Gość Alfabeta Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2020 34 minutes ago, Guest Siemano said: U mnie mówią deszcz i 8 mm deszczu we wtorek może mróz nie złapie co sądzicie? Złapie to złapie po co drążyć temat Cytuj
Gość Kpr Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2020 3 godziny temu, Gość Enolofos napisał: A Pan to z KOD-u ma się rozumieć ? A z ciężkiej pracy własnych rąk, moich rodziców, dziadków i dotacji UE. A Pan nie? No chyba że z 500+ i jarkowego odłożył Pan na nowe traktory, maszyny przechowalnie. Cytuj
Gość Andrzej Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2020 Panowie bo mówią u mnie deszcz i jednocześnie w nocy -1 możliwe że będzie? Szkoda by było gdyby umarzły grunt już 15-20 cm Cytuj
Gość Gosc Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2020 Nie wiem w którym roku, ale z 5-7lat wstecz, padało do wieczora, z tata stwierdziliśmy nie będzie mrozu, włókniną mokra itd. Rano było wielkie zdziwienie, wszystko złapało Cytuj
Gość Kpr Napisano 7 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2020 39 minut temu, Gość Andrzej napisał: Panowie bo mówią u mnie deszcz i jednocześnie w nocy -1 możliwe że będzie? Szkoda by było gdyby umarzły grunt już 15-20 cm Jeżeli by padało przy ujemnej temperaturze to bardzo dobrze - tak jak zraszanie czy zamgławianie w sadach bardzo dużo daje. Są też środki do oprysku przed mrozem- parę stopni na minusie ma ochronić- poszukaj w necie- sadownicy to stosują np Compo Frost Protect. Podobno do -8 ma ochronić tylko tanio nie będzie ale jak masz już takie duże ziemniaki to nawet 1000-1500zl/ha warto wydac. Cytuj
Gość Rambo Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2020 W następnym tygodniu Rumun do Pl jedzie bo już zaczynają kopac Ci z południa, na Rumuni na giełdach dosyć sporo młodej pyrki. Cytuj
Gość AB ziemniak Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2020 27 minut temu, Gość Rambo napisał: W następnym tygodniu Rumun do Pl jedzie bo już zaczynają kopac Ci z południa, na Rumuni na giełdach dosyć sporo młodej pyrki. Jakie tam ceny na giełdach? Cytuj
Gość Jan Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2020 5 godzin temu, Gość Rambo napisał: W następnym tygodniu Rumun do Pl jedzie bo już zaczynają kopac Ci z południa, na Rumuni na giełdach dosyć sporo młodej pyrki. Ja we wtorek zaczyna kopać ziemniaka spod foli więc z tym RUmun to nie ma szału Cytuj
Gość Aaa ziemniak Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2020 Godzinę temu, Gość Jan napisał: Ja we wtorek zaczyna kopać ziemniaka spod foli więc z tym RUmun to nie ma szału Jaki rejon i odmiana? Cytuj
Gość Aaa Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2020 16 minut temu, Gość Aaa ziemniak napisał: Jaki rejon i odmiana? Okolice Wroclawa , SOLIST Cytuj
Gość Malorolny Napisano 8 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2020 Panowie, kiedy zaczynacie kopać ziemniaki (nie tunele) spod płaskich przykryć? Jeżeli nie zmarzną to wydaje mi się, że za 1,5-2 tygodnie już będzie co ukopać. Cytuj
Gość AB ziemniak Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 8 godzin temu, Gość Malorolny napisał: Panowie, kiedy zaczynacie kopać ziemniaki (nie tunele) spod płaskich przykryć? Jeżeli nie zmarzną to wydaje mi się, że za 1,5-2 tygodnie już będzie co ukopać. Też tak szacuje Cytuj
Gość Git Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 Panowie jeżeli będzie 0 stopni to umarznie ziemniak? Cytuj
Gość Vvvpyrqs Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 23 minuty temu, Gość Git napisał: Panowie jeżeli będzie 0 stopni to umarznie ziemniak? Pod włóknina nie powinien grunt może lekko coś szczypnac Cytuj
Gość ROLNIK SIERADZ Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 Rolnicy na kolana i prosić górę o solidny mróz Cytuj
Gość Haha Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) Rolnik sieradz jakiś Ty ... to brak słów Edytowane 9 Maja 2020 przez IGRiT Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 16 godzin temu, Gość Aaa napisał: Okolice Wroclawa , SOLIST Skad dokladnie jestes? Ja tez okolice Wrocka, za tydzień mam zamiar zaczax kopac Cytuj
Gość Grozer Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 Niech Lepiej coś zmarznie bo będzie cieki rok też tak myślę... Cytuj
Gość Andrzej Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 Godzinę temu, Gość Grozer napisał: Niech Lepiej coś zmarznie bo będzie cieki rok też tak myślę... Ale jak późny zmarznie to nie będę fajnie a z wczesnego będzie góra 20 t/h Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 3 godziny temu, Gość Grozer napisał: Niech Lepiej coś zmarznie bo będzie cieki rok też tak myślę... To po co sadziłeś jak myślisz ze będzie dzie cieńki rok? Cytuj
Gość Haha Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 Widać po waszych wpisach jaki Polak jest mądry inaczej.... Wy naprawdę jesteście tak ślepi czy udajecie mądrych przecież głównym powodem niskich cen jest tylko i wyłącznie import do Polski. Zastanówcie się co piszecie na przyszłość niedouki Cytuj
Gość Xxx ziemniaki Napisano 9 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2020 W dniu 7.05.2020 o 09:19, Gość Xxx ziemniaki napisał: Panowie doradźcie jak mam ziemniaki krzaki wysokie niektóre już pod pąkiem odmiana Irga są w tej chwili nakryte jeszcze na wszelakie mrozy lepiej zdjąć włóknine czy zostawić /pewnie będzie mokra bo w poniedziałek ma padać. Ponawiam pytanko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi