Guest wili Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 Dzień dobry. Mam pytanie do kolegów po fachu a mianowicie jakie informacje powinne się znaleźć na etykiecie worku z ziemniakami aby było to zgodne z przepisami prawa w naszym kraju? Quote
Guest zatwardziały rolnik Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 nr producenta ziemniaka Quote
Guest Ziem..... Posted December 11, 2018 Report Posted December 11, 2018 A jak wpisze czyjs numer i powiem że od niego kupiłem to jakoś to sprawdza czy jak Quote
Guest Paweł Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 Dlaczego chcesz pisać czyjś nr nie masz swojego? Quote
Guest Ziem..... Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 Chodzi mi o to czy to ktoś sprawdza. Czy tylko chcą zobaczyć nr i tyle Quote
Daria.rolnik Posted February 2, 2019 Report Posted February 2, 2019 Musisz napisać nazwę odmiany. Chodzi o to że sprawdzą czy jest ona zarejestrowana. Jeśli nie posiadasz swojego numeru to musisz napisać numer tej osoby od ktorej te ziemniaki kupiłeś. Tylko że ta osoba posiadając własny numer wypełnia tabelkę (tzn ewidencję ponieważ musi to robić) komu i ile sprzedała więc ,,teoretycznie,, gdy podasz jej numer to wtedy te osobę mogą sprawdzić. Rozumiesz?? Ja jako rolnik zawsze podaje numer i nazwisko podczas kontroli ale jeżeli chodzi o kogoś kto kupuje od drugiej osoby to wystarczy numer tamtej osoby Quote
Daria.rolnik Posted February 6, 2019 Report Posted February 6, 2019 http://www.coboru.pl/Polska/Rejestr/rejestr_KR.aspx Nakliknij na samym dole Lista odmian rolniczych wpisanych do krajowego rejestru w Polsce Strona od 61 Quote
Guest Maksiu Posted February 7, 2019 Report Posted February 7, 2019 Koleżanka ma wyrobiony numer? Jaki koszt wyrobienia? Quote
Guest Gość Posted February 7, 2019 Report Posted February 7, 2019 W dniu 10.12.2018 o 22:46, Gość Ziem..... napisał: A jak wpisze czyjs numer i powiem że od niego kupiłem to jakoś to sprawdza czy jak Wyrobiles numer? Quote
Daria.rolnik Posted February 7, 2019 Report Posted February 7, 2019 Wyrobienie numeru to koszt 10 złoty więc wydaje mi się że lepiej mieć własny dla własnego spokoju. Quote
Guest Nikodem Posted November 18, 2020 Report Posted November 18, 2020 O jaki numer chodzi i gdzie go wyrobić Quote
Recommended Posts