Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kiedy będą młode ziemniaki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Błaszki.
Napisano

Błaszki zaczynają jutro sadzenie pełną parą trzeba dokończyć sadzenie ziemniaka pod przykryciem w tym tygodniu. :)

Napisano

w malopolsce rekordowe nasadzenia wczesnych warzyw.. jak dokoncza sadzenia ziemniaka kapust pekina dalej seler itd=tysiace ha pod agrylem..

Gość Majki
Napisano

Tydzień różnicy w kopaniu ? Chyba żart.

wsadziłem riwiere 10 marca połowe dałem błak jak i ziemniaki sa juz na wierzchu drugą czesć wsadziłem bez ukorzeniacza i ziemniaki w ziemi połowe sytemu korzeniowego tak samo przykryte ukorzeniacz są efekty na młodym ziemniaku minimum tydzień różnicy w kopaniu

Gość Polak
Napisano

Kobietę się uprawia mokra, a ziemie suchą drogie ESI !

ESI robi wszystko odwrotnie niż reszta RP.

Gość sieradz
Napisano

Nie jest dobrze. Za ciepłe noce i dni.

18 hektarów okryłem w tym roku w tamtym roku zapłaciły młode ziemniaki ciekawe co będzie w tym  na razie ciepłe noce i gruntowe ziemniaki będą gonić  zaryzykowałem w zeszłym roku miałem 9 ha okryte

Gość Kolega z Błaszek
Napisano

Dajcie spokój jak wszyscy tak zwiększyli jeszcze raz tyle  jak Ty to po cenie 5 zł w połowie czerwca będzie za worek....

Napisano

18 hektarów okryłem w tym roku w tamtym roku zapłaciły młode ziemniaki ciekawe co będzie w tym na razie ciepłe noce i gruntowe ziemniaki będą gonić zaryzykowałem w zeszłym roku miałem 9 ha okryte

W tym roku okrywa nie ma dużego wpływu na przyspieszenie. Jedynie zabezpieczy przed przymrozkami ?
Napisano

18 hektarów okryłem w tym roku w tamtym roku zapłaciły młode ziemniaki ciekawe co będzie w tym  na razie ciepłe noce i gruntowe ziemniaki będą gonić  zaryzykowałem w zeszłym roku miałem 9 ha okryte

a co ma to wspólnego z gniciem czlowieku przykrywasz 18 ha przykrywasz i takie bzdury piszesz co ci zapłaciło w tamtym roku muysle ze moze 18 ar

Gość sieradz
Napisano

kazdy sadzi po to  zeby  zarobić i okrywa ziemniaki bo z tego sie zarabia   min, 10 tys, z hektara   ziemniak pózny to jest tani od lat 2 zł worek  

Gość małopolanin
Napisano

sieradz tak tak masz racje i juz masz zaplanowany nie zysk z tego ziemniaka tylko co juz za te ziemniaki kupisz... zeby sie w tym roku czasem nie pomylic.. ale tyrajcie tak dalej każdy w dupe łopatą dostanie

Gość marcin
Napisano

rumuni nas zaleją młodym ziemniakiem wczesne to temat stracony czerwiec lipiec 4zł

rumuni nas zaleją młodym ziemniakiem wczesne to temat stracony czerwiec lipiec 4zł

rumuni nie zdązą w tym roku zalać nas ziemniakiem   początek maja kopanie  ziemniaki juz powychodziły  z ziemi  z okryć

Gość Maro srdz
Napisano

U mnie to co przykryte tez zaczyna wychodzic. Myślę ze połowa mają optymalny termin kopania i jakiegoś godnego kalibrowego plonu.

Napisano

U mnie też już wyszło jakiś czas temu. W tym momencie jakieś 10 cm krzaczki pod folia ale sądzony kaliber 6cm.

Napisano

Bo co roku ziemniai o tej porze zaczynają wschodzić, a że niektórzy zielsko pomylą z ziemniakiem albo cm z milimetrami to już inna bajka  :lol:

Napisano

Zobaczymy jaki bd kwiecień jak będzie po 20 stopni i przymrozków żadnych nie będzie to czemu nie :) ale jak jakieś klęski ne będzie to przykrywane ziemniaki będą za marne grosze może te pierwsze 2-3 tygodnie.

Gość gość
Napisano

czyli u tych ekspertów co ziemniaki mają już powschodzone to teras niech kolejne tygodnie czekajom bo wszystko przemarznie teraz przez 3 dni