Gość ggg Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 Ja mam idareda z chłodni i też super leży ni c się nie dzieje!
Gość Adam Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 Z opisu wynika ze to oparzenie CO2.
Gość stefan Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 miernik co roku serwisowany?czy szkoda 180 pln?? wapno dokladane czy moze na narty pojechal i zapomnial?
Gość edward Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 zostawilem bez fresha po skrzyni szampiona,ligola,red chiefa i goldena w chlodni... ligol i szampion zaczely oczkowac golden z red chiefem tluste... mam nadzieje ze wgazie + smart fresh jest ok,ale do lata trzymac nie zamierzam
Gość robert Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 miernik co roku serwisowany?czy szkoda 180 pln?? wapno dokladane czy moze na narty pojechal i zapomnial? pisałem że błędy przechowalnicze wykluczone gość jest sadownikiem który wie co jest pięć KA miał jako jeden z pierwszych w okolicy. Jabłko nie przechowywyje sie tak jak zwykle. Nie u każdego ale są przypadki że sie towar nie nadaje. Jutro otwiera drugą komore zobaczymy jak szampion
Gość Ben Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 jak się aktualnie ceni: idared gloster gala ligol szampion dekosta
Gość The best Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 Ktoś piszę bzdury lub jednostkowy przypadek a każdy się tym podnieca.. Zenada
Gość robert Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 zobaczymy ile takich jednostkowych przypadków bedzie na wiosne.....nie jeden będzie płakał. Ale wrócmy do cen bo taki jest temat.
Gość Adam Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Stycznia 2018 I co z tego ze ma długo KA? Wystarczy awarja czujnika albo miernika i już jest problem. Sprawa jest jednostkowa i za długie posiadanie ka doktoratu nie dają więc mogło mu się przydarzyć.
Gość Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 Gdzie taka cena ?? Miałem propozycje 1,35-1,3.
Gość asia Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 Idared 1.4 okolice Warki szukaja bo mało jest trzeba czekać
Gość yhy Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 1,55 od 7 w karton z chłodni buahahah 1,3 to jest realna cena od rzetelnych firm
Gość Aaa Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 1.3 placa firmy za idareta na sortownie, w karton byc moze wiecej jest. Obecnie idaretem zainteresowanie duze.
Gość Grzes Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 Realna cena okolice warka 1.30 idareta i nic wiecej
Gość Jan Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 w karton da rade więcej, zależy od jakości i ilości i rodzaju opakowanie, zainteresowanie rośnie szybciej niż się spodziewałem
Gość Andrzej Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 Dziaj dzwoniłem do kilku grup i zainteresowanie jest tylko prince gala, golden itp. Idared zainteresowania prawie nie ma..
Gość Sylwek Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2018 ja nie dzwoniłem, do mnie z 2 dzwonili, zresztą wystarczy zobaczyć na ogłoszenia tu na portalu apropo sporów o ilość jabłek w tym sezonie: http://www.<adres zablokowany na tym forum>/wiadomosci/ze-swiata/6067-jablek-w-europie-jednak-jest-mniej-niz-przypuszczano
Gość Gość Napisano 5 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Stycznia 2018 Coś zaczyna się dziać w interesie dziś juz 4 tel. z ofertą kupna.
Gość aaa Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 6 Stycznia 2018 nie wiem czy jakas inna galaz rolnictwa dostaje tyle co sadownik, ale wiadomo ze kazdy widzi u drugiego ze ma lepiej, czy tak jest - watpie. Jak jablko u was sie przechowuje? U mnie szampion z KA ma jedrnosc 5-6.5 KJ myslalem ze bedzie lepiej troche;/
Gość heh Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 6 Stycznia 2018 no jak to, wg co niektórych największe kokosy ma skupowy na przemyśle sadownik dokłada do biznesu jabłko sie przechowuje słabiej niż zwykle. Nie ma reguły zależy u kogo ale "smalec" i oczkowanie występuje
Gość Karliczek Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2018 Ceny w górę to pośrednicy wylewają tu żale, 1000zl to 1 ha przy stratach ponad 70% to strasznie wielka pomoc, zabawne,
Gość WW Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2018 pośrednik to ma marże a cene końcową to konsument płaci, nie masz pojecia chłopie o handlu to idz wez sekator i idz w pole. Ciesz sie że wogóle dostajesz pomoc bo równie dobrze mógłbyś nie dostać nic. A jak dla ciebie ten 1000 zł na hektar mało (oczywiście masz w takim razie nie ubezpieczone bo po co, inaczej byś dostał 2 tys na hektar) to sie ujmij honorem i nie bierz. Od tego są ubezpieczenia aby pokrywały straty a nie państwo. Ale jak szkoda kasy na polise to twój problem. Najlepiej jakby ci dali 40 tys na hektar, to byś sie co rok modlił o mróz, mentalność polskiego chłopa
Gość Karliczek Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2018 ja nie mam pojęcia o handlu, a ty pojęcia o produkcji sadowniczej, tylko ja nie pisze ze coś o tym wiem, wiec idź na tematu handlarzy i tez się tu nie udzielaj, a ubezpieczone nie miałem bo nie można było ubezepieczyc, a po przymrozku to już było za późno, ciekawe czy handlarz by handlował jak by miał 2-3 lata rok na minusie tak jak to jest często w sadownictwie, rolnictwo jest praktycznie na całym świecie dotowane bo jest nie opłacalne i znacznie bardziej ryzykowne (głownie chodzi o pogodę) jak inne branże, jak by tak nie było to nie było by zwyczajnie co jeść, a jak raz na parę lat ma się opłacalność na poziomie 20-30% to już ból d*py handlarzy
Rekomendowane odpowiedzi