Daria.rolnik Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Lutego 2019 Siał już ktoś z was zboża? U mnie od wczoraj siew owsa. Cytuj
Daria.rolnik Napisano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 28 Lutego 2019 W dzień jest ciepło a lekkie nocne przymrozki mu nie zaszkodzą. Owies się tego nie boi. To nie jęczmień. Cytuj
Gość Przemek Napisano 1 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Marca 2019 Na jęczmień jeszcze czas wariat by tylko siał! Cytuj
Gość Marek Napisano 1 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Marca 2019 Bywały kiedyś lata że razem z ojcem sialismy w lutym owies. Pamiętam w tamtym roku o tej porze leżał snieg... Kilkustopniowyv mróz w dzień nie pozwalał na żadne polowe pracę. Klimat się zmienia.. Cytuj
Gość Gość Napisano 2 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2019 Dziś zasiana jara. Przewodka. Jutro może pokropić. Wcale tej wilgoci nie jest za dużo Cytuj
Daria.rolnik Napisano 2 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2019 Zgadza się nie było w zimie zbyt wielu opadów deszczu i śniegu a i w poprzednim sezonie brakowało wilgoci, ale zależy też od ziemi. U mnie w tym tygodniu podczas siania owsa dosłownie kurzylo się za traktorem, a na niektórych polach ciężko było saletre posiac bo mokro Cytuj
Gość Tomasz Napisano 7 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2019 Jaką przewodke siales? Jaka się nadaje na słabsze ziemię? Cytuj
Gość Jarekk Napisano 17 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 17 Marca 2019 U mnie już posiane pszenżyto jare owies i pszenica. Zastanawiam się nad peluszka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi