Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W świętokrzyskim jak do tej pory przymrozki nie było ziemniaki pod ageowłóknina sa wielkości szklanki. A te z gruntu już 50% wyszło 

Gość Andrzej
Napisano
47 minut temu, Tomasz39 napisał:

Myślę że po 20 zaczniemy.

20180711_233956.jpg

Z ilu krzaków?Powiedzonka w kopaniu

Gość Xxx ziemniaki
Napisano
5 godzin temu, Tomasz39 napisał:

Z tego roku kolego z tego roku zapraszam do kopania

Jaka okolica? Będziesz z tym na broniszach? 

Gość Xxxziem
Napisano
17 minut temu, Tomasz39 napisał:

Okolice Błaszek

Raczej Kalisz ale w obecnej sytuacji kto wie tym bardziej że mam tego więcej jak w poprzednich latach

Jaka cenę wystawiacie? 

Napisano
23 minuty temu, Gość On kupuev napisał:

Większe ilości zasadzenia to jakie że piszesz że masz sporo

Może będzie musiał jechać przyczepka bo w bagarznik się nie zmiesci?

Napisano
8 godzin temu, Gość On kupuev napisał:

Większe ilości zasadzenia to jakie że piszesz że masz sporo

Nie większe zasadzenia a więcej jak w latach poprzednich

Kalisz ze środy na czwartek

Cena 10 - 12 zł za kg

Gość Aaa ziemniak
Napisano
8 godzin temu, Tomasz39 napisał:

Nie większe zasadzenia a więcej jak w latach poprzednich

Kalisz ze środy na czwartek

Cena 10 - 12 zł za kg

Startujcie od 15zl

Napisano
5 godzin temu, Gość Aaa ziemniak napisał:

Startujcie od 15zl

Wezcie sie do roboty nie piszczie glupot .

Gość Aba rolas
Napisano
2 godziny temu, Darekspire napisał:

Jak tam u was sytuacja? Na FB aż wrze od komentarzy o mrozie

Mazowsze - 2 o 6 rano. 

Napisano
6 godzin temu, Gość AB ziemniak napisał:

Pokazujcie swoje ziemniaki z Pod okryw

Jak Ci tu cos poakazac jak u nas nie przymrozek a lity mróz przez cały tydzien od -3 a dziś w kulminacji -6 przy gruncie, jest od 1.00 do 8.00 a czasem od 4.00 do 9.00. O 5.30 czy tam o 6.00 to akurat guzik widać. Woda kolo domu psu w misce zamarza, resztki w rowie melioracyjnym ze kaczki pływać jak nie maja jak a Ty o zdjęciach piszesz.... Popros niech Ci w doniczkach wysla!!! Pośredników to z urzędu powinni poddawać kwarantannie przez 3 tygodnie bez dostępu do internetu!!!

Gość AB ziemniak
Napisano
16 godzin temu, Gość ELC napisał:

Jak Ci tu cos poakazac jak u nas nie przymrozek a lity mróz przez cały tydzien od -3 a dziś w kulminacji -6 przy gruncie, jest od 1.00 do 8.00 a czasem od 4.00 do 9.00. O 5.30 czy tam o 6.00 to akurat guzik widać. Woda kolo domu psu w misce zamarza, resztki w rowie melioracyjnym ze kaczki pływać jak nie maja jak a Ty o zdjęciach piszesz.... Popros niech Ci w doniczkach wysla!!! Pośredników to z urzędu powinni poddawać kwarantannie przez 3 tygodnie bez dostępu do internetu!!!

Tak się składa że jestem rolnikiem i sam mam ziemniakow ponad 40 ha ? i u nas na Mazowszu bylo do - 3 i pod foliami nie zmarzly i mają się dobrze. 

Napisano
23 minuty temu, Gość AB ziemniak napisał:

Tak się składa że jestem rolnikiem i sam mam ziemniakow ponad 40 ha ? i u nas na Mazowszu bylo do - 3 i pod foliami nie zmarzly i mają się dobrze. 

Ale napewno musiało je dobrze przypalić.. to jak chcesz żeby inni po wstawiali zdjęcia to ty najpierw daj przykład

Gość Gość Dolny Śląsk
Napisano
35 minut temu, Gość AB ziemniak napisał:

To wstaw zdjęcie swoich, ja bym sqoich dodal zdjecie ake nie mogę zalacznika załączyć 

Napisano
49 minut temu, Gość AB ziemniak napisał:

Masz moje, pokaz co ty tam masz

IMG_20200419_092055.jpg