Gość gość silol Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 Witam wszystkich , mam pytanie tu powinno pisać się ceny, a większość to pieniacze którzy krzyczą będzie 5 albo 0,5 każdy ma swój rozum sprzedaje kiedy mu pasuje, prawda jest taka że jabłko musi iść cały , część sprzedała z drzewa i dobrze część sprzedaje , a część trzyma, w innym wypadku jak każdy by trzymał to napewno nie byłoby dobrze. Tak że piszcie o cenach, a niech każdy sam pilnuje swojego interesu, albo załóżcie temat fantazje z jabłkami, lub cuś takiego. Co do cen red cheff 2,2 zł w skrzyni.
Gość gala Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 w holandi jedno jabłko kosztuje 0,75 euro , powtarzam za jedno jabłko 0,75euro , informacja pewna
Gość heh Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 to jedz do Holandii i handluj na sztuki bedziesz milionerem
Gość Sadownik Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 3 godziny temu, Gość heh napisał: to jedz do Holandii i handluj na sztuki bedziesz milionerem Co do cen komora ulo+fresh Ligol 7+ 2zl Prince 7+ 2zl gloster 7+ 1,5zl Golden 7+2zl gala must 6,5+2zl towar po delikatnym gradzie po sortowaniu odeszło średnio 15% na soki i obieranie po 1zl
Gość Sam szykuje Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 Podaje realne ceny w okolicach grojca jabłko samemu szykowane nie sortownia idared 1,50 od 7+ ligol 1,70 akwarium 1,60 od 6,5+ golden gala schempion 1,80 od 7 jabłko Z ka po smartfresch zejście słabe na palety
Gość Sadownik Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 To bardziej się opłaca dać na sortowanie
Gość Sadownik Napisano 3 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2018 Godzinę temu, Gość Sam szykuje napisał: Podaje realne ceny w okolicach grojca jabłko samemu szykowane nie sortownia idared 1,50 od 7+ ligol 1,70 akwarium 1,60 od 6,5+ golden gala schempion 1,80 od 7 jabłko Z ka po smartfresch zejście słabe na palety Jak pisałem wcześniej, na sortowanie większość odmian po 2zl od 7 tylko idared 1,6 i gloster 1,5. Gala paskowana są oferty po 2,2_2,3zl za kilo w skrzyni,ale towar musi być super bo idzie na zachód. Takie ceny można wynegocjować, sortowanie niezłe, pieniądze pewne ale po 2,3 miesiącach. Słyszałem że zaczynają szukać czerwoniaków, za 1,6_1,7 z kilograma w skrzyni i na zachód wysyłają. Sami kupcy mówią że zaczyna brakować niektórych odmian.
Gość warka Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 kto ma ładne jabłka w KA moze spokojnie czekać bo cena wrośnie i pewnie będzie wyższa niż 3 zł ,ale jak kto ma słabe jabłko to powinien sprzedawać nie czekać bo cena za słabe jabłko raczej nie wzrośnie, a jabłka pogniją
Gość robert Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 Tak bedzie wyższa niż 3 zl po 4 zlote bedzie buahahahh zaraz zejście stanie jest dzien kobiet w Rosji potem świeta i wchodzą nowalijki co rok ten sam scenariusz
Gość drobny produncent Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 Moim zdaniem cena wzrosnie może i do 3 pln w maju ale pytanie ile towaru będzie dobrej jakości w komorze. Każdy podejmuje decyzje sam. Ja sprzedaje teraz. Tylko ceny o których czytam 2 pln i powyżej w okolicy Warki nieosiągalne. Chyba ze na sortownie gdzie potem w skrzyni 280 kg i średnia cena 1,5
Gość Sad Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 Co rok ten sam scenariusz racja. Tylko w tej chwili handlowcy dzwonią jeden przez drugiego i chcą kupić jeszcze po starej cenie. Za gald i princa proponują 2zł a są oferty z płatnościà przy kole w karton 2.2zł. 2zł to płacą za wage w skrzyni przy samochodzie z kaucją za skrzynie. Także nie płaczcie już
Gość hmm Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 Tez mi biznes sprzedać w maju po 2,40 zamiast po dwa teraz. Doliczyć prąd i ryzyko że mi odpadnie 30 % towaru to gorzej wyjde trzymając niż sprzedac teraz i mieć spokój. Ale niech każdy robi jak uważa. Kurs dolara jest słaby dla Rosji już teraz te ceny są wysokie
