do tego masa zaniedbanych sadów w okolicy, bo z czego dokładać!
Gość grójec Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 w Polsce w tym roku będzie mnie jabłek niż w tamtym roku , ale nie będzie tak złe i wszystko wskazuje na to ze zbiory przekroczą 4 miliony ton , w rejonie grójca i warki gdzie przymrozki były największe jabłka są , każdy kto jeździ po tym rejonie to widzi ze na drzewach jabłka są od góry do dołu drzewa .
Gość hedonista Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 13 minut temu, Gość grójec napisał: w Polsce w tym roku będzie mnie jabłek niż w tamtym roku , ale nie będzie tak złe i wszystko wskazuje na to ze zbiory przekroczą 4 miliony ton , w rejonie grójca i warki gdzie przymrozki były największe jabłka są , każdy kto jeździ po tym rejonie to widzi ze na drzewach jabłka są od góry do dołu drzewa . Szkoda, że nie zgłosiłeś się wcześniej do wiceprezesa stowarzyszenia WAPA Dominika Woźniaka, mógłbyś podpowiedzieć mu, że w PL to jednak wyjdzie 4 mln ton jabłek, a nie 2,7 mln hedonista
Gość Jan Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 Witam jaka z ceną klapsy? W karton lub na Broniszach?
Gość Nierub0 Napisano 8 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Gość grójec napisał: w Polsce w tym roku będzie mnie jabłek niż w tamtym roku , ale nie będzie tak złe i wszystko wskazuje na to ze zbiory przekroczą 4 miliony ton , w rejonie grójca i warki gdzie przymrozki były największe jabłka są , każdy kto jeździ po tym rejonie to widzi ze na drzewach jabłka są od góry do dołu drzewa . Skoro ma być 4 ml to czemu przemysł oferta 0,55 ingrit dzisiaj.
Gość Dziadek Napisano 9 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2019 W dniu 1.08.2019 o 20:59, Gość Pablo napisał: Dziadek,zjedz snickersa,bo bredzisz! ponieważ jak Pablo twierdzi nie było mrozu i ogólnie są super warunki dla rolnictwa. Pablo .Marsa proponuje -:)
Rekomendowane odpowiedzi