Gość Jerzy Napisano 5 Stycznia 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Stycznia 2019 Macie jakieś sprawdzone metody/preparaty do zapobiegania/zwalczania nicieni? Najbardziej interesuje mnie zwalczania w uprawie papryki foliowej. Cytuj
Darekspire Napisano 7 Stycznia 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2019 Dołączam sie do pytania, ktos cos ma sprawdzonego z tego co wiem to vydate a macie jakies inne mniej niszczace wszystko co popadnie nawet te porzyteczne. Slyszalem o poplonach ale rozne sa opinnie odnosnie tych upraw Cytuj
Gość Marian Napisano 7 Stycznia 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2019 Huwa san ale niszczy wszystko Cytuj
Gość Jerzy Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2019 W dniu 7.01.2019 o 16:48, Darekspire napisał: Dołączam sie do pytania, ktos cos ma sprawdzonego z tego co wiem to vydate a macie jakies inne mniej niszczace wszystko co popadnie nawet te porzyteczne. Slyszalem o poplonach ale rozne sa opinnie odnosnie tych upraw Stosowałem vydate niestety nie dał rady z nicieniem w 100% Cytuj
Darekspire Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2019 Tez jestem tego zdania ze nie daje rady. Jego by trzeba w polowie lipca podac wtedy kiedy najbardziej zeruje ewentualnie troche wczesniej Cytuj
Gość centrum Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2019 Jaką dawke stosowaliscie tego vydate , bo jestem zainteresowany tym środkiem poniewaz mam spory problem z nicieniami. Bardzo duzo rozwidlonej i wolniej rosnie . Cytuj
Gość maks Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2019 (edytowane) Gdzieś to znalazłem i kopiuje, może Wam pomoże: Jednym z niewidocznych gołym okiem problemów może być obecność w glebie nicieni patogenicznych. Uszkadzają one system korzeniowy i uchylają wrota do kolejnych infekcji. Z moich obserwacji wynika, że być może należy zmienić podejście do uwiądów w uprawie papryki – mówił T. Domański. – Należy raczej traktować je jako skutek wystąpienia kompleksu czynników niesprzyjających. Ważniejsza powinna być profilaktyka, a nie tylko zwalczanie objawów. Koppert wprowadził serię preparatów, których aplikacja tworzy program ochrony polepszający zdrowotność roślin – NatuGro. W jego skład wchodzą produkty Trianum-P, Vidi Parva, Vidi Terrum, Vidi Fortum. Stosowanie poszczególnych produktów jest uzależnione od występujących warunków i zapotrzebowania. Przedstawiciel firmy zalecał stały monitoring występowania szkodników papryki i ewentualne stosowanie środków biologicznych. Edytowane 1 Lutego 2019 przez IGRiT Cytuj
Daria.rolnik Napisano 12 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Lutego 2019 Może to wam pomoże: https://agrodoradca24.pl/14/jak-zwalczac-nicienie-w-ziemniakach-4258.html Cytuj
Gość Andrzej Napisano 14 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Lutego 2019 W dniu 12.02.2019 o 08:39, Daria.rolnik napisał: Może to wam pomoże: https://agrodoradca24.pl/14/jak-zwalczac-nicienie-w-ziemniakach-4258.html Stosowałem te wszystkie środki i pozbylem sie nicieni. W dniu 7.01.2019 o 04:48, Darekspire napisał: Dołączam sie do pytania, ktos cos ma sprawdzonego z tego co wiem to vydate a macie jakies inne mniej niszczace wszystko co popadnie nawet te porzyteczne. Slyszalem o poplonach ale rozne sa opinnie odnosnie tych upraw Co do poplonow u mnie ta metoda się nie sprawdziła Cytuj
Gość Gość Napisano 14 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Lutego 2019 Byłem na szkoleniu to rekomendował przedstawiciel bactim reduktor na nicienie m.in.do mieszania z glebą. Ktoś to używał? Cytuj
Gość Mózg Napisano 26 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 26 Lutego 2019 W dniu 9.01.2019 o 17:25, Gość centrum napisał: Jaką dawke stosowaliscie tego vydate , bo jestem zainteresowany tym środkiem poniewaz mam spory problem z nicieniami. Bardzo duzo rozwidlonej i wolniej rosnie . Dzierżawa chłopy, reszta to tylko strata pieniędzy, vydate krótkie działanie ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto Cytuj
Gość rolnik Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Lutego 2019 20 godzin temu, Gość Mózg napisał: Dzierżawa chłopy, reszta to tylko strata pieniędzy, vydate krótkie działanie ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto Skoro masz doświadczenie to podziel się info jak stosowałeś i w jakiej dawce że słabe efekty były ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi