Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny Jabłek Na Giełdach 2017/2018

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

teraz tak będzie, drobniejsze na export będzie w takiej samej cenie albo lepszej niż grube na rynku.

zwyczajnie pewnej ceny giełda przeskoczyć nie może.

• Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Kubota i truskawka życie
Napisano

wlasnie ze może powinno byc50zl za klatkę eksport 1,50 a przemysł 0,90 i tak ci roku

Napisano

Gówno może, Bronisze to rynek hurtowy, nie podasz do hurtu to nie podasz tylko będziesz stał, jak kupi hurtownik po 50zł za skrzynkę to od niego musi kupić to sklepikarz, który zapłaci 60zł, to na sklepie musi wystawić to jabłko z 6zł/kg, a wtedy stanie zejście.

Nieraz i nie z jednym towarem tak było, że eksport przy brakach płaci więcej, a na rynku zejście staje.

Gość Sadownik
Napisano

po ile teraz drobne jabłko na giełdzie w sandomierzu

Drobne to trzeba było na spady wywalić po 1zł. A nie teraz na rynek badziewie pchać :)

Gość Kubota obciach dzisdostwo
Napisano

Drobne to trzeba było na spady wywalić po 1zł. A nie teraz na rynek badziewie pchać :)

bujaj się ciekawe po ile ty zdążyłeś przemysł wychandlowac bo ja byłem patriota i czekałem do końca i taniej jak po 0,80 nie oddałem exporty tez taniejhak 1,8 nie puszczam czekam
Napisano

bujaj się ciekawe po ile ty zdążyłeś przemysł wychandlowac bo ja byłem patriota i czekałem do końca i taniej jak po 0,80 nie oddałem exporty tez taniejhak 1,8 nie puszczam czekam

Czekaj dalej, ale jakby co mogę podstawić BDFa hahahahaha

Napisano

Przecież w tej chwili za przemysł z zielonych można dostać ponad 1,1 lub jonagoldów, za suchy z reszty odmian spokojnie 1zl, i raczej do góry to idzie

Gość Sadownik
Napisano

Ten od BDFa chyba nie potrafi przechowywac jabłek jak swoje wszystko sypie :). A przecież za ładne Jonagoldy już dają 1.90zł . Jedynie Gloster i Idared jest tańszy.

Napisano

Czym się podniecacie jak z drzewa można było idareda sprzedać w skrzynie po 1,50! Policz sobie koszty do tej pory ile zarobiłeś heh

• 2 weeks later...
Gość kolarz
Napisano

15,02 na bronkach pękła 100 za boskopa,80 za cortland lobo 60 alwa empire.Ex z ulo

To już jest chore

Gość Gielda
Napisano

Ale podawalność jest już znikoma na te pieniądze, takie ceny to tylko warzywniak z dobrego miejsca w Warszawie przeskoczy, gdzie przychodzi bogaty klient i nie patrzy na ceny. 

Napisano
W dniu 13.02.2018 o 18:36, Gość ooo napisał:

po ile szampion na giełdzie w sandomierzu

a ile trzeba ja ok. Sand

Gość maniek
Napisano

W Sandomierzu się handlarzom nóż w kieszeni otwiera, bo nawet za elise ze zwykłej przechowalni muszą płacić po 25zł...już się odgrażają że zobaczymy za niecały rok :lol:    zobaczymy B)

Gość Gustlik
Napisano
10 godzin temu, Gość Xxx napisał:

Nie ma takich cen kolarzu

Gdzie on widział 100za szarą