Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Siew marchwi i pietruszki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aleks
Napisano

Miałem odbiorców w tym roku ze świętokrzyskiego i chcieli- wcale nie Arat i Eagle -tylko długa i cienką pietruszkę takie patyczaki bo Węgrzy taką lubią.

Odnośnie herbicydów to w pietruszce albo Afalon albo stomp. Chyba że mnie coś ominęło...;)

• Odpowiedzi 1.2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość rolnik
Napisano

Ogarnijcie się i nie piszcie na forum o wycofanym środku od tego jest pw !!!

Sami sobie szkodzicie !!!

Gość Illopolo
Napisano

Afalon wycofany jak Ci wezna przetwornie lub markety na pozostałości i wyjdzie linuron to towar wycofaja i tyla. Lepiej już stomp plus coomand albo Racer 

Gość rolnik
Napisano
6 godzin temu, Gość 2, 5 zł ci dam napisał:

afalon plus stomp w małej dawce chyba nie zaszkodzi ? 

Kolejny inteligent który mało rozumie a głos zabiera !!! To jest właśnie nasz rolnik !!!

Gość Miszczu
Napisano
10 godzin temu, Gość Patryk napisał:

To wypowiedz się na ten temat. Co szkodzi stomp z afalonem?  

Trzeba być mocno ograniczonym umysłowo żeby nie zrozumieć że afalonu ( linuronu) już nie ma w sprzedaży i jego zastosowanie na polu jest niezgodne z prawem.

Gość 2, 5 zł ci dam
Napisano

rozumiem cie. chodzi mi o to czy doglebowo może zaszkozić pietruszcze taka mieszanina w dawce nie dużej?

Gość rolnik
Napisano
Godzinę temu, Gość 2, 5 zł ci dam napisał:

rozumiem cie. chodzi mi o to czy doglebowo może zaszkozić pietruszcze taka mieszanina w dawce nie dużej?

Czy ty czytasz ze zrozumieniem? Mam wątpliwości. Widać że jesteś laikiem w rolnictwie ! Czy ty uważasz że przetwórnie i pośrednicy nie czytają forum ?!

Gość Robert
Napisano

Jak po numerze IP go ogarną i wpadnie PIORIN na pole pobrać próbki to się będzie wtedy drapał po głowie i trzepał po kieszeni... Takich oszołomów powinno się kasować bo psują markę polskiej zdrowej żywności.

Gość gosc kiszon
Napisano
5 godzin temu, Gość piotrek napisał:

jak tam pietruszka już wschodzi?

u mnie już rajki znac heh

Gość Gość
Napisano

Siejecie może pietruszkę na zagonach?

Czyli pomiędzy kołami ciągnika w sumie 6 rzędów? Jaki jest plon na środkowym podwójnym rzędzie?

Gość rolnik
Napisano
21 godzin temu, Gość Gość napisał:

Siejecie może pietruszkę na zagonach?

Czyli pomiędzy kołami ciągnika w sumie 6 rzędów? Jaki jest plon na środkowym podwójnym rzędzie?

Też się nad tym zastanawiam. Moim zdaniem środkowa sekcja powinna wysiewać mniej nasion( tak myślę z 30%).

Gość Laguna
Napisano

Ile czasu bedzie wychodziła marchew zasiana 10 marca?na razie nic nie widać na rajkach.?

Napisano
6 godzin temu, Gość Laguna napisał:

Ile czasu bedzie wychodziła marchew zasiana 10 marca?na razie nic nie widać na rajkach.?

Wilgoć jest, zrobiło się ciepło więc parę dni i wyjdzie