Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny Jabłek Przemysłowych 2017

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 817
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to skąd takie podniecenie cenami przemysłu ?  nikt nie pyta ile eksport każdy ile przemysl płaci......produkujecie przemysl czy deser ? jak nie ma przemysłu to nie ma po co w takim razie ciągle pytać po ile jest

Napisano

to skąd takie podniecenie cenami przemysłu ? nikt nie pyta ile eksport każdy ile przemysl płaci......produkujecie przemysl czy deser ? jak nie ma przemysłu to nie ma po co w takim razie ciągle pytać po ile jest

Gość Zosia Samosia
Napisano

to skąd takie podniecenie cenami przemysłu ? nikt nie pyta ile eksport każdy ile przemysl płaci......produkujecie przemysl czy deser ? jak nie ma przemysłu to nie ma po co w takim razie ciągle pytać po ile jest

Każdy pyta ile przemysł płaci a nie export, bo tytuł wątku brzmi "Ceny przemysłu". Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem. A ja się podniecam cenami przemysłu, bo w tym roku sam przemysł mam z przyczyn ode mnie niezależnych. Tak, wyprodukowałam "przemysł a nie deser" i nie jest to dla mnie żadna ujma. Jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat cen przemysłu ani nie interesuje cię to, to wystarczy tu nie wchodzić i nie zaśmiecać forum. Od cen jabłek innych przemysł jest inny wątek na forum.

Napisano

wiem jaki jest tytuł wątku, niunas tylko taki że watek o jabłkach deserowych jest mniej oblegany jak o przemysłowych. Jeszcze moze być taka sytuacja że przemysł bedzie po 0,80 a idared z KA po 1,20 0d 7, różne już cuda widziałem, wtedy sporo osób nie bedzie rwało tylko sypało jak ktoś ma sad średniej jakości

Napisano

@hmm uwierz mi że deseru też nie ma zbyt dużo. Posrednicy jasno to przyznają podobnie z gruszką też jej nie ma. W tym roku wszystko będzie drogie.

Napisano

Nie do końca będzie export drogi bo dolar leci na łeb dzisiaj już 3,5 zł a to niestety nie wróży drogiego exportu..

Napisano

Mimo wszystko sezon nie jest zły tla tych którym się urodziło a przemysłowe jest wykładna ceny reszty jabłek

Napisano

Miękkie serce twarda d*pa jak było 18 gr w tamtym sezonie to się nikt tak nie przejmował sadownikami jak teraz biednymi przetwórniamu

A ty ile dawałes pracownikowi za godzinę pracy ??? w ub.roku ha

Napisano

A ty ile dawałes pracownikowi za godzinę pracy ??? w ub.roku ha

jak było po 0,18to słupowi też mieli tyle samo a teraz to mam się opłaca POZOLE
Napisano

md-macierzyński dziś 74gr za zwykły i 85gr bez zgniłych/suchy/ okolice Grójca 75 -77gr

u Macierzyńskiego 0,85 zł za kg i 200 kg w skrzyni jabłek to standart

Gość Gustlikcentro DEFF
Napisano

Wilkow 0,87u Macierzynskiego prawda z tym standartem

u Macierzyńskiego 0,85 zł za kg i 200 kg w skrzyni jabłek to standart

Napisano (edytowane)

jak nie waga to cena jak nie cena to termin albo ... nie debatujcie tak nad tymi cenami bo i tak wam to nic nie da co najwyżej śmiech u ludzi na poziomie .

Edytowane przez IGRiT
Usunięto inwektywy. Ludzie na poziomie dyskutują na poziomie.
Napisano

jak nie waga to cena jak nie cena to termin albo ... nie debatujcie tak nad tymi cenami bo i tak wam to nic nie da co najwyżej śmiech u ludzi na poziomie .

a ten poziom to padnij ?