Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zakładam ten temat ze względu na chęć rozpoczęcia biznesu rolnego. W niedalekiej przyszłości zamierzam wybudować suszarnię. Odkupić owoce - to nie problem. Jednak nie mogę znaleźć zbytu na suszone owoce. Czy jest jakaś instytucja która pomaga znaleźć zbyt? 

Napisano

Taa ta instytucja to wolny rynek:) wyprodukuj i pokaz na hurtowniach na sklepach suszu w wiekszych ilościach bez oglagniecia nikt nie kupi

Napisano

Rozumiem, tylko gdzie znaleźć takie hurtownie, które byłyby choć w ogole zainteresowane. Narazie nie otwieram, bo nie znam nikogo kto by chciał to kupić. Moje pytanie dotyczy gdzie znaleźć zbyt (żeby pokazać).

Napisano

przede wszystkim to pomyśl kto by chciał kupić ten susz, konkretnie do jakich osób ma to być celowane. Bo równie dobrze ja sobie wymyśle że będe marynował owoce w occie ale jednocześnie zaraz sie okaże że klient w sklepie mi tego nie kupi bo to jest nie zbyt smaczne i kupi normalne owoce. A jak mi taki klient pojedynczy tego nie kupi to jest d*pa.  Zrób jakieś rozeznanie rynku czy byliby ludzie chetni na susz, inaczej nic z tego nie będzie, na jakieś gotowce nie licz że ktoś ci da namiary gdzie sprzedasz to czy tamto

Gość życzliwy
Napisano

Nie obraż się. Ale lepiej nie rób sobie kłopotów bo z tego co piszesz jesteś na najlepszej do nich drodze.

Nie masz pojęcia o robieniu biznesu tylko dobre chęci a nimi jak wiemy wybrukowane jest........................

Bank na pewno chętnie da ci kredyt na inwestycję a program który ma ci to częściowo sfinansować już pewnie znalazłeś. Dalszy ciąg napisze życie.( ale bank kredyt na pewno sobie zabezpieczy np: twoim domem.)

Życzę ci aby się udało naprawdę

Wariant drugi. Szukasz frajera który da ci namiary na hurtownie a ty pohandlujesz towarem kupionym od producenta.

A to już mi sie nie podoba,za takie informacje się płaci.