Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

CENY JABŁEK EXPORT 2018/2019

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, Gość yhy napisał:

Za 3 kilo

Trochę więcej optymizmu. Wy zapłaciće więcej a my wam ładniejsze jablka wyprodukujemy. A jak będzie dno to nie będzie czym handlować tylko przemysłem

• Odpowiedzi 1.4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Kupiec
Napisano

Na Broniszach wczoraj ładna alwa 12zł, jabłko praktycznie każdy daje na 10, aż tak słabo idzie export? 

Gość piotrek
Napisano

słabo to sie zrobi niebawem jak sie otworzą komory nie każdego stać trzymać do kwietnia po za tym występuje czekolada i czas ma tu znaczenie

Gość Pioter
Napisano
54 minuty temu, Gość piotrek napisał:

słabo to sie zrobi niebawem jak sie otworzą komory nie każdego stać trzymać do kwietnia po za tym występuje czekolada i czas ma tu znaczenie

A to może być jeszcze gorzej?

Te ceny te przecież śmiech na sali

Napisano

wszystko jest możliwe. Może być tak że bedziesz chciał opchnąc za 40 gr i nie bedzie kupca

Gość kuzyn
Napisano

na exsport w tym roku myśi być jabko exstra na Broniszach to 90% to jabłko które nie pójdzie na exsport

Gość Pioter
Napisano
22 minuty temu, Gość kuzyn napisał:

na exsport w tym roku myśi być jabko exstra na Broniszach to 90% to jabłko które nie pójdzie na exsport

Z czego jeszcze 50% nadaje się prosto na bdf i tylko cenę zanizają

Gość Ojciec Dyrektor
Napisano

Zaprawdę powiadam Ci, towar na Broniszach musi być igłą bo jak nie to z towarem wrocisz do domu...suchy jakby co wybawi Cię od złego....

Gość gość
Napisano

góra jak cię mogę a dół premysł ,ja jak na palecjie to juz całkowicie spad .Taki towar jest na Bronkach

Gość gość
Napisano

za małe wymogi sa na przemysł ?Z giłych jabłek robić soczki dla dzieci ,jak to można pic?

Gość Ojciec wicedyrektor
Napisano

Nie lękajcie się....

Tak trzymać i nie popuszczać...

Napisano
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

góra jak cię mogę a dół premysł ,ja jak na palecjie to juz całkowicie spad .Taki towar jest na Bronkach

Jaka cena taki towar

Gość maniek
Napisano

Panowie jakie ceny szampiona idareda i prinsa z kontroli ? Chyba ceny bez zmian bo cisza nikt nie chandluje

Gość Sadownik
Napisano

Spokojnie panowie....jeszcze 3tyg i tylko jeden kierunek...wzrost ceny pewny

W2014 ceny wystrzeliły w marcu....wtedy też przemysł był po 8 gr i deser po 40 jesienią...

Wytrzymać a potem konsumować zyski... 

Gość robert
Napisano

tak wzrost cen w momencie w którym ludzie zaczna otwierać pelne komory.....genialna logika

Napisano
Godzinę temu, Gość gość napisał:

przecież ceny są dobre ,przy tym urodzaju nie ma co przesadzać

Zacznij się leczyć, albo zacznij produkowac owoce