Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rynek Ziemniaka - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

heh, pewnie tak, przekopują grzędy i szukają ziemniaków pod pryzmami ;)

a tak swoją drogą to na kiedy spodziewacie się młodego?

ja koniec maja mam nadzieję wykopać pierwszą partię na spróbe :D

Napisano

Ja wsadziłem rządkę Red Fantazy w tunelu obok czego innego i w niedzielę będą już na obiad:-)

Napisano

Panowie. Kiedy z młodymi na giełdę wyjeżdżamy?

W Maju jak w Raju ... druga połówka maja ...

A co się pytasz bo jeszcze starych nie sprzedałeś?

Napisano

ZA ZIEMNIAKI MINIMUM 100ZŁ 100KILO NIE MNIEJ

PÓŹNYCH NIEMA WCALE WCZESNYCH NIEWIELE A WĘGRY I BUŁGARIA WYSUSZONi

gdzie te wasze 100zł/100kg łódź 10-12 zł 

Gość ziemniaki najlepiej denar
Napisano

młody ziemniak musiałem dzisaj odkryc z foli  i obredlić  radliny sie juz schodzą najlepiej rosnie w tym roku denar lord  radliny sie zeszły okoł 15 maja bendzie kopanie młodego sieradzkie ziemniaki rosną

Gość szybki 24
Napisano

młody ziemniak musiałem dzisaj odkryc z foli  i obredlić  radliny sie juz schodzą najlepiej rosnie w tym roku denar lord  radliny sie zeszły okoł 15 maja bendzie kopanie młodego sieradzkie ziemniaki rosną

to prawda denar w tym roku pod przykryciem jest najlepszy  a choledry stoją nie lubią zimna denar stara polska odmiana a nie zawodna

Gość tomek 21
Napisano

ja ziemniaki sadze co dziennie w nocy z zoną robie  dołek rozszezam wsadzam i kopie kopanie idzie

Napisano

Masakra wszystko czarne ziemniaki zmarzły jak jeszcze nigdy dotąd...

i po cieszkiej pracy a koszty ciekawe jak w sieradzkim bo kolo poznania pod wloknina tez dostaly

Gość ziemniaki zmazły
Napisano

u mnie koło kalisza wszystko zmazło ziemniaki nawet pod włókniną termometr miałem przy gróncie -7 stopni nie było szas  za duzy mróz  a w grucie bez przykrycia to nawet 2 cm pod ziemią zmazły kiełki

Napisano

Okolice Krakowa o 6ej rano -4st na wysokości 3 metrów. Ziemniaki czarne. Teraz jest +11st w słońcu, wiatr zimny jak diabli i bezchmurnie. Będzie w nocy więcej jak dziś.

Gość Stanislaw
Napisano

to w takim razie gdzieś coś ocalało? 

który region będzie do przodu?

jak na dolnym sląsku i pomorzu?

Gość marek ziemniaki
Napisano

ja miałem ubezpieczone i bardzo dobrze ze zmazły zgłosiłem szkode do PZU jutro mają przyjechać nie musze kopać ubezpieczyłem 10 ha   hektar na 15 tys. i mam czysty pieniądz tylko jeszcze troch radapu dołoze

Napisano

ja miałem ubezpieczone i bardzo dobrze ze zmazły zgłosiłem szkode do PZU jutro mają przyjechać nie musze kopać ubezpieczyłem 10 ha   hektar na 15 tys. i mam czysty pieniądz tylko jeszcze troch radapu dołoze

jasne cwaniaku, dołóż Randapu ...

potem ludzie narzekają, że w PL jest źle, jak ma być dobrze jak jeden drugoego tylko patrzy jak wyhu... no ale przykłąd idzie z góry :(

Napisano

U nas też poleciały, może nie do spodu ale krzaki od góry ładnie sparzyło. okolice Wielunia . Odsprzedam titusa jak by kto chciał.

Napisano

Są ubezpieczenia to ubezpieczył, a mrozu to raczej nie wyczarował więc nie wiem o co Ci chodzi i kogo niby wyhu.? Ubezpieczyciel prędzej Ciebie wyrobi niż Ty jego:-)