Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rynek Ziemniaka - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czemu w ogłoszeniach tylko województwo łódzkie ? Bo reszta wie po co i do kogo kopie a tamci ba sile próbują sprzedać, No bo przecież kapusta przerośnięta już jest, żal mi ESI!!

Gość Gość
Napisano

panowie ziemniaka jest i taka prawda ze albo po 5 zł i odbić koszty albo gruber i na zachód odrabiać sadzeniaka ;) przyszły rok będzie lepszy :)

Gość wielun rulez
Napisano

Czemu w ogłoszeniach tylko województwo łódzkie ? Bo reszta wie po co i do kogo kopie a tamci ba sile próbują sprzedać, No bo przecież kapusta przerośnięta już jest, żal mi ESI!!

EWI kolego grunt buraki sieją

Gość Tepić sieradz:)
Napisano

Na mlodym zarobia dobrzy stratedzy, cierpliwosci, wloknin jest sporo ale wydajnosc pozostawia duzo do zyczenia, pajace z sieradza sie przekopia i nie zaczynajcie ze grunt, bo nie wszedzie nakryte sa ladne, a co dopiero grunt? U nas gruntu do pierwszego kopania jest malo w stosunku do poprzednich lat. Wiecej jest poznych, a przyczynila sie do tego zimna wiosna. Pozdrawiam myslacych kopaczy pyry

Gość sasiad
Napisano

Na mlodym zarobia dobrzy stratedzy, cierpliwosci, wloknin jest sporo ale wydajnosc pozostawia duzo do zyczenia, pajace z sieradza sie przekopia i nie zaczynajcie ze grunt, bo nie wszedzie nakryte sa ladne, a co dopiero grunt? U nas gruntu do pierwszego kopania jest malo w stosunku do poprzednich lat. Wiecej jest poznych, a przyczynila sie do tego zimna wiosna. Pozdrawiam myslacych kopaczy pyry

Chciałbym żeby tak było, ale wątpię..u nas mało pokopane, a jak komuś wyszło to jest wydajność, u mnie nawet do 30t/ha do tego grunty są takie same albo i lepsze niż pierwsze kopane spod okrycia...aż tak dużo im nie potrzeba
Gość Rolnik Sieradz
Napisano

Na zjazdowej cena 7 zl na wyjsciu za żółtego, towaru nie ma dużo dwa rzędy

Możesz pomarzyć o cenie 7 zł po co oszukujesz Łódz wywoławcza 5zł za żółtego.

Gość Rafkrk
Napisano

W Krakowie brak zejścia cena leci w dol... ESI i do jutra 5 zl. Grunt wczoraj ruszył juz po sezonie a nawet się dobrze nie zaczął.

Gość Gość
Napisano

Panowie rolnicy problem leży w imporcie w ostatnich dniach wjechało przyplynelo

Kilkadziesiąt tysięcy ton ziemniaka wreszcie zrobić z tym dziadoskim działaniem firm

Gość niegdysoptymista
Napisano

Ale co można zrobić ? Stary układ ma w rękach handel i się msci po wyborach...z resztą ja nie rozumiem jak można kupować np z hurtowni ziemniaki z importu dwa razy drozsze, albo kto dopłaca sieciom handlowym że kupują drozszy towar

Napisano

w rado

w radomiu  16

nie rób popłochu kupowałem dzisiaj 2 razy po 6 i 8 zł  ceny  realne 16 zł to są na rynkach na kilogramówce  

Napisano

nie rób popłochu kupowałem dzisiaj 2 razy po 6 i 8 zł ceny realne 16 zł to są na rynkach na kilogramówce

Na rynku irga 2,5 zl a za worek promocja 35zl jak zobaczylem ceny to zal mi rolnikow.

Gość okurcze pieczone
Napisano

Chłopy kaliskie, sieradzkie, wieluńskie dostały szału ? kapusta w paletkach główek dostała?

Gość icojamoge
Napisano

A to jak jest na giełdzie ? Nic się nie przerabia ? Jedyna szansa, to zatrzymanie importu i większy popyt wewnętrzny, bo na ten moment ruchu nie ma, przykryte jeszcze są, a grunty to wczoraj wyrwałem i mało bulw, ale już są grube, do kopania jak najbardziej