Gość gość Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 3 godziny temu, Gość Sad napisał: Co rok ten sam scenariusz racja. Tylko w tej chwili handlowcy dzwonią jeden przez drugiego i chcą kupić jeszcze po starej cenie. Za gald i princa proponują 2zł a są oferty z płatnościà przy kole w karton 2.2zł. 2zł to płacą za wage w skrzyni przy samochodzie z kaucją za skrzynie. Także nie płaczcie już Kolego tak przy kole 2,2 i najlepiej 350 kg jabłka w skrzyni. Zejdź na ziemię
Gość wgr Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 3 godziny temu, Gość hmm napisał: Tez mi biznes sprzedać w maju po 2,40 zamiast po dwa teraz. Doliczyć prąd i ryzyko że mi odpadnie 30 % towaru to gorzej wyjde trzymając niż sprzedac teraz i mieć spokój. Ale niech każdy robi jak uważa. Kurs dolara jest słaby dla Rosji już teraz te ceny są wysokie 2,4 zł to będzie w połowie marca , a w maju to najmniej 3zł, zainteresowanie jabłkiem exportowym bardzo duże , kupcy dzwonią i proszą się o towar
Gość Beata Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 Ci co tak trzymają i mówią ze za mało to są i tak zawsze w plecy cy to z jabłkiem przemysłowym czy to z exportowym No i dobrze bo inni sadownicy mogą lepiej sprzedać na bieżąco pozdrawiam rozważnych sadowników ceny na ten tydzień bez zmian to 1,5 za idared groster 1,80 za szlachetne odmiany id 7+ zamówień skromnie. Zejście słabe jak na ta podaż towaru i ogólnie dziwny tok aż się boje cen gdy jabłek będzie trochę więcej
Gość Robert Napisano 4 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Marca 2018 Beatko co to znaczy odmiany szlachetne? Nie ma takiego pojęcia w sadownictwie. Jest uszlachetnianie. Juz 2 tyg temu w karton było za alwe 2.1 prince 2 red delixious 2.5 idared 1.5 1.6 Golden 6.5 + 1.9 jonagoldy ligol 1.8 1.9. Warka. Ceny nie spadly, a wręcz mamy tendencje w górę. Tak tak jabłka jest dużo, tylko ze 70 % to syf zamknięty w takim stanie na jesieni. Porządnie wyprodukowany towar trzyma się dobrze jak zwykle. U mnie 3-4% odeszlo. Pozdrawiam rzetelnych sadownikow i rzetelnych kupców
Gość Prawdę pisać Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 Oszukujecie siebie wmawiacie sobie ceny których nie ma i tendencja spadkowa jest bo zejście bardzo słabe ceny od 1,5 do 1,8 za gale i red chef i te wynalazku to może i 2 zł by było zamówień brak
Gość Sadownik Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 9 godzin temu, Gość gość napisał: Kolego tak przy kole 2,2 i najlepiej 350 kg jabłka w skrzyni. Zejdź na ziemię Czytaj ze zrozumieniem, to nie będziesz głupio komentował.
Gość Jorik Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 tendencja spadkowa, człowieku weź nie rób sobie żartów
Gość Robert Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 Proszę pisać prawdę. Kolego ceny są takie jak napisałem wczoraj wieczorem. Jak się dajesz oszukiwać i sprzedajesz po niższych to Twoja sprawa. Chyba ze jesteś kupcem nie mogącym kupić bo cena za wysoka Co do wynalazków jak to nazwałes- to jest przyszłość, nowe odmiany, a nie idared czy jonagoldy. 2.4 2.5 za red delicious na porządku dziennym, ale co się dziwić skoro prince jest po 2
Gość ```` Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 Wcale nie ma takiego parcia na jablko,wiem bo sprzedaje swoje.Moze i jablko zdrozeje,ale to chyba Idared i nie teraz.Wrzuccie na gielde ogloszenie i zabaczycie sami jak jest...
Gość łukasz Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 towaru jest więcej niż sie wam wydaje w mojej okolicy nikt nawet kila nie sprzedał pelne komory stoją
Gość Sad Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 Kolego łukasz a pieniądze to wam do tej pory z nieba lecą
Gość lol Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 53 minuty temu, Gość Sad napisał: Kolego łukasz a pieniądze to wam do tej pory z nieba lecą Co jeden wpis to lepszy, chyba ty sobie człowieku nie zdajesz sprawy ile niektórzy mają na kontach,.
Gość Celesta Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 Co to kogo obchodzi. Piszcie ceny i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi