Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Cena wiśni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 godziny temu, Gość Karol napisał:

Czec, około 4 zł/kg 

Cena giełdowa jak rozumiem? A skupowa? 

Gość Daniel
Napisano
6 godzin temu, Gość Bbb napisał:

Cena giełdowa jak rozumiem? A skupowa? 

na Skupach od 1,50 do 2zł na mrożenie

Gość Sandomierz
Napisano
3 godziny temu, Gość Ja... napisał:

2.5 w grójeckim do mrozenia

Ta jasne. U was zawsze wszystko najdroższe a pracownik najtańszy. 2.20 zł to cena na rampie

Gość Pioter
Napisano
40 minut temu, Gość Sandomierz napisał:

Ta jasne. U was zawsze wszystko najdroższe a pracownik najtańszy. 2.20 zł to cena na rampie

Potwierdzam nie mam wiśni więc mi to ryba, ale Grójec 2.5 mrożenie

Gość Grójec
Napisano

I, że pracownik najtańszy to też prawda, w Grójcu jeszcze od groma Ukrainy na 9-10zl/h. Pod warunkiem, że ktoś ma znośne warunki i traktuje ich jak ludzi, a nie śmieci. 

Gość Sebek
Napisano
5 godzin temu, Gość Pioter napisał:

Potwierdzam nie mam wiśni więc mi to ryba, ale Grójec 2.5 mrożenie

Cena na skupie czy zakład?

Napisano

Na eksport wiśnie są uzgadniane dzisiaj w cenie około 2,70 PLN /kg  na załadunki weekendowe i początek następnego tygodnia. Mowa o wiśni kompotowej bez ogonka, przy czym musi to być ładna wiśnia , pełne auto  i schłodzone do ok 3-4 stopni . Odbiór od producenta , transport opłaca kupujący

Gość Majchel
Napisano

Piotrek kiedy płacisz za ten towar? Bo u nas kupuje Fruvitaland w lepszej cenie i termin płatności 60 dni.

Napisano

Płatność szybka tzn następnego dnia  przelewem wg.  faktury która zostaje wystawiona na podstawie przyjętych ilości . Za jakość i ilość odpowiada Załadowca. Ja odpowiadam za szybką płatność wg uzgodnień i tutaj umowy dotrzymuję. 

Gość gość
Napisano

wiśnia do góry .Nie nakupili wiśni z wegier bo zadroga biorą co się da nawet utówkę po 2,4 i już się przebijaią by magzy napełnić?

Napisano

na razie to jeszcze ludzie nie rwią. Poczekajcie kilka dni to sie wyklaruje. Cena może i bedzie przez dwa dni jak dowali towaru to spadnie

Gość Majchel
Napisano

Piotrek a jak myślisz co będzie z wiśnia do tłoczenia? Mam trochę owocu ale jest po wiatrach i nie nadaje sie do rwania.

Napisano

W mojej ocenie  , nie wiem na ile dokładnej ale ceny bedą sie wahały w przedziale 1,5- 2,20 w zależności gdzie i dla kogo , czy cena dla producenta w sadzie czy na rampie w tłoczni .  Zobaczymy za 2 tygodnie na ile się pomyliłem , sądzę ze nie wiecej niż 20 %  . 

Gość Majchel
Napisano

Dzięki Piotrek. Bo już się trochę przestraszyłem jak zobaczyłem cenę u Daniela tzn 1 zł.  Ale jak podzwonilem po znajomych to jeszcze żadna tłocznia nie ruszyła. Po prostu chłopak chce wrzucić na komorę i dla siebie sporo ugrać. Zresztą wiesz jak tam jest. Czester też jest dobry. Pozdrawiam 

Gość gość
Napisano

od środy ma być 3zł duże zapotrzebowanie na wiśnie przetwórnie się przebiją cenowo