Gość hehhhh Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 nie masz swojego rozumu tylko sie pytasz na forum ? wróżbici twierdzą że bedzie 1,30 tylko jak na razie zamiast drożeć staniało jak co roku ten sam scenariusz zresztą To przypomnij sobie zeszły rok. A tak nawiasem mówiąc, za to wszystkie zamieszanie podziękujcie TVP Agrobiznes! Cytuj
Gość Marcin Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 A to co wy mysleliscie? 3 mln ton w kraju i przemysł bedzie po 1.2? I tak sie dziwie ze był te 90 kilka groszy. Co innego gdyby tak wymarzło jak w 2007 ze było 1 mln t jabłek. Swoja droga nie rozumie i tak tego bo mrozy były wieksze jak wtedy i to 2 fale a jabłek tylko o 30 proc mniej wg zeszłego roku. Cytuj
Gość Seba Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 To jak będzie z tym przemysłem Tanieje??Bo mam trochę i myślę co z tym zrobić poczekać ?? czy sypać Sprzedawaj nie czekaj. Jak to steropolskie przysłowie mówi lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Ceny i tak są dobre. Cytuj
Gość Leszek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 Apeluje aby nie sprzedawać taniej jak 0,95 gr nie bądźcie frajerami Cytuj
Gość gumiak w kubocie Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 A to co wy mysleliscie? 3 mln ton w kraju i przemysł bedzie po 1.2? I tak sie dziwie ze był te 90 kilka groszy. Co innego gdyby tak wymarzło jak w 2007 ze było 1 mln t jabłek. Swoja droga nie rozumie i tak tego bo mrozy były wieksze jak wtedy i to 2 fale a jabłek tylko o 30 proc mniej wg zeszłego roku. A skąd masz taką informacje że jest 3mln ton ? Może dowiedziałeś się z TVP, albo słuchałeś Pana emeryta profesora Makosza . Żadne z nich nie jest wiarygodne.Znam kilka wsi średnio 10 hektarowych i wiesz jakie tam mają plon w tym roku z hektara? 5ton i NIŻEJ a są sady że jest zero, dosłownie ZERO! Cytuj
Gość tomek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 a ja znam sady że jest wiecej niż w zeszłym roku to że w twojej okolicy wymarzło nie znaczy że całym kraju tak jest Cytuj
Gość Majkel Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 tomek, są już szacunkowe dane GUSu, jabłek jest znacznie mniej Cytuj
Gość Sadownik Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 A skąd masz taką informacje że jest 3mln ton ? Może dowiedziałeś się z TVP, albo słuchałeś Pana emeryta profesora Makosza . Żadne z nich nie jest wiarygodne.Znam kilka wsi średnio 10 hektarowych i wiesz jakie tam mają plon w tym roku z hektara? 5ton i NIŻEJ a są sady że jest zero, dosłownie ZERO! jak się dba tak się ma Cytuj
Gość tomek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 ja wiem że jest mniej, martwmy sie lepiej by sie dobrze przechowywało i był popyt a nie płakanie nad pięcioma groszami na kilu przemysłu..........jabłko w przechowalni i niektórych sie zachowywuje dziwnie, nie wiem czy jest za ciepło jak na tą pore roku czy co ale generalnie nie pachnie mi to dobrze Cytuj
Gość Zadowolony w cmornick Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 Ceny są i tak super aby co roku było w tych granicach Cytuj
Gość Gość Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 jak się dba tak się ma Przy -5 to mi nie mów o dbaniu, jak nie masz pojęcia. Inie wypisuj tu o złotych środkach, bo po takiej temperaturze to nic nie działa. Oprócz propagandy na te środki od firm doradczych . PÓŁNOCNY GRÓJEC 0,92. Cytuj
Gość Zadowolony Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 U mnie było -7 a i tak 5 kocur załadowałem a w tamtym roku 6 Cytuj
Gość Gregor Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 Witam ile gr maja skupowcy na kg przemysłu wie ktoś? Cytuj
Gość KICIA Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 U mnie było -7 a i tak 5 kocur załadowałem a w tamtym roku 6 Fajnie było jak te kocury ładowałeś? Jak było tak zimno to pewnie same wlazły 0.92 Cytuj
IGRiT Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 Witam ile gr maja skupowcy na kg przemysłu wie ktoś? Już o to się pytali: https://www.igrit.pl/forum/topic/1552-jabłka-przemysłowe-marża-pośrednika/#entry14354 Cytuj
Gość Pawełek Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 Ok 10gr Około 20gr Średnio 18 -20gr na kg, a w tym tygodniu chcą zarobić 25gr złodzieje!!! Cytuj
Gość Sadex Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 Fajnie było jak te kocury ładowałeś? Jak było tak zimno to pewnie same wlazły 0.92 widocznie nie masz pojęcia o sadownictwie po pierwsze to ha z targu drzewek nie sadze zreszta szkoda gadać jesteś tylko producentem przemysłu a przemysł to powinien być 0,30 gr to jest wystarczająca cena wtedy na rynku by zostali prawdziwi sadownicy a nie parchowcy Cytuj
Gość KICIA Napisano 7 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) widocznie nie masz pojęcia o sadownictwie po pierwsze to ha z targu drzewek nie sadze zreszta szkoda gadać jesteś tylko producentem przemysłu a przemysł to powinien być 0,30 gr to jest wystarczająca cena wtedy na rynku by zostali prawdziwi sadownicy a nie parchowcy Grójec 0,92 Edytowane 7 Listopada 2017 przez IGRiT Usunięto zbędne treści nic nie wnoszące a tylko podnoszące ciśnienie Cytuj
Gość dilly Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Bo są sadownicy = produkujący deser i parchownicy = produkujący przemysł 0,86 Tarczyn Edytowane 8 Listopada 2017 przez IGRiT Proszę się wzajemnie szanować. Cytuj
Gość konfident Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Listopada 2017 Bo są sadownicy = produkujący deser i parchownicy = produkujący przemysł 0,86 Tarczyn Ale jesteś filozof ! Wszedłeś tu od tygodnia i gadasz trzy po trzy . Zgłoszę Cię żeby zablokowali twoje IP. Nic tu nie wnosisz tylko siejesz popyline..Ani z Ciebie SADOWNIK ani skupiasz . Jesteś zwykły Trol.. Grójec 0,90. Cytuj
Gość kolejny sadownik w gumowca Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Listopada 2017 okolice Białej Rawskiej 0,85zł ale drodzy sadownicy spokojnie, wyczekują i patrzą za ile będziemy sypać! Bądżmy solidarni!!! Nie sprzedajmy jeśli spada cena, tak jak pisali wyżej i będzie ok, bo naprawdę jabłka nie ma dużo i naprawdę każdy zdąży sprzedać, bo inaczej cena deserówki siądzie na rynku i eksport. Będzie dobrze ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi