Daria.rolnik Posted February 27, 2019 Report Posted February 27, 2019 Siał już ktoś z was zboża? U mnie od wczoraj siew owsa. Quote
Daria.rolnik Posted February 28, 2019 Author Report Posted February 28, 2019 W dzień jest ciepło a lekkie nocne przymrozki mu nie zaszkodzą. Owies się tego nie boi. To nie jęczmień. Quote
Guest Przemek Posted March 1, 2019 Report Posted March 1, 2019 Na jęczmień jeszcze czas wariat by tylko siał! Quote
Guest Marek Posted March 1, 2019 Report Posted March 1, 2019 Bywały kiedyś lata że razem z ojcem sialismy w lutym owies. Pamiętam w tamtym roku o tej porze leżał snieg... Kilkustopniowyv mróz w dzień nie pozwalał na żadne polowe pracę. Klimat się zmienia.. Quote
Guest Gość Posted March 2, 2019 Report Posted March 2, 2019 Dziś zasiana jara. Przewodka. Jutro może pokropić. Wcale tej wilgoci nie jest za dużo Quote
Daria.rolnik Posted March 2, 2019 Author Report Posted March 2, 2019 Zgadza się nie było w zimie zbyt wielu opadów deszczu i śniegu a i w poprzednim sezonie brakowało wilgoci, ale zależy też od ziemi. U mnie w tym tygodniu podczas siania owsa dosłownie kurzylo się za traktorem, a na niektórych polach ciężko było saletre posiac bo mokro Quote
Guest Tomasz Posted March 7, 2019 Report Posted March 7, 2019 Jaką przewodke siales? Jaka się nadaje na słabsze ziemię? Quote
Guest Jarekk Posted March 17, 2019 Report Posted March 17, 2019 U mnie już posiane pszenżyto jare owies i pszenica. Zastanawiam się nad peluszka Quote
Recommended Posts