Gość Centrum Napisano 30 Marca 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Marca 2023 U nas też już pietruchy dużo jak na tą porę a jeszcze sporo czasu na siewy. Cytuj
Gość Marek Napisano 30 Marca 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Marca 2023 Dużo to mało powiedziana , szykuje się rekordowy rok jeśli chodzi o pietruszkę . Praktycznie każdy z moich znajomych co nigdy pietruszki nie robili, to w tym roku hektar lub dwa . A mówią ,że bieda na wsi kryzys . Cytuj
Gość Piotr Napisano 30 Marca 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Marca 2023 duzo rajek nie znaczy ze bedzie duzo towaru jeszcze musza byc odpowiednie wschody i ladny towar bez robaka Cytuj
Konstantynopolitanczyk Napisano 5 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2023 Ma ktoś gdzieś w waszej okolicy pietruszkę handlową z pola do sprzedania? Potrzebuje tygodniowo co najmniej 10 ton Cytuj
Gość Endriu Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2023 Widzę , promocji na marchwi ciąg dalszy... A ponoć susza Cytuj
A_2 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2023 Wczesna marchew pięknie w tym roku dała! Więc i promka zasadna Cytuj
Gość Endriu Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2023 28 minut temu, A_2 napisał: Wczesna marchew pięknie w tym roku dała! Więc i promka zasadna Tylko na plantacji nawadnianej.... A to koszty.. a późne? Cytuj
A_2 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2023 Akurat u nas bez nawadniania szło, dość mokry kwiecień, maj - końcówka troszkę wody dostała. Z późną na pewno gorzej, bo susza jest ogromna Cytuj
Konstantynopolitanczyk Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2023 Południe Polski a dokładniej jak u mnie małopolskie to nadmiar deszczy. Nawet już zaczyna gnić gdzie jakiś dołek. Dzisiaj znowu dolało i do środy intensywne opady Cytuj
Gość Endriu Napisano 29 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 29 Lipca 2023 W dniu 24.07.2023 o 22:07, Konstantynopolitanczyk napisał: Południe Polski a dokładniej jak u mnie małopolskie to nadmiar deszczy. Nawet już zaczyna gnić gdzie jakiś dołek. Dzisiaj znowu dolało i do środy intensywne opady Czyli co wczesna jak ręka,a późna może być gnój? Cytuj
Gość Marchewkus Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 Dalej robicie za darmo? Bo inaczej ceny 0,8 czy 1,0 nie można nazwać. Czy troszkę żeście pomyśleli ,że nic wam z tego nie zostaje? Cytuj
Gość KRK Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Gość Marchewkus napisał: Dalej robicie za darmo? Bo inaczej ceny 0,8 czy 1,0 nie można nazwać. Czy troszkę żeście pomyśleli ,że nic wam z tego nie zostaje? 70 ton z HA ? I 0,8 to zle?? Cytuj
Gość Marchewkus Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Gość KRK napisał: 70 ton z HA ? I 0,8 to zle?? Czyli 42 tys 5 tys nasiona. Nawozy około 5. Ochrona ..chwasty , grzyby , odżywki minimum 3 tys. U mnie doszło nawadnianie też 3 tys. Wykopanie.. z 4 tys. Mycie sortowanie konfekcja 40 gr od kilograma minimum. A gdzie zużycie sprzętu? Wszystkie redliniarki płuczki kombajny to.... za darmo dostali? Trafiliście na takiego bezdomnego co dawał? Z durnego ziemniaka zostaje dużo dużo więcej. Czterech ludzi Anka i jechane z workami po 25-30 zł za 15... Kamienie ziemia wszystko wpada i idzie. Cytuj
Gość KRK Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Gość Marchewkus napisał: Czyli 42 tys 5 tys nasiona. Nawozy około 5. Ochrona ..chwasty , grzyby , odżywki minimum 3 tys. U mnie doszło nawadnianie też 3 tys. Wykopanie.. z 4 tys. Mycie sortowanie konfekcja 40 gr od kilograma minimum. A gdzie zużycie sprzętu? Wszystkie redliniarki płuczki kombajny to.... za darmo dostali? Trafiliście na takiego bezdomnego co dawał? Z durnego ziemniaka zostaje dużo dużo więcej. Czterech ludzi Anka i jechane z workami po 25-30 zł za 15... Kamienie ziemia wszystko wpada i idzie. Ziemniak juz 17-18 zł , jak się zrobi pogoda będzie po 15 albo i nie. Marchew 50 gr zaraz ale nikt nikomu nie kaze siac i sadzić jak mu się coś nie opłaca. Siej QQ i spokoj a nie biadol Cytuj
