Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
12 minut temu, Gość Tomek napisał:

Panowie handluje ktoś z tym oszustem Rafał Pluta z Chabierowa 

wisi kase i ślad zaginął

Nie handlowałem z nim ale legendy już po okolicy krążą.Nie tylko Ty wtopiles.Z czegoś tego JCB nowego kupił 

Napisano
33 minuty temu, Sieradzak napisał:

Nie handlowałem z nim ale legendy już po okolicy krążą.Nie tylko Ty wtopiles.Z czegoś tego JCB nowego kupił 

To trzeba będzie zrobić porządek na rewirze ;)

Gość Rolnik .p
Napisano

Do kiszenia z Kozienic na miejsce przywożą po 0.50 do Charsznica .Piękny towar i mają dużo a kapusta mrozy przetrzyma śniegiem zasypało i nic jej nie będzie 

Napisano
3 godziny temu, Gość Tomek napisał:

wisi kase i ślad zaginął taki sam jak Kisiel z dobraniewic koło proszowic. 

Napisano
10 godzin temu, Gość Dług napisał:
13 godzin temu, Gość Tomek napisał:

wisi kase i ślad zaginął taki sam jak Kisiel z dobraniewic koło proszowic. 

Drugi Kisiel 

Napisano
28 minut temu, Gość Dług napisał:

Drugi Kisiel 

Wracają praktyki z przed 8 lat tylko że teraz przyjdą na dużo większą skalę, tak się dzieje gdy wieś politykuje a resztę dopowiedzcie sobie sami. Pa,pa.

Gość Rolnik z centrum
Napisano

Ludzie nie mogli korzeniowych kopać bo cały czas padało to kapustę wszystką z nudów pozbierali !!

Napisano
19 godzin temu, tradekraków napisał:

To co zostało napewno nie da rady . Duży mróz.

Tak  duży mróz  i czyma długo  przemarzła po ptokach trochę  jest po polach i nietak małe kawałki. 

Napisano

Jakie u was ceny na market za białą kapustę ? Łęczyca 0.80gr drgnie do góry cena jak myślicie ?

Napisano
16 minut temu, Gość Ele napisał:

Jakie u was ceny na market za białą kapustę ? Łęczyca 0.80gr drgnie do góry cena jak myślicie ?

Chyba się ciesz z tego wam płacą bo z Sieradza, Kozienic przywożą do małopolski po 50 groszy.

Gość Rolnikk
Napisano
58 minut temu, Gość Ele napisał:

Sieradz 70gr netto

Gość Gość
Napisano
W dniu 26.11.2023 o 15:25, Gość Kmi napisał:

W tamtym Roku też miała przemarznąć małopolska w nocy -2 dzień 0 także jak na kapustę to za mało do -10 wytrzyma

Nie bo mróz był tylko chwilowy 3 czy 4 dni wiem bo ciolem w grudniu a  w tym już 2 tydzień trzyma więc astalawista😭

Napisano
15 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie bo mróz był tylko chwilowy 3 czy 4 dni wiem bo ciolem w grudniu a  w tym już 2 tydzień trzyma więc astalawista😭

W rym roku jest ciekawa sytuacja bo mimo długich mrozów ziemia nie wszędzie jest zamarznięta i  może wyciągnie. Ja już nie mam ale w pobliżu została na polu i będę obserwował co się stanie.

Napisano
45 minut temu, Gość Gość napisał:

Wczoraj wyciąłem 2 głowki, zostawiłem w garażu i nic jej nie jest, wszysko ok doszła

Gość Gość
Napisano

Ludzie co to za cena na dzisiejsze koszty produkcji 40-50 gr przemysł.Polak robi jak wół a markety się cieszą 

Gość Rolnik z centrum
Napisano

Idiotów  wśród nas rolników nie brakuje , ale już się zaczyna poszukiwanie kapusty !!

Napisano
4 godziny temu, Sieradzak napisał:

Puki co to jakoś tego nie zaobserwowałem.

W moim regionie kapusta sprzątnięta ale korzenia to w hu w polu zostało

Napisano

Koło Sieradza to samo.Kto nie sprzątną to jest po ptakach.Nie wiem skąd biorą się wpisy że wyciął główkę położył w piwnic i jest OK.Jakim cudem jak -10-12  było kilka razy z rzędu.