Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Siew marchwi i pietruszki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojciech
Napisano

Siejecie już marchew i pietruszkę. Ja jutro planuje bo w polach już strasznie sucho myślę wsiac po 50 arów. 

• Odpowiedzi 1.2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Waclaw
Napisano

50 arów to trochę mało. W tym roku standard to po 50 hektarów. Zastanów się jeszcze. 

Gość Wojciech
Napisano

Zawsze tyle sieje. Tylko u nas już jest sucho, i boję się powtórki z 18 gdzie wzeszlo 30 %

Gość Statek
Napisano

Ja już zasialem 7ha i myślę że nie ma na co czekać i trzeba siać do skutku w końcu trafimy na cene

Gość Rabababa
Napisano

Po dobrym sezonie to się chyba zwiększa a nie zmniejsza a później cena hoooop w dół. I takie mamy później efekty spadku cen

Gość rolnik
Napisano

Ja też sieje jeden areał od kilku lat,każdego warzywa. A skoczki wcześniej czy później odpadają z płaczem.Najlepsze jest to że nowi nie mają czym zasiać i zebrać a planują po kilka ha !!! Później przychodzi jeden z drugim i pyta czemu tak drogo ?! Śmieszne jest też to że przeważnie ci co nie mają sprzętu chcą mieć pierwsi zasiane !!!

Jeżeli ten rok będzie normalnym rokiem z opadami to życzę powodzenia nowym plantatorom !!!

Gość Wacław
Napisano

Kilka ha mniej mówisz ? Ja w tym roku uzbroilem się w sprzęt po zęby i nie zamierzam robić kilka ha mniej lecz odwrotnie ?????

Gość Statek
Napisano

Dlaczego myślisz że skoro jestem nowy to nie mam maszyn? Kupiłem nowy siewnik i kombajn a do tego mam zamówione dwie deszczownie. Patrząc na ceny to myślę że warto w to wchodzić

Gość Malinowykrol
Napisano

A jakie odmiany siejecie ja na wczesna Napoli a na pozna monanta jeżeli chodzi o marchew pietruszka arat

Gość Miszczu
Napisano

U nas też wszyscy sieją jak szaleni. Somsiad zasiał już 15 ha i planuje kolejne 20. Ja miałem w zeszłym roku 5 i dalej będzie 5 ha. Czekam w tym roku na dużą korektę ceny, bo inaczej będzie jak z jabłkami czyli płacz i lament. 

Gość rolnik
Napisano

To że dużo zasiane nie oznacza że będzie dużo zebrane druga sprawa to jakość towaru. Jak słyszę o ołomunie i berlinskiej to juz wiem ze ktos idzie na ilosc nie na jakosc !

Siew i uprawa pietruszki to drogi interes tak samo ładnej marchwi.  Życze wszystkim udanego plonu i handlu .