Gość Tomek Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2017 kolego ja nie mówię ze nie mam mam 7 ha pod folia i już od tyg kopie a 4 pod włókniną i nie widzę do końca tyg żeby tam wjechać nawet spróbować Ziemniaki podlewane już 4 razy cudów nie ma A co do ceny zobaczymy przytoczę tamten rok początek 13 zł potem skok na 20 i cały tydzień tak było wiec nie wróżmy ceny bo chyba nie o to chodzi Dla nas każda złotówka na worku jest ważna za prace z tym przykrywaniem pilnowaniem podlewaniem. Cytuj
Gość Piotrek Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2017 A niech kopia i oddaja za poldarmo to potem sie cena zrobi. Nikt im nie zabroni oddawac ziemniakow skoro pekin czeka Cytuj
Gość Kolega z Błaszek Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2017 kolego ja nie mówię ze nie mam mam 7 ha pod folia i już od tyg kopie a 4 pod włókniną i nie widzę do końca tyg żeby tam wjechać nawet spróbować Ziemniaki podlewane już 4 razy cudów nie ma A co do ceny zobaczymy przytoczę tamten rok początek 13 zł potem skok na 20 i cały tydzień tak było wiec nie wróżmy ceny bo chyba nie o to chodzi Dla nas każda złotówka na worku jest ważna za prace z tym przykrywaniem pilnowaniem podlewaniem. No dokładnie nie jest łatwo też miałem 2.5 pod folią i kończe właśnie jeszze 2 auta i po folii ale cudów nie wykopałem mało nawiązały carrera mi spękała trzeba było uciekać jakoś sie upchło bo gruba i włóknine chciałbym zacząć z końcem tygodnia ale mam carrere i colombe i tez 3 razy podlewana ale jest sporo pod krzakiem koło 8-10 sztuk 6 sporych reszte lulka i obyś miał racje i podniesie sie... jak już skoków nie chce oby to co jest na poziomie 1.2 -1.4 zł kg sie utrzymało chodz 2 tygodnie to nie było by źle moim zdaniem.... bo z włókniny plon bd na pewno lepszy bo pod folią było 5 sztuk handlowego.... Cytuj
Gość Rolnik Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 5 Czerwca 2017 Jak tam cena Irgi na Warszawie sie utrzymuje? Cytuj
Gość Mateusz Napisano 6 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2017 Jak dzisiaj Irga była na Broniszach ? Cytuj
spioch Napisano 8 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 2017 Poznań wczoraj - 25 zł za worek średnio, przy czym ceny bardzo się zmieniają, wczesniej już było 20 zł. Oczywiście jest to cena z WGRO czyli już od pośrednika, któremu producent oddał za mniej niż 20 ... Cytuj
Gość Witek Napisano 8 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 2017 A jak stare? Szukaja na szpitale wiezienia stolowki itp? Cytuj
Gość Robert Napisano 8 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 2017 Młode od 25 do 30 stare 8 na broniszach Cytuj
Gość Ben Dover Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 Młody po 10 zł na Zjazdowej. Cytuj
Gość Gość Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 zjazdowa 14 bialy 16 wywolawcza Cytuj
Gość rolnik Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 kalisz 10 zł po 8 zł odawają muszą kopać bo kapuste sadzą po ziemniaku młody w tym roku plon wychodzi bardzo duzy plon ok 25 ton z ha Cytuj
Gość widz Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 Bezczelnie podgadujesz facet, trochę ludzi się wstrzymalo, zaraz będzie znowu 13-14 Cytuj
Gość handlarz Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 13-14 albo 3-4 Oby było to 13-14 Cytuj
Gość dziad Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 ciezko bedzie o cene.. w malopolsce widac wyrazne zwiekszenie nasadzen. grunt kwitnie. krzaki mocne Cytuj
Gość Grzechu Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 Kalisz 5 zl oddawają , qr** smiech normalnie, po c.uj to kopiecie,po co puszczacie tą cene,wcale na te rynki nie jedzcie tylko dajcie ogłoszenie i kopcie pod zamówienie i trzymac cene 15 zł, kopcie tyle na ile macie zamówienie a reszta niech se rosnie, a nie za darmo oddajecie Cytuj
Gość PiotrekAv. Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 To kiego ch... sadzicie jeden przed drugim po 10 ha pod przykryciem i sprzedajecie po ile kto da bo pekin do sadzenia!!! Gdzie tu rozum i logika!!! Zasadz po 5 ha jeden z drugim a pod pekinke pole zostaw a nie psujcie ceny wszystkim! Tak o Was myślę Sieradzaki Wróblewiaki ! John Deerami się tu przechwalacie , innych macie za gorszych to niech ziemniak do sierpnia będzie po 5zł za worek! Tego wam życzy rolnik z małopolski Cytuj
Gość jon Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 To kiego ch... sadzicie jeden przed drugim po 10 ha pod przykryciem i sprzedajecie po ile kto da bo pekin do sadzenia!!! Gdzie tu rozum i logika!!! Zasadz po 5 ha jeden z drugim a pod pekinke pole zostaw a nie psujcie ceny wszystkim! Tak o Was myślę Sieradzaki Wróblewiaki ! John Deerami się tu przechwalacie , innych macie za gorszych to niech ziemniak do sierpnia będzie po 5zł za worek! Tego wam życzy rolnik z małopolski Jestem z Wróblewa...i masz racje to co się dzieje to porażka totalna...ale niestety już nie tylko tu..Cała Polska oszalała na punkcie przykrywania,,,wczesnego sadzenia,kopania i sadzenia kapusty...Ja mogę się pochwalić jako jeden nielicznych że nie sadzę kapusty po pyrkach...nie śpieszy mi się z kopaniem z tego powodu...ale kasa potrzebna,,,co zrobić??na razie czekam,na giełdy już od dawna nie jeżdzę bo jak widzę tych rolników co groch maja i za darmo oddawają to mnie szlag trafia!!!!!!lcena się jeszcze zrobi tak myślę... Cytuj
Gość jon Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 Kalisz 5 zl oddawają , qr** smiech normalnie, po c.uj to kopiecie,po co puszczacie tą cene,wcale na te rynki nie jedzcie tylko dajcie ogłoszenie i kopcie pod zamówienie i trzymac cene 15 zł, kopcie tyle na ile macie zamówienie a reszta niech se rosnie, a nie za darmo oddajecie zgadzam się ;-) do mnie dzisiaj dzwonili jeden podrugim nawet za 8 zł chcieli kupić,rozłaczałem się żeby nie zje..bać ale są tacy co u nas kopią;-( żal!!! Cytuj
Gość młoda Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 to nie jest 2 zł za worek niema sie na co oglądać nawet 5 zł to nie jest zła cena niema co nażekać 1000 -1700 worków na dzień rolnicy kopią koło sieradza ziemniaków jest okrytych nawet jednej czwartej nie wykopane jak wszystkim dorosnie kazdy będzie chciał sprzedać rachunki opłaty kredyty Cytuj
Gość niebylec.uj Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 5zeta za worek juz sprzedaja? prorokuje naturalna selekcje.. Cytuj
Gość murzyn Napisano 9 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2017 Cypr, Rumun, Egipt mówi wam to coś? Jeśli nie to współczuję ? Cytuj
Gość ruski Napisano 10 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 10 Czerwca 2017 Wrocław 23zł/20kg niedziela pewnie ze 25zł będzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi