Marcin Napisano 24 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 24 Marca 2017 Ze szklarni? Pierwsze słysze To co w sklepach jest teraz sprzedawane jako młody pochodzi głównie z Maroka. Cytuj
Gość heerweg Napisano 26 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2017 czy wiecie coś o eksporcie młodych ziemniaków z polski na zachód europy? Cytuj
Gość Błaszki. Napisano 26 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2017 Błaszki zaczynają jutro sadzenie pełną parą trzeba dokończyć sadzenie ziemniaka pod przykryciem w tym tygodniu. Cytuj
Gość Kpr Napisano 26 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2017 w malopolsce rekordowe nasadzenia wczesnych warzyw.. jak dokoncza sadzenia ziemniaka kapust pekina dalej seler itd=tysiace ha pod agrylem.. Cytuj
Gość Obornik Napisano 26 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2017 Jakiej kapusty bo białej podobno mało nasion zeszlo z hurtowni... Cytuj
Gość Majki Napisano 26 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2017 Tydzień różnicy w kopaniu ? Chyba żart. wsadziłem riwiere 10 marca połowe dałem błak jak i ziemniaki sa juz na wierzchu drugą czesć wsadziłem bez ukorzeniacza i ziemniaki w ziemi połowe sytemu korzeniowego tak samo przykryte ukorzeniacz są efekty na młodym ziemniaku minimum tydzień różnicy w kopaniu Cytuj
Gość Jacek Napisano 27 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2017 Kobietę się uprawia mokra, a ziemie suchą drogie ESI ! Cytuj
Gość Polak Napisano 27 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2017 Kobietę się uprawia mokra, a ziemie suchą drogie ESI ! ESI robi wszystko odwrotnie niż reszta RP. Cytuj
Gość Majki Napisano 31 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 31 Marca 2017 Nie jest dobrze. Za ciepłe noce i dni. Cytuj
Gość sieradz Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 Nie jest dobrze. Za ciepłe noce i dni. 18 hektarów okryłem w tym roku w tamtym roku zapłaciły młode ziemniaki ciekawe co będzie w tym na razie ciepłe noce i gruntowe ziemniaki będą gonić zaryzykowałem w zeszłym roku miałem 9 ha okryte Cytuj
Gość Kolega z Błaszek Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 Dajcie spokój jak wszyscy tak zwiększyli jeszcze raz tyle jak Ty to po cenie 5 zł w połowie czerwca będzie za worek.... Cytuj
Gość Majki Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 18 hektarów okryłem w tym roku w tamtym roku zapłaciły młode ziemniaki ciekawe co będzie w tym na razie ciepłe noce i gruntowe ziemniaki będą gonić zaryzykowałem w zeszłym roku miałem 9 ha okryteW tym roku okrywa nie ma dużego wpływu na przyspieszenie. Jedynie zabezpieczy przed przymrozkami ? Cytuj
Gość gosc Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 18 hektarów okryłem w tym roku w tamtym roku zapłaciły młode ziemniaki ciekawe co będzie w tym na razie ciepłe noce i gruntowe ziemniaki będą gonić zaryzykowałem w zeszłym roku miałem 9 ha okryte a co ma to wspólnego z gniciem czlowieku przykrywasz 18 ha przykrywasz i takie bzdury piszesz co ci zapłaciło w tamtym roku muysle ze moze 18 ar Cytuj
Gość cienki bolek Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 Weź przeczytaj jeszcze raz, gdzie on o gniciu napisał. Cytuj
Gość jasnowidz Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 rumuni nas zaleją młodym ziemniakiem wczesne to temat stracony czerwiec lipiec 4zł Cytuj
Gość sieradz Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 kazdy sadzi po to zeby zarobić i okrywa ziemniaki bo z tego sie zarabia min, 10 tys, z hektara ziemniak pózny to jest tani od lat 2 zł worek Cytuj
Gość małopolanin Napisano 1 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Kwietnia 2017 sieradz tak tak masz racje i juz masz zaplanowany nie zysk z tego ziemniaka tylko co juz za te ziemniaki kupisz... zeby sie w tym roku czasem nie pomylic.. ale tyrajcie tak dalej każdy w dupe łopatą dostanie Cytuj
Gość marcin Napisano 2 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2017 rumuni nas zaleją młodym ziemniakiem wczesne to temat stracony czerwiec lipiec 4zł rumuni nas zaleją młodym ziemniakiem wczesne to temat stracony czerwiec lipiec 4zł rumuni nie zdązą w tym roku zalać nas ziemniakiem początek maja kopanie ziemniaki juz powychodziły z ziemi z okryć Cytuj
Gość Maro srdz Napisano 2 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2017 U mnie to co przykryte tez zaczyna wychodzic. Myślę ze połowa mają optymalny termin kopania i jakiegoś godnego kalibrowego plonu. Cytuj
Gość Majki Napisano 2 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Kwietnia 2017 U mnie też już wyszło jakiś czas temu. W tym momencie jakieś 10 cm krzaczki pod folia ale sądzony kaliber 6cm. Cytuj
Gość lucjan Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2017 Co roku ta sama gadka, te same przechwalki. Cytuj
Gość Seba Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2017 Bo co roku ziemniai o tej porze zaczynają wschodzić, a że niektórzy zielsko pomylą z ziemniakiem albo cm z milimetrami to już inna bajka Cytuj
Gość Michael Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2017 5-10 maja kopanie w tym roku folia. Cytuj
Gość Dive Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 3 Kwietnia 2017 Zobaczymy jaki bd kwiecień jak będzie po 20 stopni i przymrozków żadnych nie będzie to czemu nie ale jak jakieś klęski ne będzie to przykrywane ziemniaki będą za marne grosze może te pierwsze 2-3 tygodnie. Cytuj
Gość gość Napisano 4 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Napisano 4 Kwietnia 2017 czyli u tych ekspertów co ziemniaki mają już powschodzone to teras niech kolejne tygodnie czekajom bo wszystko przemarznie teraz przez 3 dni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi