Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kiedy będą młode ziemniaki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dobrze ze miałem ubezpieczone na 20 tys od ha  ziemniaki we wtorek zgłaszam szkode  i rzeczoznawca niech szacuje gorzej ci co nie ubezpieczyli

Napisano

Co wy gadacie jakie mrozy mieliście? U mnie nic się nie stalo

Warka -5, a ty Miecio jesteś pewien ze nic?

Napisano

Ciekawe gdzie ubezpieczenie zawarles jak karencja 14 dni

tak karecja 14 dni ubezpieczenie opłaciłem 31 marca  liczy sie od dnia opłacenia polisy

Napisano

Warka -5, a ty Miecio jesteś pewien ze nic?

Podkarpacie było minus 6 tyle ze wczoraj było słonecznie i nagrzalo pod przykryciem i dziś 6 rano już słońce. Byłem jeszcze teraz sprawdzić i nic nadal nie zauważyłem.

Napisano (edytowane)

czym sie nakrecacie i tak za darmo towar oddacie czy zmrozi czy nie to co z tego

Edytowane przez IGRiT
usunięto inwektywy
Gość Norbert
Napisano

Nieziemski kompletny ale jedno wiem sadzę tam nie wiele około 10h w tym pod folię 3h i co wam powiem to powiem ci co się chfalą to h,,a mają tak że panowie dopiero po świętach a tu taka żenada .Jestem też podkarpackiego i ten kolega kturen opisuje że było minus 6 i nic klękajcie narody pozdro ci co piszą od żeczy łapka

Napisano

Nieziemski kompletny ale jedno wiem sadzę tam nie wiele około 10h w tym pod folię 3h i co wam powiem to powiem ci co się chfalą to h,,a mają tak że panowie dopiero po świętach a tu taka żenada .Jestem też podkarpackiego i ten kolega kturen opisuje że było minus 6 i nic klękajcie narody pozdro ci co piszą od żeczy łapka

Kolego jak trzeba jutro zdjęcia wstawię. Albo zapraszam poogladamy razem.
Napisano

i co panowie z tego ze sadzone na poczatku marca pogoda swoje zrobiła a tak po za tematem słychać ze pesje maja wzrosnac miedzy 20a30% ciekawe o ile wzrosma produktu rolnicze u rolnika nie na półce 10 lat temy sprzedawałem po wykopkach 1 zł a dzis masakra bieda w oczy zaglada

Gość Sieradzak123
Napisano

U mnie ziemniaki mrozu się nie boją, Rymarka już około 40 cm, jutro przewijam jak się uda, za miesiąc już będą wykopane, Arrow jakieś 30-40 cm, zapowiada się rekordowy plon

Napisano

Podkarpacie było minus 6 tyle ze wczoraj było słonecznie i nagrzalo pod przykryciem i dziś 6 rano już słońce. Byłem jeszcze teraz sprawdzić i nic nadal nie zauważyłem.

No to albo miałeś fuksa albo masz dobrze pole usytuowane albo patrzysz i nie widzisz ;)

Napisano

No to albo miałeś fuksa albo masz dobrze pole usytuowane albo patrzysz i nie widzisz ;)

Poważnie ziemniak jaki był w czwartek taki jest i dzis. Niegram kozaka ze wiedziałem ze mu nic nie bedzie bo bałem się w niedziele bałem sie i wczoraj. żadnych oznak czarnych i zwiednietych. łodygi liście zielone sztywne

Napisano

No to się ciesz i oby tak do piątku zostało. U mnie po jednej stronie pola chyba ziemiak dostał ale z drugije wygląda ok.

Napisano

u nas lezy ok 30 cm sniegu ziemniaki pod włókniną  mają ok 10 cm nie wiem czy przetrwają  swietokrzyskie

Gość Błaszki.
Napisano

Dostały dostały u mnie listki czarne nie wszędzie lecz miejscami widzę ciekawe co przyniosą te najbliższe 2 noce...

Gość rafallll
Napisano

I jak panowie przezyly wroblew 0stopni takze narazie ok zobaczymy dzisiaj

okolica Raczkowa kolego z Wroblewa rowniez 0 , jakos przeszlo , ciekawe jak reszta kraju

Napisano

U nas w pomorskim okolice Słupska wczoraj wszyscy na potęgę zaczęli sadzić ziemniaki. Wcześniej warunki na go nie pozwalały.