Gość Marchewkus Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Gość KRK napisał: Ziemniak juz 17-18 zł , jak się zrobi pogoda będzie po 15 albo i nie. Marchew 50 gr zaraz ale nikt nikomu nie kaze siac i sadzić jak mu się coś nie opłaca. Siej QQ i spokoj a nie biadol Ja nie biadole ja się z was śmieję że robicie za darmo i nawet tego nie ogarniacie najniżej podałem marchew 1.50.. można można... Tylko trzeba wszystko robić z głową. Cytuj
Gość KRK Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Gość Marchewkus napisał: Ja nie biadole ja się z was śmieję że robicie za darmo i nawet tego nie ogarniacie najniżej podałem marchew 1.50.. można można... Tylko trzeba wszystko robić z głową. Mi sie tam opłaca. Niewiem czym i jak Ty to robisz że za mycie sortowanie i pakowanie trzeba doliczać 40 gr do kilograma. Cytuj
Gość Marchewkus Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia 2023 19 godzin temu, Gość KRK napisał: Mi sie tam opłaca. Niewiem czym i jak Ty to robisz że za mycie sortowanie i pakowanie trzeba doliczać 40 gr do kilograma. Skoro tak wspaniale ci się opłaca to powiedz ile trzeba było hektarów robić marchewki 10 lat temu by kupić powiedzmy nową Alinę i 100 konny ciągnik do tego a ile dzisiaj trzeba zrobić żeby kupić to samo Cytuj
Gość KRK Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Gość Marchewkus napisał: Skoro tak wspaniale ci się opłaca to powiedz ile trzeba było hektarów robić marchewki 10 lat temu by kupić powiedzmy nową Alinę i 100 konny ciągnik do tego a ile dzisiaj trzeba zrobić żeby kupić to samo Ty no kupiłem dewulfa raz i mysle ze X lat nie bede musiał kupować, Ciagnik dopiero co kolejny kupiłem w tamtym roku i pozostałe też są zadbane, cały czas też coś odkładam i inwestuje w gospodarstwo więc jakbym był zmuszony coś kupić konkretnego to niema problemu, zaplecze przechowalniczo-chłodnicze też dopiero co skończylem 2 lata temu budować i już jestem mega zabezpieczony pod tym względem. Zostaje mi sredniomiesięcznie całkiem przyzwoita suma a tez na niczym sobie nie żałuje. Nikt z domowników poza wakacjami i pomoca 15 letniego syna mi nie pomaga , mam 3 stałych pracowników do tego sezonowo dochodzi 2-3 osoby. Cytuj
Gość Marchewkus Napisano 8 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia 2023 W dniu 4.08.2023 o 17:59, Gość KRK napisał: Ty no kupiłem dewulfa raz i mysle ze X lat nie bede musiał kupować, Ciagnik dopiero co kolejny kupiłem w tamtym roku i pozostałe też są zadbane, cały czas też coś odkładam i inwestuje w gospodarstwo więc jakbym był zmuszony coś kupić konkretnego to niema problemu, zaplecze przechowalniczo-chłodnicze też dopiero co skończylem 2 lata temu budować i już jestem mega zabezpieczony pod tym względem. Zostaje mi sredniomiesięcznie całkiem przyzwoita suma a tez na niczym sobie nie żałuje. Nikt z domowników poza wakacjami i pomoca 15 letniego syna mi nie pomaga , mam 3 stałych pracowników do tego sezonowo dochodzi 2-3 osoby. To ile ty hektarów tej marchwi robisz? Cytuj
Gość Rolnik malopolska Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2023 Co słychać w temacie marchwi i pietruszki ? Jakie ceny? Kopiecie już marchew czy jeszcze czekacie? Cytuj
Gość Marchewkus Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2023 I jak tam bambry Krakowskie dalej 50 groszy? Czy jednak zamarzło w polu i nie ma co kopać? W sumie dla reszty producentów wskazane byście nie kopali... Cytuj
Gość Xyz Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2023 Północ kraju to hektary korzeniowych warzyw zostały w polu, początek listopada za mokro żeby kopać, koniec listopada wszystko skute od mrozu Cytuj
Gość Rolnik z centrum Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2023 GLOBALNE OCIEPLENIE wszystkiemu winne !!!!! Cytuj
Gość Max Napisano 30 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 30 Listopada 2023 I co jak myślicie, zaraz będzie 4 zł na brudna za pietruszkę ?? Kujawy zostało z 30% w polu Cytuj
Gość Enter Napisano 1 Grudnia 2023 Zgłoszenie Napisano 1 Grudnia 2023 Marchew też przemarzła po ptokach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi